M

16F877 için illegal opcode hatası ve found label after column1. ( device ) uyarı

Başlatan meakdogan, 20 Mayıs 2013, 20:19:11

aRci

pic program yüklerken eeprom siler sizde sifrenizi eeproma kaydettiğiniz için her yüklemede eeprom silmiş oluyorsunuz yükleyici programda eeprom yukleme sırasında uzerine yaz seçeneğini kaldırarak bunu çözebilirsiniz.

ete

Programın verilen kısmında hiç bir şekilde eprom kullanımı yok zaten.
Şifre kullanımı program satırlarında sabit değer verilerek halledilmiş.

IF c1=12 AND c2=3 AND c3=6 AND c4=3 THEN  
	          SIFRE_1=1  
	          ENDIF
	          IF c1=12 AND c2=3 AND c3=6 AND c4=5 THEN  
	          SIFRE_1=0
Bu satırlara bakılırsa şifre 12,3,6,3 şeklinde açma şifresi ve 12,3,6,5 ise kapama şifresi
şeklinde. #363 ve #365 daha doğru şekli bu.

Derleme esnasında çıkan hataları buraya ekran görüntüsü şeklinde koymadan bizim bir şey anlamamız mümkün değil maalesef. Sorunlar çözülebilir yeterki ne olduğunu bilelim.

Ete

TA2AI

Hocam sorun şu resim olarak atmıştım illagal hatası makalelerde okunanı yapıyorum yine aynı .pic e eprom atarken kristal iç osilatör olması gerekirken bir anda xt olarak oluyor bu yüzden 628 iç oailatör konutu almadığı için sistemi çalıştırmıyor

ete

Bana kalırsa sorun o kullandığın USBBURN programlayıcı. Kısa zamanda Pickit2 ye geçmeni tavsiye ederim.
Kullandığın programlayıcının arayüzüne iyice bak kendisi bir sigorta ayarı veriyor olabilir. Normal şartlarda aksine bir komut vermedikçe o dediğin gerçekleşemez.

Ete

TA2AI

oalbilir hocam normal şartlarda sigorta girşini epromu yüklemeden önce elleye bilişyorum ama bazı hex dosyasında değiştirmene müsade etmiyor hali ile xt osilatörde kalıyor

onurinci

Picprojede bir arkadaşın üretimi PK2 ticari  yerli üretim almıştım 2 EEProm soketli, yıllarca sorun çıkarmadı,

12F1822 listesinde yoktu , sağolsun üyelerden Mehmet'in verdiği bir program ile onuda aşmıştım. 2 adet 12F675 bilerek götürmüştüm, programda Sleep komutu varsa ve MCLR internal olarak Fuse edildiyse PK2 geri dönmeyecek şekilde hasar veriyordu, o olayıda forumdaşlardan yönergeler alarak ayarlardan aşmıştım, bu emektar oldu PK3 alayım dedim , ama artık PIC alamadığımdan vazgeçmiştim.