A

BALIK YEMLEME OTOMASYONU

Başlatan azazil1912, 06 Haziran 2012, 19:40:28

azazil1912

Otomasyon devresinin yapabildikleri;

1. Max. 3 olmak üzere günün istenilen saatlerinde yemleme işlemi yapılabilmektedir.
2. Haftalık olarak yemleme günleri belirlemektedir. ( Burada ki amaç haftada bir gün otomatı kapatıp balığı aç bırakmak ve ya canlı yem vermektir.Canlının sindirimi için faydalıdır kabızlığı önler.)
3. Ayrıca tasarımda bulunan göstergeli kontrol paneli sayesinde;
a. Sistem için gerekli saat ve tarih ayarları yapılabilmektedir.
b. Günde kaç kere yemleme yapıldıgının seçili oldugunu görelebilmektedir.
c. Yemliğin günün hangi saatinde yem atacakları ayarı yapılabilmektedir.
d. Manuel yemleme ve aydınlatma ayarı işlemleri tek tuşla yapılabilmektedir.
4. Yem atma öncesinde ve sonrasında aydınlatma işlemlerini otomatik olarak yaparak yemlenme için uygun ortam sağlanması işlemi yapılabilmektedir.
(Ortam ışığına göre yemleme yapılmadan yarım saat önce balıkların normal aktivitelerini ve uyanmaları için aydınlatmayı açma,yemleme işlemi bittikten sonra yedikleri yemleri sindirebilmeleri için yarım saat sonrada ışıkları kapama işlemini gerçeleştirir.Sindirim için yararlı olmakla birlite balıgın yemi görmesini ve yemin suda çözülüp suyu kirletmesini engeller.)
5. Kullanıcının menüler içinde boğulmaması için set tuşu kontrolünde menü içinde hızlı atlamalar ve ilerlemeler yapabilmetedir.


Dipnot: Kendi özgün çalışmamdır.

POWER

yemleme mekanizması hakkında bilgi verebilirmisin?

huseyin

proje cok aktif kullanilir bir alana hitap etmese de güzel olmuş, emegine saglik eklentide millet kullansin diye hex. dosyasini vermişsiniz ama açik kaynak kodu olsaydi projeyi geliştirmek açisindan daha iyi olurdu
son olarak projenin yapilabilirligi için mekanizma hakkinda detayli bilgi verirseniz daha iyi olur

azazil1912

Kendi tasarladıgım yemlik aparatının fotografınını paylaşım içinde bulabilirsiniz.Aynı şekilde baskı devre çizimini dosya boyut sınırı olduğu için resim olarak sundum.J2 kısmına yemlik aparatı baglancak 220v redüktörlü motora (devir sayısı dakikada 3rpm )enerji verilmesinde anahtarlama işlemi yapcak, J3 kısmına priz takıyoruz baglantı şekli anahtarlama olarak akvaryumda bulunan aydınlatmayı kontrol edebilmek için fiş aksamı üzerinden söylebilceklerim bunlar inşallah yardımcı olabilmilşimdir.

elektromanyaq

bu calısma sankı mucıt23 arkadasımızın bı ara yaptıgı oto. çicek sulama sıstemınden kopyalanmıs bı calısma gıbı tabı bıraz degısılık yaparak kendı calısmam demıssın....ama

POWER

yemleme mekanizmasının daha ayrıntılı resmini koyabilirmisin?hatta imkanın varsa mekanizma çalışırken videosunu çekebilirsen dahada iyi olur.bence bu projede en can alıcı nokta bu mekanizma.

ete

Mekanizma çok zor olmasa gerek. Bir metal silindir yapın boyu o şekilde görüldüğü kadar uzun olmasada olur.
Silindir üzerine bir dikdörtgen dozajlama çukuru oyun. Bu çukr hacmıni öyle ayarlayınki bir seferde vereceğiniz yem miktarına eşit hacımda olsun. Silindiri he riki kafadan yataklayın ve bir tarafına redüktörlü bir motor takın. Gerekli önlemi alarak silindirdeki dozaj çukurunun yukarıda durmasını sağlayın. Çukurun üzerine gelecek şekilde bir hunu imal edin ve içine bolca yem doldurun.
Bu şekilde silindir içindeki çukur yem ile dolacaktır. Motor yardımı ile silindire bir tam tur attırırsanız huni silindiri sıyıracağı için silindir çukuru huni den kurtulur kurtulmaz yukarıdan aşağı yem akışı duracak ve silindir tam tur atarkende çukur akvaryuma doğru baş aşağı konuma gelincede içindeki yemler akvaryuma boşalacaktır. Sonra tur tamamlanınca huni yerine gelecek ve tekrar çukura aynı miktar yem dolacaktır.

Bir diğer mekanizmada yine al kısmı uzuncabir huniye iki sürgülü kapak takarak yapılabilir. Önce üst kapağı açar ve yemin alt kapağa dolmasını sağlarsınız. Sonra üst kapağı kapatıp alt kapağı açtınızmı yem akvaryuma boşlacaktır. İki sürgü arasındaki boşluk hacmıda yem dozajını belirler. Buna benzer tasarımlar yapılabilir. Burada silindir şeklindeki tasarım hem kontrol açısından hemde mekanik açıdan daha uygun gözüküyor.

Şekil aşağıda verilmiştir.

Ete


azazil1912

#7
Alıntı yapılan: POWER - 08 Haziran 2012, 14:38:10
yemleme mekanizmasının daha ayrıntılı resmini koyabilirmisin?hatta imkanın varsa mekanizma çalışırken videosunu çekebilirsen dahada iyi olur.bence bu projede en can alıcı nokta bu mekanizma.

mekanizmayı gözünün önünde canlandırmak istersen kıyma çekme makinasını düşünebilirsin aynı mantık ama tek fark dişliler arasındaki boşluk ve yemi öğütmemesi otomatın çalışır videosunu projeyi geri teslim aldıgımda ilk fırsatta paylaşcam iyi çalışmalar...

ete

Nedense insanlar inatlaşmayı çok seviyorlar. Buyurun size bir inatlaşma ornegi. Diğer forumlarda sıklıkla görülen bu tür inatlaşmaları bu forumda kesinlikle istemediğimi belirtmek istiyorum.
Hele hakaret niteliğinde sözleri hiç tasvip etmiyorum.
Bu nedenle yazılanları siliyorum ve konuyu kilitliyorum.
Devam ettirenlerinde yasaklı durumu dusurecegimi bildirmek isterim. Ne gerek var bu tür diyaloglara anlamıyorum.

Ete

Powered by EzPortal