arkadaşlar pic hakkında acil yardımlarınıza ihtiyacım var

Başlatan olips, 03 Mayıs 2016, 12:53:53

olips


MB_77

bu mesaj tarafımdan silinmiştir.

ete

 linkteki kart ile yalnızca Pic16F877- 16F877A - 18F452 gibi pic işlemcilerle iş yapabilirsin.
Dikkatini çekmek istediğim nokta şu, Bu kart sana yalnızca programın ile ilgili pinlere kolay ulaşmanı sağlar.
Ama bir devre sadece pic pinlerinden oluşmuyor. Bu kart da gördüğüm sadece bir kaç buton , bi rportluk (8 adet led) ve pic pinlerine ulaşabilmen için sokete verilmiş pinler görüyorum. Bana kalırsa acele etme. Önce bilgisayarına simulasyon programını kur. Sonra örnek devreleri incele ve o devreleri simulasyonda oluşturup çalıştır. Böylece elin alışsın biraz. Takıldığın noktaları burada sor cevaplayalım.
Daha sonra epeyce bir bilinç oluşacaktır sende. O zaman o kartın sana yarayaıp yaramayacağına daha kolay karar verirsin.

Bu kart tek başına sana hiç bir şey yaptırmaz. Sonuç görmen gereken işlerde sadece led ile görsel algı sağlayamazsın.
Çok basit bir kart ve pek fazla marifeti yok denilebilir.

Kendin elbette kart yapabilirsin. Ama senin için daha erken dyorum bu iş. Ütüleme metodu ile pek çok kişi kendi kartını kendi yapmaktadır. Gereken bir Lazer yazıcı biraz kuşe veya elişi kağıdı ve baskılı devre şeması. Bu konuda da yazılmış mesajlar var sitede yada başka sitelerde de var. Araştırırsan göreceksin.

Ete

olips

@MB_77 Evet hocam haklısınız çok fazla kavram karmaşası yaşıyorum çünkü genelde sorduğum kişiler net birşey soyleyemiyorlar bilgilendirmiyorlar.açıkçası kendi çabamla birşeyler yapmaya çalıştığım için kavram karmaşası yaşıyorum.birde sıfırdan öğrenmeye çalışınca tek başıma böyle sıkıntılar oluyor :)

olips

@ete merhaba hocam proteus 8.3 u yükledim basit develer çizebiliyorum.bazıları eagle yi de onerdiler hangisi daha iyi olur benim için?bu programlarla ilgili önerebileceğiniz eğitim kanalı pdf vb. Şeyler var mı? Yardımlarınız için teşekkür ederim

ete

Simulasyon la uzun bir müddet çalışmaya bak. İyice öğrenirsen fiziki devre yapma ihtiyacın %10 lara düşer. Buda hem sana maliyet avantajı hemde sürat kazandırır.
Eagle bir PCB çizim programıdır. Başlangıç aşamasında olanlar için öğrenmesi bana kalırsa zor olur. Proteusun kendi çizim programı ARES varki şemasını çizdiğin devreleri otomatikman PCB ye dönüştürebilir tabiiki biraz da senin yardımınla bunu yapar. Bana göre en basit PCB çizim programı Sprint Layout6 dır. Hatta fiyatı da ucuzdur ben satın aldım kullanıyorum.
Fiyatı 40 Euro dolayında idi.

Baştan CCSC yi seçtiğin için önerebileceğim bir şey yok. Biz Basic ile çalışıyoruz ve bu sitede yayınladığım 14 dersten oluşan uygulamalı ders notları mevcut. Yinede okumanı öneririm. Epeyce bilgi sahibi olursun pic konusunda.

Ete




olips

@ete teşekkür ederim hocam inceleyeceğim.proteus 8.3 un key ini internetten buldum ben açıkçası 2020 ye kadar suresi var ama o programı da inceleyeceğim teşekkür ederim yardımlarınız için... :)

mg1980

Ete hocam,
Bu Sprint Layout6'nın kullanımını anlatan Türkçe bir kaynak var mı ?

ete

Bildiğim yok ama bana kalırsa ihtiyacın olmaz. Çok kolay kullanımı. Her şey ekrandan hallediliyor. Biraz uğraş anlarsın.

Ete


olips

@ete hocam bu programları iyice anlayınca hangi kartı alayım? Ya da nasıl bir yol izleyeyim elektrik elektronik muhendisiyim kendimi geliştirmek istiyorum

ete

O zaman paraya biraz kıyman gerekiyor. Aşağıdaki linkte bir çok kart göreceksin. Üst sıra ile alttaki sıradakilerden birini alabilirsin.
Her birini ayrı ayrı seçersen neler yapaildiklerini görebilirsi. Daha doğrusu bukart ile neler yapılacağını görebilirsin.
Büyük kartlardan birisini ben de kullanmaktayım arada bir de olsa.

http://www.expkits.com/smagaza/

Unutma ilk verdiğin linkteki karta ilave olarak birde programlayıcı alman gerekiyor idi. Bu verdiğim linklerdeki kartların hepsinde kendi programlayıcısı mevcut. Yani yaz programı üzerinde iken pici orada programla ve aynı yerde çalıştır. Güzl bir imkan.

Ete


olips

@ete Hocam eğitim setlerini araştırdım uygun set buldum

http://www.altaskitap.com/PIC-PROG-DEKA-V6-Egitim-Seti,PR-670.html

http://www.altaskitap.com/PIC-PROGDEKA-PRO-2-DENEY-SETI,PR-631.html

http://www.altaskitap.com/MDS-P1-PIC-EGITIM-SETI,PR-53.html

Set şeklinde buldum açıkçası setleri incelemedim pek kestiremiyorum hangisi daha çok işime yarar diye size danışmak istiyorum açıkçası.ilerde alacağım zaman hangisini alayım? Bu siteye güvenilir mi?


mkarakurt

 Merhabalar eğer nakit sıkıntı olacaksa linkteki brennerı deneyebilirsin.Ancak 18f2550 ye bir defalık program attırman gerekecek.Eğer pcb karta lehim yapmayı felan biliyorsan 30-40 liraya halledebilirsin.Ben brenner 8p rev5 yaptım gayet güzel çalışıyor.
https://mikrodunya.wordpress.com/2012/02/05/usb-pic-programlayici-brenner-8p5/
http://www.sprut.de/electronic/pic/projekte/brenner8/

mustafayilmaz

geliştirme setleri oldukça pahalı bence. aynı fiyata FPGA kit alırsınız :)

PIC çalışan arkadaşlar daha iyi bilir, PICKIT alsanız daha mı iyi. ihtiyacınız olan komponentleri ayrıca satın alırsınız. jumper kablolarla breadborda bağlantıyı yaparsınız.

PIC konusunda ısrarcı değilseniz, ben size yabancı gelse de Texas MSP430 tavsiye ederim. benim favorim :)
https://market.cizgi.com.tr/product/education/ti-msp430-rv

oldukça ucuz bir geliştirme kartı. üzerinde oldukça yetenekli bir mikrodenetleyici var.
ayrıca üzerinde arduino kütüphanelerini çalıştırabilirsiniz.
bilgisayara tak, programı yaz-çalıştır. programlayıcı devre yapmakla uğraşmayın derim.

Powered by EzPortal