avatar_Hattuşa

PIC VE LM386

Başlatan Hattuşa, 12 Aralık 2013, 21:18:50

Hattuşa

S.A.
ete hocam bir çalışmam için hpwm den ses katı yaptım, ses katınında güçlü olması için işlemci çıkışındaki pwm i LM386 ile sürdüm, ses tamam istediğim güçte çıkıyor, ancak sesi kapattığımda hışırtı ve cızırtıyı kesemedim, HPWM 1,0,0 yaptım olmadı, datseheetten pwm kanalının kapatılması komutu olan CCP1CON =%00000000 dedim olmadı, portc.2 =0 dedim olmadı, lm386 nın giriş direncine paralel gnd ye farklı değerlerde direnç ve cond. girdim olmadı, sizin bir öneriniz varmıdır?
şema aşağıdaki şekildeki gibi bağlandı.

onurinci

simulasyonda bilemem ama .reelde bir npn transistör çözer bu işi, beyz'de 2k2 direnç ile herhangi boştaki bir porta bağlayın,pwm'i kestiğinizde bu portu high yapın,tr'nin Kollektorü lm386'nın 3 nosunda tr'nin emiter'i şasede, yani bir nevi muting gibi.yazılımla bir sonuca varamasanız bu yöntem işe yarayabilir.

est32

Yanlış hatırlamıyorsam benim yaptığım bi devrede de kullanmıştım ve onda da durduk yere cızırtı yapıyordu. çok parazit alan bi entegredir, en güzeli boşta iken akımını kesmek.

ete

Benimde fikrim sorunun pic tarafında olmadığı yönünde. Şimdiye kadar çok fazla hpwm sinyali kullandım. Sinyali kapatınca peak (pik) denilen sıçramalar çıkar. Bunları önlemek için önce ccxcon registerinden çıkışları kapatıp sonrada port pinine low çıkış verilmelidir. Ama asıl sorun lm386 girişinin osilasyon yapması olsa gerek.
Ete

Hattuşa

LM386 dan vazgeçsek PIC ile güçlü bir ses katı olarak ne düşünülebilir?
tranzistor veya mosfetle de denedim ama pek sağlıklı gelmedi, açıkcası güzel bir şeması olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

est32

şema ile boğuşmaya debelenmeye hiç gerek yok, herkes için pratik bir fikir vereyim.
1 Milyonculardan temin edeceğiniz 1-2 tl fiyat aralığındaki KAPI PENCERE ALARMlarından 1 adet alıyoruz, içini açıp kendi osilatörü ile amfisi arasındaki yolları koparıyoruz, picten gelen sinyali amfi girişindeki transistörün beyzine bağlıyoruz. PWM verdiğimizde alet deli gibi ötmeye başlıyor zaten. Bu aletlerden çıkan o gürültüyü hepimiz biliriz. PWM bittikten sonra da pic çıkışının LOW da kaldığından emin olun, aletteki transistör çok ısınıyor.
Ticari bir projede kullanılmıştır.

Powered by EzPortal