Baskı devre üzerinde çakışma

Başlatan _MeRKeZ_, 29 Aralık 2012, 17:33:03

_MeRKeZ_

Arkadaşlar,

Kuşe kağıt üzerinden ütü yardımıyla plakete aktardığım devrede bazı çizgiler birbiriyle bir iki noktada kesişiyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Teşekkürler

Mucit23

resim eklersen sorun daha net anlaşılır. Bu dediğin çizim hatasıda olabilir basım hatasıda...
Bir ulusu yok etmenin En iyi yolu o ulusun dilini yok etmektir.

www.arectron.com/

ete

Kazıyarak düzeltebilirsin. Aslında bu  sorun ütüye fazla bastırmandan dolayı oluyor. Uyguladığın kuvveti azaltırsan birdaha olmayacaktır.

Ete

_MeRKeZ_

Hocam cevap için teşekkür ederim. Bir videoda kuvvet uygulayın daha iyi çıkar diye duymuştum o yüzden pek sağlıklı bir sonuç alamadım. Bir de, ben kuşe kağıdı kullanmıştım çizgiler siyah çıkması gerekirken beyaz olarak çıktı plaket üzerine. Kağıtta ise siyah çizgiler silinmiş. Bu bir sorun olur mu? Son olarak, ütüden önce baskı devreyi bulaşık süngerinin yeşil kısmıyla silin diye okumuştum nette, böyle yaptım ama plaket üzerindeki izler silinmemişti. Bu bir sorun olur mu?

ete

Baskı neden beyaz çıktı onu anlatayım. Kuşe kağıdı üzerinde bir kaplama mevcut. Toner bu kaplama tarafından emiliyor ve plakete yapıştırdığın zaman toner kağıttan ayrılacağına kaplama kağıttan ayrılıyor. Bu foroğraf kağıdında da böyle çıkıyor, elişi kağıdında da böyle çıkıyor. Ben elişi kağıdı kullanıyorum. Onunda sonuçları gayet güzel oluyor.
Ütüye çok bastırmak zararlı. Bastırma kuvvetini en aza indirmek için ütü ile plaket arasında mutlaka ince bi,r pamuklu bez kullanın. Ben oto yıkayıcılarının kullandığı kurulama bezini kullanıyorum. Sonuç mükemmel. Bezin görevi hem ısıyı eşit dağıtmak hemde plakette oluşabilecek ufak tefek eğrilikleri ortadan kaldırmaktır. Bez olmadan kullanırsanız ütü bazı noktalarda plakete basmayabiliyor. Bez bunu önlüyor.

Plaket üzerini temizlemek gerekir. Bu tonerin plakaya yapışması için gerekli olan bir şey. Aslında plaka üzerindeki oksit tabakasını kaldırmak ve bunu yaparkende derin çizikler oluşturmamak gerekir. Bu nedenle CIF (krem olanı daha iyi) ve benzeri bir temizleyici ile plakayı silmek ve sonra iyice yıkamak olumsu sonuç almanızı sağlar. Eller daima vücut yağı içerdiği için mümkün olduğunca çıplak elle plaka yüzeyine dokunmamak gerekir. Toparlarsak temizlik plaka yüzeyinden yağı kiri ve oksidi almak için uygulanan bir işlem bunu sağlayın gerisi önemli değil.
Ütüleme süresi en fazla 5 dakika olmalı. Ben 3 dakikada da mükemmel sonuçlar alabildim. Ama 5 dakika daha uygun gözüküyor.
Dediğim gibi ütüyü fazla bastırmayın ütüye 1 -2 kg lık bir kuvvetle bastırmak kafidir.
Ete

_MeRKeZ_

#5
Hocam çok teşekkür ederim, eline sağlık. Eğer bu plaket işe yaramazsa yeni alacağımda bunları uygularım

Ek: Hocam, çizgileri ütüyle plakete aktardıktan sonra bunları tekrardan silme gibi bir şansımız olur mu? Bazıları zımparayla yapılabilir demiş ama uygun mudur?

Ek-2: Hocam, bu beyaz çizgilerin üzerinden kalemle geçmem gerekir mi?

ete

Plaketi ütüden sonra temizlemek için asetonlu pamuk kullanabilirsin.
Beyaz dediğin çizgilerinaltında siyah toner var. Anlayacağın toner altta kalmış üstüne kağıdın beyaz kaplaması gelmiş. İki kat olmuş yani. Bir şey yapman gerekmez.
Ete

_MeRKeZ_

Teşekkür ederim hocam yalnız temizlemekten kastım plaketi tamamen temizlemek akabinde yeni bir kuşe kağıtla tekrar ütü yapmaktı. Bunu yapabilir miyim?

ete


hasanemmii

Selülozik tiner de toneri çok rahat temizliyor. Hem de hiç bastırmadan. Yalnız sentetik değil selülozik tiner.

cevat

#10
         Ütüyle yapılan işlemlerde fazla bastırma ve uzun zaman ütüleme de toner eriyerek yayılmaktadır. Isıyı plakete homojen dağıtım ve 2-3 dakikalık hafif ütüleme tonerin plakete aktarımına, yeterli gelecektir. Bazıları 10-15 dakika gibi bir süre ile, fazla bastırarak yüksek sıcaklıktaki ütülemeleri toneri dağıtmaktadır. Eğer ki yollar birbirlerine yapışmışsa, iğnenin ucuyla da ayırım yapabilirsiniz. Bozulan yerler daha sonra edding kalem ile düzeltilebilir.

İyi çalışmalar, kolay gelsin...

_MeRKeZ_

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Son olarak, plaketi yeniden ütülenmeye hazır hale getirebilmek için, selülozik tinerle temizlemem şart mı yoksa başka blr sıvı kimyasal da olabilir mi ya da zımparayla temizleyebilir miyim? Bu işlemi yaptıktan sonra oksitlenmeyi engellemek için cifle temizlemem gerekir mi?

Mucit23

#12
Sıfır numara zımpara ile temizle.
Bulaşık Telide olur.

Bakır parlak olsun yeter, Gözle görülür bir iz kalmasın.
Bir ulusu yok etmenin En iyi yolu o ulusun dilini yok etmektir.

www.arectron.com/

halilgaliç

#13
artık konu devam ederken sorayım dedim yazıcıdan hangi kağıda (kodu-gramajı)  cıktı alıyosunuz.

Mucit23

Bir ulusu yok etmenin En iyi yolu o ulusun dilini yok etmektir.

www.arectron.com/

Powered by EzPortal