Baskı Devre Çıktısı

Başlatan karacan451, 15 Mart 2016, 21:49:59

karacan451

Herkese Merhaba

Hp 1010 2.el lazer yazıcı aldım.Etiket kağıttan baskı devre çıktısı alırken bazı yollar yarım yamalak veya dağınık çıkıyor.Bunun çözümü nedir?

Kartuş dolu ama orijinal değil.

sahinler64

Kartuşa Yeni Dolum Yapıldı İse ve Yazıcıya Program Atılmadı İse Yazıcı Kartuşu Boş Görüyor Olabilir. Bunu Çip Reset Diye Bir İşlemle Çözebilirsin. Yada Orjinal Kartuş Alacaksın. Yazıcıya Tek Seferlik Yazılım Atarakta Yapılıyor Olması Lazım. Araştırıp Bulmaya Çalışalım.

Burak

Alıntı yapılan: karacan451 - 15 Mart 2016, 21:49:59
  Herkese Merhaba

Hp 1010 2.el lazer yazıcı aldım.Etiket kağıttan baskı devre çıktısı alırken bazı yollar yarım yamalak veya dağınık çıkıyor.Bunun çözümü nedir?

Kartuş dolu ama orijinal değil.

Çıktıyı aldığın odanın sıcaklığı kaç derece ? 10 derece ve altındaki sıcaklıklarda bu tür problemler baş gösterebilir .. Bunun önüne geçmek için aynı çıktıyı 10 adet kağıda art arda bastırmayı dene ardından etikete baskı al ..

Burak
Ω Gens Una Sumus Ω

est32

benim tahminim şu;
bazı kağıtlara, özellikle etiket arkası çok kaygan kağıtlara toner tam olarak yapışmayabiliyor. Bu durumda çıktı alırken kağıt üzerine basılan yazılar vs. yazıcının ısıtıcısından geçtikten sonra gevreyip toz olarak dökülüyor, veya kağıda yapışmayan toner yazıcının dram(nasıl yazılıyorsa) ına yapışıp orada artık gibi kalıyor ve sonraki alınan çıktıları da kirletiyor.
Ama şu denenebilir;
yazıcının yazdırma ayarları olmalı, düz kağıt, kaba kağıt, aydınger, asetat, zarf, yağlı, mektup vb. bir çok kağıt türü seçeneği mevcut. Şu anki hali düz kağıt seçeneğidir. O seçeneği bunlara en uygun hangisi varsa o seçilip denenmelidir.
Tabii doldurma kartuşlar kalitesiz dolum yapıldığından düz yazı çıkarırken bile çok bozuk yazabiliyor.
demek istediğim seçenek resimde görülüyor.

İlyas KAYA

Baskı kağıda düzgün aktarılmıyor ise muhtemelen nem kaynaklıdır. Kağıdı ister 1-2 defa makineden boş geçirip kurutun isterseniz ufo vb. ısıtıcı önünde biraz bekletin öyle basın.
Göz odur ki dağ ardını görsün,
Akıl odur ki başa geleceği bilsin.!

karacan451

Kağıt  ayarlarla oynama yaptım biraz düzelme oldu.Küçük devreler tam çıkıyor ama a4 biraz küçük devrede mürekep dökük gibi.3 defa boş yazdırdım yine aynı sonuç.Benim odam soğuk oldugu için acaba bilemedim yani.

İlyas KAYA

el işi kağıdığına baskı alın. Çıktı almadan önce kağıdı ince kağıt olarak seçin. Her makine her kağıda çıktı alamayabiliyor. Fırın baskısı ve toner aktarma gerilimleri mevcud ayarlarındaki kağıtlara göre yapılıyor. Eğer 300 gr lık kuşe kağıdı kullanırsanız daha iyi sonuçlar alırsınız.

karacan451

Alıntı yapılan: İlyas KAYA - 16 Mart 2016, 22:40:15
el işi kağıdığına baskı alın. Çıktı almadan önce kağıdı ince kağıt olarak seçin. Her makine her kağıda çıktı alamayabiliyor. Fırın baskısı ve toner aktarma gerilimleri mevcud ayarlarındaki kağıtlara göre yapılıyor. Eğer 300 gr lık kuşe kağıdı kullanırsanız daha iyi sonuçlar alırsınız.

Açıkçası kuşe kağıdı kullanmak istemiyom.El işi ve A4 etiket kağıdı yarın alacam tekrar deneyecem.Reklamcıları kullandığı etiket kağıdı olmuyor.

İlyas KAYA

Nedeni var mı ? Neden kuşe kağıt kullanmak istemiyorsunuz ?

karacan451

Alıntı yapılan: İlyas KAYA - 16 Mart 2016, 23:01:58
Nedeni var mı ? Neden kuşe kağıt kullanmak istemiyorsunuz ?

Kuşe kağıtda ütüleme yarım saatimi alıyor. Yollar bazen düzgün çıkmıyor ve kağıt artıkları temizlenmesi sıkıntı oluyor.Bende yazıcı ve laminasyon aldım açıkçası çok pratik 10x10 cm devreyi 2-3 dk eksiksiz çıkıyor ve 1dk soğutuyorsun kağıt kendiliğinden çıkıyor.

İlyas KAYA

Bahsettiğiniz sorunların hiçbirini kuşe kağıtta yaşamıyorum ama sonuçta elinizdeki malzemeler ile en iyi sonucu alan sizin tecrübeleriniz.
Çıktı almadan önce kuşe kağıt olarak kağıt seçimi yapmak önemli. Makine hız, ısı ve transfer gerilimini ona göre ayarlar.
Kuşe kağıt kalın ise ütülemek biraz zaman alabilir. Tabii ütünüzün verdiği ısı miktarı da önemli.

Kağıttan ayırmak için suya atıyorsunuz değil mi ? Suya attıktan 5 dk sonra zaten kendiliğinden ayrılıyor. Daha sonra bulaşık süngeri ile bastırmada temizlerseniz gayet temiz çıkıyor.

karacan451

Suya atma olayı daha önce 1 defa  denedim mürekep bile kayboldu.Devreyi suda tutarak yavaş yavaş çıkartıyom.Annemin ütüsü iyi  ısıtmıyor.Bende gittim 2.elcilere dolaştım en dandikten ütü bulamadım ve kırtasyecilerde kuşe kağıdı bulamadım yada kuşe kağıdı ne olduğunu bilmiyorlar üstelik izmirde oturuyom.Ben devrelerimi kütahyada yapıyordum rahatlıkla kuşe buluyordum.O yüzden kuşe kağıttan soğudum.

İlyas KAYA

Ne mürekkebi ?  Toner su geçirmeyen hatta suyu iten malzemedir :)
Eğer plaketi güzelce bulaşık teli ile yıkar sonra baskı yapar ve direk suya atarsanız 5 dk sonra kağıt yumuşayıp kendini bırakır. Toner kalkmaz hatta aylarca öyle kalabilir bile.
Bir yerde hata yapıyorsunuz bana kalırsa.

elvanmurat

TANEX marka glosy photo paper 150 gr a4 fotoğraf kağıdı veya yine tanex glosy paper 160 gr a4 fotoğraf kağıdı var piyasada.ben bu 2 kağıdı kullanıyorum.ikisindede sonuç %99 hatta 150gr olan glosy photo paper %100 mükemmel sonuçlar alıyorum.üstelik yazıcımda hp1010.bence bu kağıtla bi denemeni tavsiye ederim.150 gr olanı bulursan daha iyi bir kağıt.smd devreleri bu kağıtla basıyorum.hatta kullandığım en çok işlemcide pıc16f877a smd kılıf ve sonuç mukemmel.ütü işlemim 2 dk bile sürmüyor. 

elvanmurat

bu arada ilyas hocamın dediği gibi toner kalkmaz yerinden yapışır kalır.bazen devreyi basıp asite atmadan günlerce bekletirim yinede kalkmıyor.ilyas hocamın dediği gibi bi yerde yanlışlık var.