avatar_Bahri Bilir

Her şeyi mi Bilmeli TEK Şeyi mi ???

Başlatan Bahri Bilir, 16 Şubat 2016, 05:42:55

Bahri Bilir

Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar.Kendimle ilgili çok yakından olmasada kısmen konularımızla alakalı bir konuda sizlerin fikir ve tecrübelerinizi duymaktan mutlu olacağım.Eski bazı forumlarda da paylaştığım üzere 20 yaşında bir elektronik sevdalısıyım.Ve bu işi sevdadan çok ticari seviyeye  taşımak istiyorum.Belki bir çok sebebi vardır ama ben komforlu bir hayat yaşamaktansa sevdiğim sektörde kendi işimi kurup daha zor şartlarda yaşamayı tercih ederim.
Kendi işimi kurmayı düşündüğüm içinde üst düzey olmadığı sürece bir üniversiteyi de zaman kaybı olarak görüyorum.Ki malesef ders çalışmaktan inanamayacağınız şekilde nefret ediyorum (doğal olarak en çok orta seviye bir üniye girebilirim ) .Ama elektronik hakkında sabahlara kadar araştırma yapmak benim için zevk oluyor.
Ve hep bir adım daha ileriye gideyim derken düşünüyorum nereye gidiyorum.Acaba bir yerde durup ona mı sahip çıkmalıyım???
Yani evet belki piyasadaki tüm işlemcileri programlayabileceğim belki pek çok konuda az çok bilgim olacak.Ama bu beni nereye götürür?

Bir yandan da Allah nasip ederde kendi işimi kurarsam çok konuda az çok bilgimin olmasının doğru adım atmamda fayda sağlayacağını düşünüyorum.Ama eğer o noktaya ulaşamazsam?

Yani başlıktada bahsettiğim gibi kendi işini kurmayı düşünen bir kişi çok dalda az mı bilmeli az dalda çok mu?

Bilmiyorum belki yine geç saatin verdiği bir dalgınlıktır ama ara ara düşünüp hep ortada kaldığım soruyu sizinle paylaşmak istedim.

İyi geceler. Sabah ezeni okunuyor, Günaydın :)
"Hedeflerin bittiği tek yer, YENİ hedeflerin başlangıcıdır"

rexo

Bir şeyi çok bilmek veya bir çok şeyi çok bilmek ile  başarı ve para kazanılmıyor, ekip ile çalışılırsa  ancak para kazanılıyor. Maalesef buda bizim ülkede olacak şey değil, çünkü paylaşmasını bilmiyor bizim insanlarımız, ben fazla kazanayım düşüncesi.
Ekibin açılımı nasıldır,

Anlaşılması için bizim elektronikten örnek vereyim,

-Malzeme alış departmanı
-Devre dizaynını  departmanı
-Kartı çizim departmanı
-Yazılım  departmanı
-Üretim departmanı
-Kalıte kontrol departmanı
-Satış departmanı.

Departman dediğime bakmayın bunları 1 er kişi olarak da kabul edebilirsiniz.

Sözün kıssası ekip olacak her kes kendi işini yapacak yoksa olmaz. bir örnek daha vereyim neden olmaz ,40 yaşından sonra göz doktoruna gidersiniz yakını göremiyorum dersiniz doktor kontrol eder ve uzağı da görmüyorsunuz der ancak siz hayır görüyorum uzağı dersiniz işte bazıları para kazandığınızı sanıyor ama kazanmıyor dur.   


 

sonmoikan

Her işin çırağı olacağına, bir işin ustası olmak daha doğrudur.

Doktorluğu düşünün, temel tıp eğitimi aldıktan sonra sadece bir dalda uzmanlaşabiliyorlar. Her dalda uzmanlaşmaya insan ömrü maalesef yeterli değil.
rexo arkadaşımıza kesinlikle katılıyorum. Bilgiyi paraya çevirmek istiyorsan kendi dallarında uzmanlaşmış ekip şart.
ABDULLAH

M_B

Alıntı yapılan: sonmoikan - 16 Şubat 2016, 08:17:53
Her işin çırağı olacağına, bir işin ustası olmak daha doğrudur.
+1
+ Ete Hocamıza bakarmısınız  kac senedir bu işle uğraşıyor.
pic ve Basic dışında başka işlemci ve dil kullanmıyor. pic + Basic le de yapamayacağı şey yok. Uzmanlık ve Algoritma kurmada usta.
Bizlerde bir konuda uzmanlaşabilsek  :(

ete

Kendi işimi kurmaya çalışırken bu şekil bir soruyu hiç bir zaman başkalarına sormam. Kendime sorarım bu soruyu ve cevabını kendim bulup yoluma devam ederim. Akıl almak fikir almak iyidir. Ama her konuda değil gerektiği zaman akıl almasını bilmek lazım. Kısaca neyi sorup neyi sormayacağına dikkat etmek gerekiyor.
Aklın yolu bir derler. Her şeyi yarım yamalak bilmektense yalnızca bir konunun çok iyi ustası olmak daima en iyisidir. Bu yolda gidenler daima bir yerlere varıyorlar. Her işi yaparım her işten anlarım diyenler de sokakları süpürüyorlar. Çünki sonuçta en iyi anladığın işe bağlanıyorsun ve onlarında tek anladıkları iş o oluyor çünki.

Sözlerim acı geliyor olabilir ama doğruları söylüyorum. Kimse kırılmasın alınmasın. Bir soru sorulmuş ve cevabıda bu.

Burada bir kez daha dile getirmek istediğim bir konu var. Burası bir sosyal tartışma platformu değil. Burası yalnızca elektronik ve programlama konularının tartışıldığı bir ortam. Bu nedenle bu konu başlıklarının bu sitede açılmasına karşıyım.
Bu konuda genel bir mesaj yayınlamayı hedefliyordum ama burada yeri geldi belirtmek uygun olacak sanırım.
Karşı olduğum konuların başında mesajların sonunda dini mesajların verilmesi. Dinime sadık bir kişiyim ama dini mesajların yeride burası değil. Düşünün dini konuların tartışıldığı bir mekanda elektronik slogan verilmesi mantıklımı sizce. Hiç değil elbette. O halde bunun terside hiç mantıklı olamaz. Her şeyin yeri var o yerde icra edilmesi en uygunudur. Bu nedenle dini mesajlarada karşıyım.  Bunların en kısa sürede düzeltilmesini istiyorum. Bunları karıştırdığımız için başımıza gelmedik kalmıyor. Polemikler , kavgalar hep bunlardan çıkıyor. Sitenin konularına odaklanın lütfen. Söylediklerimi uygun görmeyenler olabilir saygı duyarım. Ama bu sitede ne yazıkki kuralları ben koyuyorum.  Kural koymayıda sevmem aslında. Ama topluma bakıyorumda bir kural delme saplantısı almış başını gidiyor. Her kes kuralları delme peşinde koşuyor. Ama kurallar olmadan yaşanmaz. Onlar bizi yaşam çizgisinde tutuyor. 

Ete

MB_77

Öncelikle Erol hocama ve diğer herkese saygılar,

Hocamın mesajı konuyu kapatır nitelikte oldu ancak BİLİRSHOP çok önemli olan eğitim konusunda tereddüde varan bir konu açtı izninizle kısaca fikrimi söylemek isterim.

Kendi işini yapmak çok kolaydır :) 2500tl civarında bir masrafla bir şahız şirketi açabilirsin.

başarılı olmak için ise bir kaç temel faktör var.
1- Sabancının meşhur sözü- ÇALIŞMAK, ÇALIŞMAK, ÇALIŞMAK
2-çalışmak istediğin konu hakkında eğitim almak-üniversite şart ama hayat üniversitesi de olabilir bu :)
3-uygun çevre ortamı ve koşullara sahip olmak.-yaklaşık 30milyar dolar cirosu olan google kurucularının nasıl iş kurduklarını incelemek tüm şartlar için iyi bir cevap olabilir.

Sonuç itibariyle hedef ile ilgili olarak bu şartları sağlayacak konuları iyi değerlendirmek gerekiyor.

Bahri Bilir

#6
Aslında çoğunluğun tek konuda çok şey bilinmesinin doğru olduğunu söyleyeceğinizi tahmin etmiştim.Ama birde şu açıdan bakın;

Mustafa tasarladığı ve çok kazanacağını kazanacağını düşündüğü bir elektronik cihaz üretimi için 500 bin TLye ulaştı.Ve şimdi bu parayı en doğru şekilde değerlendirmesi gerekiyor.Ama buna kendisi karar vermesi çok zor çünkü o yazılım konusunda uzman.Belki genel olarak kafasında bir şema var.Plaketi mehmet yapar devreyi ali dizer tamam altınkayada kutular oldu bu iş.Evet olmaz değil tabiki zorluklarla karşılaşsada olur.Aliyle anlaşamadı,mehmetde ne kadar uzmanım desede devreler randımanlı olmuyor.....
Ama eğer zamanında bu işlere ufak ufak girseydi , bir kaç pcb tecrübesi olsaydı, yaşanabilecek büyük olasılıklı hatalarla o zaman karşılaşsaydı ahmetle mehmetle hiç problem yaşamasanızda üretimin tamamını cinde yaptırmanın her yönden size büyük avantajlar kazandıracağını bilir ona göre yatırım yapar ona göre ahmeti mehmeti seçer ve daha emin ilerlerdi.Ve eğer biri mustafaya bir oyun kurarak ona zarar vermeye çalışıyorsa bunu hemen anlamasa da şüphelenirdi.

:) . Evet arkadaşlar Mustafa sonuç olarak bu gün firmayı ayakta tutacak kadar kazanıyo ama her konuda az çok bir bilgiye sahip olsaydı daha başarılı olmazmıydı?

Birde bir konuda uzman olmasının artılarına bakalım.
Elindeki parayla iş kuracağı zaman yazılım konusunda kafasında hiç şüpe olmazdı çünkü o konu onun uzman olduğu işti.Doğal olarak firma kadrosuna yazılımcı eklemeye ihtiyaç yoktu.

Eee kendi işini kuran mustafaya yazılım müh aylığından yırtması haricinde ne artısı oldu?
"Hedeflerin bittiği tek yer, YENİ hedeflerin başlangıcıdır"

İlyas KAYA

Göz odur ki dağ ardını görsün,
Akıl odur ki başa geleceği bilsin.!

Bahri Bilir

Bu arada arkadaşlar "cevabından emin olduğun bir soru  soruyorsun,sonra karşı cevap gelince düşünceni millete kabul ettirmeye çalışıyorsun" şeklinde düşünebilirsiniz.Ama düşünmeyin :)
Çünkü belki diğer konulardan da anlayacağınız üzere mantığımın tam olarak kabul etmediği şey benim için ne doğrudur ne yanlış.Yani gelen cevaplardan ben "hakketen lan, valla doğru" demediğim sürece soruyu cevabına ulaşmış saymam.Ama eğer gerçekten mantıklı ve doğruluğuna inanırsam da o mantığını kavradığım doğrudan asla şaşmam ve bir yerde sorulursa o mantığı tekrar ortaya koyar savunurum.

O yüzden tam cevabına ulaşamadığım konularda kesin sonuca ulaşabilmek için karşı fikri savunnup onu mantıklı bir şekilde çürütmenizi beklerim.Eğer çürütülemiyorsa demek ki hala doğru olabilmeye bir aday fikirdir.
"Hedeflerin bittiği tek yer, YENİ hedeflerin başlangıcıdır"

İlyas KAYA

Öyle ise ak a kara da dersiniz. Nasılsa ak olduğunu ıspatlayacak kimse yok... Neyse..

Çok şey yazmıştım sildim hepsini. Bence de bu forumda sosyal mesaj içeren herhangi bir konu olmamalı... Zaten yeterince sosyal !! platform var..
Göz odur ki dağ ardını görsün,
Akıl odur ki başa geleceği bilsin.!

Bahri Bilir

Alıntı yapılan: İlyas KAYA - 16 Şubat 2016, 17:22:44
Öyle ise ak a kara da dersiniz. Nasılsa ak olduğunu ıspatlayacak kimse yok...

Türkçeyi ispatlamaya ihtiyaç yok ilyas bey.Bu konudaki kesin bilgilere googleden "ak hangi renktir" yazarak fikir sahibi olabilirsiniz.

Ama böyle tartışmaya açık konular duruma,kişiye ve zamana bağlı olarak değişebilir.

Ben Ete hocayla görüştükten sonra konuyu silmek için açtığımda saygıya değer yorum yapan arkadaşlara saygısızlık olmaması ve Ete hocanın uyarıyı konu içinde yapması üzerine silmemeye karar aldım.

Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
"Hedeflerin bittiği tek yer, YENİ hedeflerin başlangıcıdır"

Burak

Ω Gens Una Sumus Ω

Powered by EzPortal