3

PİC HESAP MAKİNESİ

Başlatan 3mZ, 26 Eylül 2011, 23:04:18

3mZ

Umarım yararlı olucaktır genelde lcd karakterlerinde kullanıyorum ben

SAYGILAR
3mZ

ete

Bu programı ben de kullanıyorum. Epeyce faydalı bir program. Bu nedenle biraz daha bilgi vermek gerekiyor diye düşünüyorum.
ÇAlıştırdığınızda 9 adet menü seçeneği ekrana geliyor.

- birincisi, Timer Hesaplaması yapar. Açılan ekranda önce soldan çalışma frekansınızı seçersiniz. Sonra type kısmında 8 bit mi yoksa 16 bit timer mı kullanacaksınız onu seçersiniz. Altta preload kısmında timer'a birönyükleme değeri verebilirsiniz. Re-load kısmında ise bir kaç program çevrimi eklersiniz. Bu çevrim kod çalışırken oluşacak program gecikmelerinin karşılığıdır. BU girilen değerlere karşılık aşağıda her bir kesme süresinin ne olduğunu ve bunun ne kadarlık bir frekansa eşdeğer olduğunu görebilirsiniz. Hassas zamanlama işlerinde Timer hesaplamalarınıbu şekilde kolaylıkla yapabilirsiniz.

- İkinci menü, Timer hesaplama yardımıcısıdır. Bu kısımda size gerekli olan süreyi en sağdaki kısıma grersiniz. Tabiiki orada yer alan us veya ms hanelerinden birisini doğru işaretlemeniz gerekir. Sonra aşağıda hem 16 bit hemde 8 bitlik timer ların bu süreyi tutturak için bölme oranları ile ön yükleme değerlerini görebilirsiniz.

- Üçüncü menü, USART define kodlarının hesaplanmasında kullanılıyor. Yapacağınız haberleşme için size hazır kod üretir. Çalışma frekansı, baud rate seçimini yaptıktan sonra en uygun olanını hesaplar ve altta sağda yer alan tuşa basıncada Basic kodlarını üretip hafızaya alır sizde programınıza gelip yapıştır seçeneği ile yapıştırırsınız.

- Dördüncü menü de benzer şekilde hesaplamayı yapmaktadr.

- Beşinci menü Serin in/out komutlarında komut parametresi olan Mode rakamının hesaplanmasını yapar.

- Altıncı menü, PWM daha doğrusu HPWM parametrelerini hesaplar. Sıklıkla kullandığım bir özelliktir.
Diyelimki HPWM çalıştıracaksınız. Önce çalışma frekansınızı giriyorsunuz. Bu size HPWM sinyalinin Min ve Max. frekans değerlerini belirliyor. Bunuda altta sağda yer alan frekans kutusu içinde görebilirsiniz. Aynı kutuya HPWM frekansını giriyorsunuz ve Hz yada KHz kutusundan birini işaretliyorsunuz. Aşağıda Possible match kısmında bu frekansın üretilmesi için  Timer1 bölme oranı, çözünürlük , maksimum duty değeri (yani %100 duty elde etmek için verilmesi gereken değer) ve çözünürlüğe bağlı olarak her bir duty adımlarını görebilirsiniz. En altta ise PR2 değerini elde edersiniz ki bu programda en baş kısımda kullanmanız gereken bir değerdir.

- Yedinci menü, ADC define parametrelerini hesaplar ve hazır kod olarak size verir.

- Sekizinci menü, komparatör hesaplamaları ile ilgilidir.

- Dokuzuncu menü ise, LCD de size verilen 8 adet boş karekter hafızasına kendi karekterlerinizin nasılhesaplanıp yerleştirileceğini gösterir ve buda size hazır kod üretir. En solda üstte LCD nin bağlantısı hangi porta nereye bağlandığı gösterilerek yapılır.
Daha sonra sağda yer alan boş karelere tıklanarak karekter oluşturulur. Oluşturulan karektere ait datalar otomatik aşağıdaki satıra yerleşir. birini veya hepsini olşturduktan sonra copy to clpboard butonuna basarak bu bilgileri hafızaya alır ve getirip programda yapıştır seçeneği ile yapıştırırsınız.

Hepsi bu kadar.

Ete



Powered by EzPortal