28 Yaşında elektrik-elektronik Mühendisliği Olunur mu ?

Başlatan karacan451, 28 Ekim 2015, 16:23:43

karacan451

 Selamün aleyküm arkadaşlar,

  Ben 23 yaşındayım 2 yıllık Elektronik Tek. yeni mezun oldum.2015 dgs kazanamadım seneye tekrar girmeyi düşünüyorum. Şayet 2016 dgs yi kazandım diyelim 28 yaşında mezun  olurum.Sizce 28 yaş geç midir?  Tavsiyelerinize ihtiyacım var ?

EMKE

benim yaşım 27 kardeşim bende 2005 yılında ankara üni.çankırı mes yük okulunu kendi isteğimle bırakmıştım , şimdi bu aralar aklımda 2 yıllığı tamamlayıp dgs girmek var hiçbirşey için geç değildir bana göre okumanın yaşı olmaz ;).

Bahri Bilir

Karacan451 Beyfendi belki pek yaşla alakalı olmayacak ama bende bu konuda bir şeyler söylemek istiyorum.

Ben belki içinizde en genç kişilerden biriyim.Ve şu anda 2 ortakğımla birlikte bilirshop adlı bir firmamızla piyasada sağlam bir altyapı kurma çabasındayız.Ve yaşım 19. Şu anda bir yandan firmanın 1 adım daha ileriye gidebilmesi için uğraşıyor biryanda da fırsat buldukça ders çalışıp herhangi bir elektronik mühendisliğine girmeyi planlıyorum.
Ama bu sene üni ye girdim girdim eğer bu sene giremezsem 1 günü dahi derse ayırmam.Ömrümde birdaha lazım olma ihtimali %0.001 lik bir payı olan bilgiye daha fazla ömür veremem.
Okuyacak olmamın tek sebebi ise bu güne kadar 5-6 kez karşılaştığım müh belgesi sorunuyla ilerde karşılaşmamayı umut etmem.Yoksa üniyi okuyunca bizim elektronikte daha başarılı olabilmemiz için harici bir beynimiz daha oluşacağından değil :)

Yani diyeceğim o ki üni okumanın kendi işini yapmayı düşünenlere belge haricinde hiçbir katkısı olmayacağını hatta büyük bir vakit ve azim kaybı olacağını düşünüyorum.Ve ömür çok kısa özelliklede asıl ataklarımızı yapacağımız 20-40 yaş arası.
Eğer özel sektör düşünüyorsan çalışmayı seviyorsan ve hırslıysan bence 2 yıl daha ömrünü çöpe atma.Biran önce ince planlar yapıp riskler al.Zaten eğer bu güne kadar işini severek hırsla geldiysen doğru planlar yapmış olacaksın ve Allah'ın izniyle kazanmaman için önünde hiçbir engel olmayacak.

Çevrenizdeki iş patronlarının çoğunun üni hatta lise bile okumadığı toplumun güncel lafıdır.
Bu linkte de ünlü iş adamlarının özet cümleleri var: http://www.kendinigelistir.com/12-buyuk-isadami-basarinin-sirlarini-tek-cumlede-anlatti/

Yanlız eğer memur hayatından hoşlanan ve riskleri sevmeyen biri isen veya evli isen okumanın yaşı yoktur :)
"Hedeflerin bittiği tek yer, YENİ hedeflerin başlangıcıdır"

Burak

#3
Alıntı YapÖmrümde birdaha lazım olma ihtimali %0.001 lik bir payı olan bilgiye daha fazla ömür veremem.

Şunu bi açıklasana ... Pozitif ilimlere yeni bir bakış açısı getirebilir ..

.... Soruyu soran arkadaşım için ise birkaç soru ve birkaç cevap verelim ....

Mühendislikten anladığın nedir ? Mühendis olmak senin için nedir ne işe yarayacaktır ? Mühendis olmak için okul okumak fevkalade elzem midir ?

Ben düşünüyorum da bazen Elektronik Mühendisi nedir kimdir ne yapar diye , çocukluğum ve durmadan söküp kurcaladığım Casio dijital saatler , ve hesap makinaları geliyo aklıma ... Halen o denli ufak ve düzgün zaman tutucu düzeneğe sahip , aynı şekilde az güç harcayan ve 1.5 volt gerilim altında çalışan bir saat yapamadım ... ee japon olarakta doğmadık diyip yırtmakta var tabi kolayına kaçmaksa eğer ... :)
Sadece şunu farkettim : Farkında olmadan bugün itibariyle imkanlar dahilinde farklı alanlara hizmet eden çok daha iyi işler çıkarmış bulunduğum gerçeğini hep gözden kaçırdım .. Kriterler ve referanslar hiçbir zaman gördükleriniz yada gözlemledikleriniz değildir dolayısıyla , sorulan sorular gayet retoriktir ve cevapları da sizde saklıdır eğer bir cevap vermekte çok ısrarcıysanız şayet .. 

Önerim şudur : Masabaşı imza memurluğu ise mühendislik , lütfen en kısa sürede okuyup bitirin :)
Eğer mühendislik : teknolojik inovasyon mübtelalığı ise lütfen okuyun !, ama sindire sindire ... 4 yılda mezun olmayın .. Temel elektronik , analog elektronik dahisi haline gelmedikçe ve hocalarınızı delirtmediğiniz sürece mühendis olmamışsınızdır ... Hocanız delirmemekte ısrar ediyorsa sizin yoğun öğrenme çabanızdan dolayı , okul değiştirin , çünkü hocalarınız boştur , sizede faydası olmamıştır olmayacaktır ... Herşeyden önce havya ve istasyonları ile dost olun , lehim dumanını çok içinize çekmeyin ama kurşunun kokusunuda almadan bir gün geçirmeyin .. Elektroniği sevin , ama yaradandan ötürü ama fıtratınızdan ...
Ve her daim mesleğinize saygı duyun ... Bilgiyi her neredeysede gidin alın , "aman efendim bilgi çok uzaklarda demeyin , atlayın gidin , almadan gelmeyin "
Birde bendeki en kötü huyu hiç edinmeyin , "üşenmeyin" ...
Yazdıklarım kısa ve öz ihtiva dahilinde işaret ediyor ki : 50 yaşındada mühendis olunur ... 60 yaşında da .. Mühr-ü müderris ile mühendis olunmaz .. Marifet mühür de değil , sizde gizlidir ...

Burak

Ω Gens Una Sumus Ω

Bahri Bilir

Gayet açık değil mi burak bey?

ilk okuldan sonra aldığımız derslerin %50 den daha fazlasının ömrümüzde bir daha lazım olma ihtimali neredeyse 0.

Belki ben elektronikçi olduğum için fiziğin elektrik kısmı işime yarar .

Demek istediğim türkçenin bir çok konusu,tarihin bir çok konusu (geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez yorunlarını alacak olmama rağmen tarihin bu kadar ısrarla anlatılmasına karşıyım şu anda Atatürk'ün doğum ve ölüm tarihi haricinde hiçbir şey bilmiyorum), kimyanın elementler tablosu başta olmak üzere bir çok konusu, biyolojinin hücrenin iç yapısı başta olmak üzere bir çok konusu .............

Bu saydıklarım benim seçtiğim hayat ve mesleğim doğrultusunda oluşturulan liste. Ki hiç kimseye bu bilgilerin tamamının ömründe devletin mantık dışı sınavları haricinde bir daha lazım olması imkansız.
Herkese farklı bir parçası lazım olacaktır ama azınlık kısmı.%20-30 luk bir kısmı işe yarayacak bir bilgi için ilk okuldan sonra verilen meslek dışı eğitim saçma.

"Pozitif ilimlere yeni bir bakış açısı getirebilir". Ne dersiniz tutar mı?
"Hedeflerin bittiği tek yer, YENİ hedeflerin başlangıcıdır"

Burak

#5
Bizzati kendimden örnekleyeyim de teşbihte hata olmasın ...
Çocukluğunu AnaBritannica ansiklopedi setinin üzerinde uyuyakalarak geçirmiş ,bir neslin hiç örnek alınmaması gereken çocuk figürü olarak şahsımdaki merak inanılmaz rahatsız edici bir safhadadır ...
Öğrendiğim herşeyi anlamlandırmak benim yapımdan gelen birşey olduğundan senin bakış açın tutmaz , tutmamalıda zaten ...
Çünkü ;
Birgün matkap ucu seçerken yardımcı olur belki sana tungsten veyahut karbür ne manaya gelir .. :) Tungsten gelmezde wolfram gözüne çarpar belki ... Görmüşsündür periyodik cetvelde belki gözüne çarpmıştır ...  Belkide demişsindir Vanadyum , molibden gibi pahalı metallerle ne işi var aynı satırlarda sütunlarda bulunuyor ? :) Hani belki demişsindir dikkatini çekmiştir diye diyorum .. Hoş Çekmeyedebilir ... :) Ama çekerse güzel olur ... Fikir oluşturur ... Bak yaşında çok genç ...
Sözüm o ki bilginin iyisi kötüsü yoktur .. Hele ki elektronikte ...
Mesela ben hep kitap yazmak istemişimdir .. ki yazarsamda kitabın ismide şu olacak ...
"OPAMPLARI ANLAMAK"
Elektronik dediğimiz dünya aktif pasif birkaç devre öğesinden oluşuyor ... Ama opamp milleti , öğrencileri hep alkolik etmiştir ... Halbuki çok tatlı yararlı bir devre elemanıdr kendisi ... Ama birgün vatandaşın birinin aklına takılmaz mı ? yükselteç devrelerinde sinyal neden genellikle eviren giriş katından hesap edilir ? Al başına bela ... Limit , türev , integral , laplasyen ... çıktı geldi durup dururken merak uğruna ... Ama bunun keyfide kağıtta dizayn etmekte zaten :) Anlamak devre davranışını ... Devre tepkesini ...

Bunlar kısa ifadeler , sen beni anladın ;) .. Akıllıda çocuksun vesselam .. Gel sen birde , birazcıkta benim masamdan bak dünyaya :)

Burak
Ω Gens Una Sumus Ω

Bahri Bilir

Burak bey son satırınıza kadar yazdıklarınızı bu güne kadar kafamda sizi yapılandırdığım şekilde okudum.O yapı bilgili ve yardımcı olmayı seven, net bilgiler sunan, konuşmayı ve tartışmayı bilen biri idi.Ama son cümlenizde tartışma konusunda pek düşündüğüm gibi değilsiniz.
Tabi ki herkesin farklı düşünceleri olacak,tabi ki herkesin farklı bakış açısı olacak ama sizin fikirlerinizi küçümseme kullanarak ( Akıllıda çocuksun) üst planda tutmaya çalışmanız hiç hoşuma gitmedi.Yanlış anlamayın buda benim bakış açım 

Burak bey amacım kesinlikle laf sokmak veya polemiğe girmek değil sadece bu güne kadar saygıyla mesaj yazarken bu gün yaşımı öğrendiğiniz için takındığınız tavrın sizin gibi aramızda iyi seviyede bilgiye sahip kişilere yakışmadığını anlatmak istedim.
"Hedeflerin bittiği tek yer, YENİ hedeflerin başlangıcıdır"

Burak

Gece geç saatin sana vermiş olduğu uykusuzlukla alınganlık yaptığını düşünerek cevap vereyim .. :)
Asıl ben yaşını öğrendikten sonra sana daha çok saygı duydum bilakis çünkü düne kadar gözümde bir hobist idin artık idealistsin ... Çünkü şimdiki 19'luk gençliğin tweet ve facebook delisi olduğunu düşünürsek senin uğraştıkların takdire şayan ...
Tekrar tekrar söylüyorum .. Aklını doğru bir uğraşa kanalize eden gençleri severim o yüzden akıllı çocuksun tümcesinde bir noksan yok ... Ama sen sen ol büyüklerini veyahut küçüklerini saygısızlıkla suçlarken biraz daha düşünceli ol .. Zira Bir ikincisi olmayabilir ! .. ;)

Konunun dışına çıkılmaması da gerek ... O yüzden konuyla ilgili olarakta şunları ekleyeyim .. Soruyu soran arkadaşım için umarım bazı konularda yararlı olabilmişizdir .... İfadeleri özellikle örnekli seçtim , yinede kafasına takılanları cevaplamaktan mutluluk duyarım çünkü benzer sorular birçok insanın kafasına vardır diye düşünüyorum ...

Burak
Ω Gens Una Sumus Ω

Bahri Bilir

Olumlu yanıtınız için Teşekkürler Burak bey.Dünkü yanlış anlaşılma için kusura bakmayın.
Geç olmasının bana kattığı alınganlık konusunda o anki bazı sıkıntılarıda göz önünde bulundurursak haklısınız.
İyi günler...
"Hedeflerin bittiği tek yer, YENİ hedeflerin başlangıcıdır"

karacan451

Allah razı olsun sizlerden.Son defa dgs yi deniyecem olmasa iş hayatıma atılcam.

Powered by EzPortal