EMK problemi

Başlatan fatih88, 01 Aralık 2015, 20:10:21

fatih88

Bu aralar devre tasarımı ve yazılıma hız verdim orta düzey yazılım yazıyorum elektronikte fena sayılmam ama yaklaşık 15 gündür EMK problemi ile boğuşuyorum kartla 3 adet 5.5kw 3faz motor sürüyorum kontaktör çektiğinde ve bıraktığında pik kendini resete geçiriyordu kontaktörün bobin uçlarına 1uF 305v kondansatör koydum ve hata giderildi sonra motorları devreye aldım motorlar sık devreye girip çıktığı için yine aynı hata nüksetti motorlar devreye girip çıktıkça bazen reset atıyor bazen sanki menü tuşuna basılmış gibi menüye giriyor bu sorunu bir türlü Çözemedin inputlara opto attım brown out reset ayarını kapattım sorunu Çözemedin motorlar kalkınma anında nominal akımının 10 katı fazla akım çeker ne oluyorsa bu anda oluyor bazen düzgün çalışıyor ama genelde sapıtıyor şebekeden fazla akım çekilince şebekesi gerilimi saklanıyordu ne kendine reset atıyor veya menü butonuna basmadan menüye giriyor yaptığımız kart tek motoru sürdüğümde sıkıntı yapmıyor 3 motor sık aralıkta devreye girdiğinde bu sorun oluşuyor
bilgi paylaştıkça çoğalır!!

www.fayelektronik.com

Elzemefe

PIC in  beslemesinde  LM2576 +5   kullanmayı dene
PIC en  yakın olacak şekilde  100 nf  koymayı   dene
Giriş çıkışlarda  PC817  gibi  bir  opto kullan
şimdilik aklıma gelenler

fatih88

Hepsi yapılı dostum sadece 2575 bağlı değil devreyi ben tasarlamasına sadece çalışmayan kartlarını yeniden yazılım yaptım giriş çıkışlarda opto yoktu onları da yüzeyden montaj ettim hala sorun var

www.fayelektronik.com

fatih88

Kartlar daha önceden hiç çalışmıyordu şuan sapıtma nadir oluyor ama hata hatadır sinek küçük mide bulandırır eminim bu sorunla uğraşan bir çok kişi vardır

www.fayelektronik.com

İlyas KAYA

-1uF çok fazla. Onları 100nF ve 50Ohm direnç ile seri olarak kontaktör bobin uçlarına bağlayın. Aynı şekilde kontaklara da bağlayın. Yani NO ve COM uçlarına paralel 100nF 2kv lik bir kondansatör.
Kontaktör bobinin deki bobin zıt EMK yı önlerken kontaklardaki ise kontak çekerken ve bırakırken oluşan arkları sönümler.
- 5volt'a ters 1n4148 takın.
- Var ise role bobin uçlarına ters 1n4007 ve yine 100nf 50v kondansatör kullanın.

Kalan bilgileri vermek için devreyi görmek gerekir.

Göz odur ki dağ ardını görsün,
Akıl odur ki başa geleceği bilsin.!

fatih88

Abi ben sandıklarının çoğunu yaptım kartı ben tasarlamadım ben sadece yazılımını yazdım başkasının yazdığı proğramda devre hiç çalışmamış ellerinde 100 adet kart var ve bunları değerlendirmek istiyorlar cihaz cok fazla sapıtma  yapmıyor ama yinede kart hatalı kartın çok eksikleri vardı karta yüzeyden montaj yaparak hatayı baya ayıkladım şimdide regüleyi değiştireceğim

www.fayelektronik.com