avatar_ete

Haftalık Zamanlama Sistemi (Timer) Projes Çalışması

Başlatan ete, 04 Eylül 2011, 16:12:55

ete

Epeyce sorunlu bir calışma olmus ama sonu iyi bitmiş neyseki.
İlgilerine teşekkür ederim.
Ete

medes

ete hocam
bir sorun var galiba saat güzel çalışıyor manuel olarak roleler açıp kapanıyor porogram1 veya 2  açma yarım saat ara ile ayarladım açmadı sorun nedir acaba
medes

ete


medes

ete hocam
yine aynı ben program 1 saat 13.00 iken 13.10 açmayı ayarlyorum 13.20 kapamayı ayarlıyorum ne açıyor nede kapıyor
manuel olarak açıp kapıyor program yaparken günler kısmında cuma gün için 6 gün bit'ini 0 yapıyorum ayarlarıda doğru yapıyorum açmıyor timer05 denedim aynı
entegre 16f877A olduğu için sigorta ayarlarını değiştiriyorum 16f877 iptal 877A aktif yapıyorum derlerken
warn HAFTIM 1.ASM 691 :[102 ] code crosses boundary@800h
warn HAFTIM 1.ASM 1467 :[102 ] code crosses boundary@1000h
hata mesajı veriyor
medes

ete

Bir hata var ama nedir anlamadım. Bu devreyi fiziki olarak yaptım ve çalışıyor.
Bütün günleri işaretleyerek bir giriş ver bakalım. Açıp katacakmı?
AKsi gibi şu anda PC yi yeniliyorum. Bakabileceğim hiç bir dosya yüklü değil makinada. Ancak akşam evde bakabilirim.
Cross Boundary bir hata değil hafıza bank larının aşıldığına dair ikazdır. Kulak asmayın oralara.

Ete

ete

Şu anda hem gerçek devrede hemde isis de simulasyonda deniyorum (Timer04) hepsi çalışıyor. Röleler açılıp kapanıyor sorun yok.
Sizde sorun var demekki. Ya röleleriniz uygun değil yada transistör bağlantılarınızda bir sorun var.
Rölelerin çekmesi gereken konumda röle pinlerinin HIGH olup olmadığına bakabilirsin.

TIMER05 dosyasını kullanmayın. O dosya balık yemleme için kullanılacak şekilde düzenlenmiştir. Kullanacağınız dosya TIMER04 dosyasıdır.

Ete

medes

ete hocam
porblem çözüldü timer04 programını yeniden indirip 16f877A'ya ayarlayıp yükledim şimdi gayet güzel çalışıyor herhalde cocukların dosyalarında bir hata oluşmuş .saygılrımla
medes

3mZ

     Plastik granül makineme bu zamanlayıcıyı yaptım gayet güzel çalışıyor. Yapma amacım makine rezistansları ısınması uzun sürüyordu. Makinemde 4 ısı bölgesi var ve 4 adette termostat 1. bölge ısınması yaklaşık 1,5 saat sürüyor 2. bölge 1 saat 10 dakika 3. bölge ve 4. bölge 45 dakikada ısısını tamamlıyor.
   
    Normalde sabah 7'de ısıları açıldığında 8:20 gibi makine start almaya hazır oluyordu ve makine 5'de stop ediliyor. Makine bu
şartlarda günlük verimi 1050kg. Şimdi zamandan tasarruf ederek 1320kg hammadde işliyorum. Sabah elemanlar gelir gelmez iş başı  :)

    Proje ete hocanın projesidir!!! Sisteme ek olarak 4. bir buton ekledim ESC diye adlandırdım. Bütün menülerde ve imlecin bulunduğu her yerde EKRAN STANDBY menüsüne dönmek için gereksinim duydum yoksa zor oluyordu. Mesela bir program girilmişse ve yanlışlıkla OK tuşuna basıldığına sistemi tekrar EKRAN STANDBY menüsüne döndermek için ya yeniden enerji veri yordum yada yeniden program giriyordum. Projeyi panomda rayda kullanmak için ALTINKAYA rt-209 model kutu kullandım 4*20 lcd'ye uyumludur.

   Fakat işin şakası bu sistem bana yaradı erol hocam çok teşekkür ederim. Yanlız elemanlar size ne diyecek bilemiyorum :) Çünkü bu sistemle adamların 1:20 dakkalık özgürlüğünü ellerinden aldık. :)













   

F®T

hocam eline sağlık.güzel olmuş.yalnız sen işçi arkadaşları yinede çok sıkma.
"Hakk" şerleri hayr eyler Zannetme ki gayr eyler Ârif anı seyreyler Mevlâ görelim neyler Neylerse güzel eyler.

ali

güzel bir iş çıkarmışsın mesut...elline sağlık.bu arada erol hocamızada teşekkürler.Allah onun gibi öğretici kişilerden eksik etmesin bizleri...
başarıların devamını dilerim.

mitec

merhaba çok güzel çalışma olmuş. ben konuyla çok ilgisi olmayan bir soru soracağım sanırım plaketi kendiniz bastınız.acaba kendiniz bastıysanız bu beyaz plaketi nerden buldunuz ben bir türlü bulamıyorum. hep sarı plaketlerden var onlarında üst yüzüne baskı hiç güzel olmuyor.

3mZ

Alıntı yapılan: ferittt - 17 Haziran 2012, 19:05:12
hocam eline sağlık.güzel olmuş.yalnız sen işçi arkadaşları yinede çok sıkma.
Ferit teşekkür ederim, amacım elemanları sıkmak değil inanın 4 senelik çalışana şartel açmayı öğretemiyorum. Termostatların birisi çalışmasa düşün 1 gece boyunca makinenin boğazındaki plastik hammaddenin donduğunu. Sonra birde donmuş 4 metre boyundaki helezonlu milkovanın donduğunu ve donmuş helezona bağlı 37kw ' ac motorun hareket verilmesi istendiği olanları siz düşünün tarifi zor fakat inanın baya külfetli oluyor. İnanın makinanın verimi umrumda değil ete hocadan allah razı olsun ki artık mil değiştirme bobinajcıya motor götürmekten kurtuldum.
Alıntı yapılan: ali - 18 Haziran 2012, 16:29:04
güzel bir iş çıkarmışsın mesut...elline sağlık.bu arada erol hocamızada teşekkürler.Allah onun gibi öğretici kişilerden eksik etmesin bizleri...
başarıların devamını dilerim.
Teşekkür ederim Ali.
Alıntı yapılan: mitec - 18 Haziran 2012, 16:57:11
merhaba çok güzel çalışma olmuş. ben konuyla çok ilgisi olmayan bir soru soracağım sanırım plaketi kendiniz bastınız.acaba kendiniz bastıysanız bu beyaz plaketi nerden buldunuz ben bir türlü bulamıyorum. hep sarı plaketlerden var onlarında üst yüzüne baskı hiç güzel olmuyor.
Mitec:
Merhaba resimdeki gördüğünde piyasadaki bakırlı sarı plaketlerden ibarettir. Üst baskı kısmını kırtasiyelerde satılan etiket kağıdına çıktı alarak yapıyorum. Bunu a4 kağıdının yapışkanlısı olarak düşüne bilirsin. Devrenin üst baskısını ayna görüntüsü filan almadan direk çıktı alıyorum kağıdın etiketini ayırmadan uygun bulduğum 4 yere 1mm delik açıyorum. Sonra aynı delikleri plakette açıyorum. Etiketi ayırıp toplu iğneleri plakete merkezliyorum yapıştırıp sonrasında kredi kartı kimlik vs. ispatula görevi görecek bir şeyle plaketin yüzeyine iyice sıvazlıyorum.

DİKKAT!!! edilmesi gereken tek nokta malzemelerin dizimini yaptıktan ve lehimledikten sonra eğer kartı sıvı ile temizliyenler var ise;
Yapılması gerekenler
* Kartı lehimlerken padlerin her yeri lehim ile doldurulması
* Karta temizleyici sıvı döküldüğünde ön yüzeye kesinlikle sıvının dökülmemesi
* Kartın lehimleme işlemi bitip temizleme işlemine geçerken kartı mutlaka ışığa tutup delik varmı yokmu bakılması

Bunları özenlice anlatmamın sebebi kartın önyüzeyine sıvı geldiği zaman inanılmaz iğrenç bir görüntü meydana çıkıyor. Eğer sizinde baskı devreye özenme hastalık haline geldiyse bunlara uymanızı tercih ederim.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HÜRMETLER
3M

tergek

Merhaba;
HAFTIMER04.bas, HAFTIMER05.bas dosyalarını düzenleyip compile edemiyorum.  (MCSX) den mi kaynaklanıyor acaba?

ete

Bu projede kullanılan işlemci 16F877 veya 16F877A dır. Sen derlerken hangiişlemciyi seçmişsin bir bak bakalım.!!!!

Ete

tergek

Haklısınız Hocam benim acemiliğim işte ilk projemi siteniz sayesinde bitirdim. Hala temelde çok eksiğim var ama bu devreyide akvaryum sistemimde kullanmak üzere 4 programlı olarak gerçekleştirmek istiyorum. Yardımlarınız için teşekkürler..

Dediğiniz şekilde geçerli işlemciyi seçtim.
1-)Resimdeki message [306] yı anlamadım.
2-)Devamındaki ASM ERROR un nedeni
MCSX de sigorta ayarları farklıymış.
Bu ayarlardan oldugunu düşünüyorum
@ DEVICE PIC16f877
@ DEVICE PIC16f877, WDT_OFF
@ DEVICE PIC16f877, BOD_ON
@ DEVICE PIC16f877, PWRT_ON
@ DEVICE PIC16f877, PROTECT_OFF
@ DEVICE PIC16f877, XT_OSC


Yukarıdaki kodların bu şekilde olmasını nasıl sağlarız.
#CONFIG
      __config ...........
#ENDCONFIG

Powered by EzPortal