C

PICKIT2 CLONE - USB PIC PROGRAMLAYICI

Başlatan cevat, 19 Mayıs 2013, 15:47:14

serseried

#90
arkadaşlar bu malzemeleri söyleyebilirmisiniz. push butonu ne için kullanıyoruz bilgi verirmisiniz. bide jumperlar var onları direk birleştirsem sorun olurmu jumper kullanmadan

ete

NPN=BC337
PNP=BC327
2 numara=22pf kondansatör

Ete

serseried

push butonu ne için kullanıyoruz bilgi verirmisiniz. bide jumperlar var onları direk birleştirsem sorun olurmu jumper kullanmadan

ete

Yanlış hatırlamıyorsam butona basınca programla modu var idi o amaçla kullanılıyor.
Jumper larişlemci tipi seçmek içindir yerine 10 k lık direnç bağlanabilir ancak direk birleştirileme doğrusu jumper olarak kullanmaktır. 8 bacak - 18 bacak - 28 bacak ve 40 bacak seçimi için kullanılıyor bu jumperlar.

Ete

melih_13_aydeniz

ben bu devreyi yaptım pic12f629 okuttum sorunsuz okudu bandgapı da 3000 olarak okudu
yazdırırken bandgap 3000 de olsa bidaha okuttuğumda bandgapı sıfır olarak yazmış ben bu bandgap ayarını nasıl değistirirm pickit2 de değiştiremesem bile okuuturup yazdığımda 3000 olan bandgapı 0 olarak yazıyor cevap verirseniz teşekkürler

serseried

usb soketin bağlantıları yanyana şemada bendeki kare şeklinde 4 bacağı ona uygunmu soket alacam yoksa farklı bir bağlantı şekli varmı

ete

USB kabloları 2 tiptir. Birinci gurupta fişin iki ucunda aynı soket bulunur kabloyu nasıl takarsanız takın farketmez.
İkinci gurupta bir taraf normal USB erkek soketi diğer tarafta ise farklı bir soket bulunur. Bu kablolar genellikle cihaz (Yazıcı vs gibi aletlerin) bağlantılarında kullanılır. Devre ikinci guruba uygun dizayn edilmiştir. Elindekine göre değiştirp ilk gurup kabloda kullanabilirsin. Ama PCB ona uygun olmalı ve bağlantılar yanlış olmamalıdır.

Ete

melih_13_aydeniz

pickit2 de osscal ve bandgap ayarını nasıl yaparım jdm programlayıcı ile winpic800 de yapılabiliyor bandgap pickit 2 de neden yapamıyoruz

faace17

Kolay gelsin bu işlerde daha yeniyim Clon devreyi yaptıktan sonra yapmamız gerekenleri ayrıntılı bir şekilde anlatabilirmisiniz lütfen şimdiden teşekkür ederim

ete

İki soruya tek cavap vereyim.
1. Band gap ve oscal ayarı: pickit2 bu işi otomatik yapar bundan kadtım 12f675 veya 12F629 gibi işlemcilerde fladh hafızanın son adresine oscal değeri yazılmıştır. Bu nedenle bu işlemciler direk silme komutu ile silinmemelidirler. Silerseniz bu değerlerde silinir . Zaten hiç bir zaman işlemci silmeyin bırakın programlayıcınız bunu kendisi yapsın. Her yeni program yazma işinde işlemci önce silinir sonra yenisi yazılır. Pickit2 yaz emrini alınca önce son adresteki değeri alıp birbyere koyar sonra yazma işlemini yaparken son adres değerinide tekrar yerine yazar.
Diyelimki bir şekilde bu değeri sildiniz. Programmer başlığı altında yer alan Regenerate Oscal seçeneği ile bunu tekrar hesaplayıp yerine yazdırabilirsiniz. Pickit2 birkaç deneme yapar ve sonunda doğru değeri bulup yerine yazar. Aynı başlık altında birde Set Band Gap Calibration Value seçeneği olması gerekir buda band gap ayarını yapar. Bu işlemler yalnızca 12F629 ve 12F675 için uygulanır.

2. Elinizde piclit2 programlayıcı var ise ne yapacaksınız?
Elbette önce pickit2 programlama arayüz programını kurmanız gerekiyor. Microchip sitesinde yer almaktadır bu program ücretsiZ dağıtılmaktadır. Her nekadar önceden kolay bulunuyorsada microchip bulunmasını biraz zorlaştırmış gözüküyor ama bulunuyor. Bulamayanlar benim verdiğim pickit2 clon dosyası içinde de bulabilirler setup programını.

Bu programı setup yaptıktan sonra pickit2 nizi usb soketine kablo ile bağlayıp programı çalıştırmanız gerekiyor. Zif soket üzerinde bir işlemci yok ise arayüz ekranında yalnızca pickit2 found gibi bir ibare çıkması gerekir ki bu programlayıcınızın çalışıp arayüz tarafından görüldüğünü gösteriyor.
Bu aşamadan sonra  önce programlanacak işlemciyi zif sokete takıyoruz. Dikkat soket 40 pinli işlemcilere göredir ve daha az bacaklı işlemciler farklı yerlere takılırlar. Bu konuyu araştırın. Mesela 40 ve 28 bacaklılar aynı yerden 1 nolu pinden referans alarak takılır. 18 bacaklılar 2 nolu pinden ref alarak takılırlar. 8 bacaklılar en sonda 4 pin boş bırakılarak takılırlar. Bu işi yaptıktan sonra File menüsünden , import file seçeneği ile pice yazılacak hex dosyasını yüklüyorsunuz. Herhangi bir sorun yok ise ve işlemcinizin adıda ekranda belirmiş ise direk write butonuna tıklayarak hex dosyasını işlemciye yazdırıyorsunuz . Hepsi bu.
Elbette arayüz de bir sürü seçenek var ama bunları burada anlatsam sayfalar dolusu yer tutar. Artık onları siz keşfedersiniz ne olduklarını. Fazlada kurcalamaya gerek yok. Şimdilik işinizi görün yeterli.
En çok bilmeniz gereken topls menüsü altında yer alan check communication seçeneğidir. Programcıya önce takılan işlemciyi tanıtmak gerekir. İşlemciyi takıp bu seçeneğe tıklarsanız hem programlayıcı hemde işlemci görülmüş olacaktır. Bir sorun var ise genelde kırmızı renkli yazı ile ekranda belirtilir. Başarılı olanlar ise yeşil renkle yazılırlar.
Kolay gelsin
Ete

faace17


melih_13_aydeniz

teşekkürler cevap için ama tools menusu altında osccal ayarını kendi buluyor o tamam.bandgap seçeneği yok.sizin dediğiniz gibi silmeden önce okuttum bandgap 3000(hıgh)olarak okuyor silmeden wright dedğimizde sorunsuz yazdı diyor yeşil görünüyor read dediğimizde bandgap yine 0000 ben bu işin içinden çıkamadım

Hattuşa

slm arkadaşlar bu başlığı incelediğimde 2 adet ares çizimi pıckit2 pcb si var birisi dip diğeri 805 smd. elimdeki klon pıckıt2 arıza yaptı, arızayı tespit edemedim ve yeniden yapmaya karar verdim. dip olan pcb son halmidir? hangi pcb yi yapmamı önerirsiniz?

cmsnmz

Herkese merhaba.Ben de konuyu baştan sona inceledim.Ama kafam karıştı.Zaten yeniyim bu işlerde.Hangi devreyi yapsam şaşırdım.Sorunsuz çalışan devre hangisidir, hangisini yapmamızı önerirsiniz?

ete

#104
Sorunlu çalışan devre yok burada hepsi sorunsuz. Özellikle benim 6. sayfada verdiğim de sorunsuz çünki ben de kullanıyorum.

Ete

Powered by EzPortal