avatar_furkan41

877A ve RC522 modülünü bir arada kullanan oldumu ?

Başlatan furkan41, 14 Nisan 2018, 19:11:41

furkan41

Modülün 3 adet haberleşme protokolüne sahip olduğu şu diyagramda belirtilmiş.

http://fritzing.org/media/fritzing-repo/projects/c/control-acess-rfid-rc522/images/RFID-RC522%20-%20Pin%20Layout.png

UART-SPI-I2C

Fakat daha önce bu modülle ilgili yapılmış proje bulamadım.
RX ve Tx bağlantılarını yaparak uarttan birşey gelirmi diye PC'den izledim ama birşey gelmiyor. Galiba Haberleşme Protokolü secimi yapmamız gerektiğini düşünüyorum . 

Ne yeterli ingilizcem var Nede Şu PDF deki datashetti okuyacak kadar derin bilgim.

Onun icin bana yardımcı olmanızı istiyorum hiç olmazsa UART ile haberleşme yapabilmek icin ne yapılabileceği :) I2C de olur :)

https://www.ercankoclar.com/wp-content/uploads/2018/04/MFRC522-Datasheet.pdf

Şimdiden cevaplayıp yardım edeceklere teşekkür ediyorum. :)

KMD

Furkan41 daha once bende yardim istemistim fakat yardim eden cikmadi.

furkan41

Ya aslında ingilizcem okadar cok yok bir şekilde üstüne düşsek hallederiz evet RDM6300 bende RFID diye aratınca hep bu cıkıyordu :D

İllaki tecrübeli biri vardır bu konuda diğer bir forumada yazdım PDF okursan nasıl yapıldığını anlayacaksın diyor :D eyvallahta İNGİLİZCE yokki okadar.


mg1980


ete

İngilizcem süper olmasada bu tür konuları aşacak kadar iyi olmasına rağmen RC522 yi çözmeye bir kaç kez karar versemde çözemedim. Bunun başlıca sebebi nxp tarafından yayınlanan data sheetlerin anlaşılamaz olması. Bu nedenle bu işi ingilizceye bağlamayın. Rc522 nin çözülmesi için komut setini çözmek gerek daha doğrusu hangi işte hangi komutu kullanacağını bir şekilde öğrenmak gerek ama nasıl işte onu ben çözemedim. 
Ete

furkan41

Ben Şuan ARDUİNO ile gecirdiğim zaman ve harcadığım bilginin kısmen memnun değilim algortimayı orda burda geliştirdik . AMA GERÇEK YAZILIM arduino değil işte.

Bakın RFID kart okuyucu arduino ile yapmam 10 dakikamı alır fakat Bakın PİC ile yapmaya kalktığımda dımdızlak ortada kaldım.  Onun icin bizim bunlar öğrenmemiz lazım Yabancılara bakıyorum takır tukuır yazıyorlar sac baş yolasım geliyor.

Ha illa RFID icin demiyorum bu işi öğrenmek için RFID örnek alalım diyorum.

mg1980

O zaman işi ilerletip  522 modülü de yapalım..

furkan41

Alaycı Bir yaklaşım mı yoksa Gerçekçimi anlayamadım fakat.

Ben okadar ileri gidelim demedim , eğer yapabilirsen hep beraber kafa yoralım onada sıkıntı yok. 

İlyas KAYA

Bu gibi durumlarda datasheet incelemek yerine o modüle ait arduino kütüphanesini indirir ve kütüphaneyi anlamaya çalışırım. Bu modüller spi haberleşmesi ile çalışıyor. Aynısının bir de rs232 ile çalışanı da olması lazım diye hatırlıyorum.

Arduino kütüphanelerini okumak kolaydır.
Göz odur ki dağ ardını görsün,
Akıl odur ki başa geleceği bilsin.!

mg1980

İlyas hocam, çok yaşayın...arkadaş "alay" mı demişti...alay falan değildi..cevap verip konuyu uzatmak istemedim...İşte demek istediğim tam da buydu..Arduino'da bir iki satırla bir şeyler yapmak kolaycılığı da var..dediğiniz anlamda çalışma yapıp bir şeyler ortaya koyabilmek de..2-3 dolar fiyatındaki parmak kadar hazır kit Nano'ya 32 kb.a kadar(ben şahsen 20 kb.  yazdım) kod yazabilmek imkanı varken 8 kb. 877 ile uğraşmam..yerine göre o da kullanılabilir, 12F675 de kullanılabiliyor.
STM32F103C8 daha da ucuz , çok kabiliyetli ama  gel gör ki Türkçe kaynak yok..MikroC ile onunla da bir şeyler yapılabiliyor ama yeterli değil..Saygılar.

fatih88

Bence furkan41 arkadaşımız doğru söylüyor olayın özüne inmek gerek ne pic ne atmel ne ardunio nede stm furkan arkadaşımız bir başkasının kütüphanesini kullanmak yerine o kütüphaneyi bu platformda oluşturup sistemin nasıl işlediğini anlamak anladığım kadarı ile datashetleri analiz ettikten sonra ister ardunio ister pic neyde yazarsan yaz bence ardunio daki kütüphanesindeki derleme boyutları çok fazla ds18b20 kütüphanesine herif bir sürü kod yazmış ben kendim oluştursum atmel studio da 20 satırlık birşey neredeyse yarı yarıya kb farkı var
bilgi paylaştıkça çoğalır!!

www.fayelektronik.com

furkan41

@Fatih88     Arkadaşım beni cok iyi anlamış bende aynısını diyorum.

Ya Algoritma aynı olgoritma Yazım dili C tabanlı olduğu için birbiryleriyle neredeyse tıpa tıp aynılar.

Neden bir sensörün veya modülün kullanımı için googlede örnek arıyoruz ki ? Neden bir DataSeet analiz edip yapmıyoruz zaten datasheet analiz etsek(kendi adıma konuşuyorum)   istediğimiz platformda yazarız kodu.

Dünya Open source  yi kabul etmiş gibi birşey bende bakıyorum bundan 5 yıl önce PİC vardı şimdi Pic li devre bulamazsın :)) arduinodan gecilmiyor ortalık ha ben arduinoyada karşı değilim pic te o işi yapıyor arduinoda ikisinide kullan ama bizim şu Data katologlarının suyunu cıkarmamız lazım. diye düşünüyorum. 

ete

İşin ucundan tutun o halde. Başlayın bakalım data sheet incelemeye. Biraz yıl alın sonra tekrar konuşalım. Bende devreye gireceğim. Ancak öncelikle elinde kütüphane dosyaları olan buraya koysunli paralel ilerleyelim. Yalnızca data sheet incelemenin yeterli olmadığını içine dalınca göreceksiniz. Gerçi el elden üstündür derler. Belki aranızda daha iyi data sheet yorumlayan çıkabilir.
Ete

fatih88

Hocam atmel c olursa ben kütüphanelerimi seve seve paylaşırım daha öncede konu açmıştım atmega 328p öğrenelim diye pek ilgi olmadı hazır devreler istiyorlar
bilgi paylaştıkça çoğalır!!

www.fayelektronik.com

ete

Herkes bildiğini savunur. Kimseye şunu öğren diyemeyiz. Sonuçta kişinin kendi hür iradesi buna karar verir. Kütüphene istememin sebebi kullanmak için değil incelemek için idi. Orafan kendime bir yol bulurmuyum diye bakmak amacım.
Ete

Powered by EzPortal