avatar_Mastercodex

Op-amp Tasarımı Yardım

Başlatan Mastercodex, 29 Ocak 2013, 15:52:30

Mastercodex

Merhaba Arkadaşlar ,

Ekteki resimde görülen devreyi anlamam ve yeniden tasarlamam konusunda bana yardımcı olabilir misiniz ?

Mastercodex® 3D Teknoloji
----------------------------------
http://www.mastercodex.com
info@mastercodex.com

bahdiyarusta

arkadaşım anladığım kadarı ile devredeki d2 kızıl ötesi ısık verıcı d1,d2 de foto diyot alıcı yani devre yaklaşım sensörü olabılır bende tam olarak anlamadım ordaki diyot görüntüsü benı şaşırtıyor açıkcası ama anladığım kadarı ile yardımcı olmaya çalıştım ama hocamız sana en kısa zamanda yardımcı olacaktır ... k gelsın
<<<***bahdiyarusta****>>>
                  - 66 -

ete

Benim anladığım birinci opamp katı gelen IR sinyalleri alıyor. Kuvvetlendiriyor ve ikinci kata veriyor. Orada da bir filtreleme yapılıyor.
Bu filtreleme gün ışığı filtresi olabilir. Bir yerde ikinci kat bant geçiren filtre olarak çalışıyor gibi.
Ancak tasarımda kullanılan malzemelere bakınca çok özel bir şey olması muhtemeldir.

Bu konuyu birde Picproje. de açmak yararlı olabilir.

Ete

Mastercodex

Hocam aslında ilk katın opamp olduğunu düşünüyorum ama 2. kat low,band,high geçiren filtre olabilir.Mantıken düşündüğüm zaman bu devre white light DLP ışığını algıladığına göre muhtemelen gün eşeğından ayıklamak için filtreleme işlemine tabii tutulmuş.Birde filtreleme devrelerinde göremediğim Bas 70-04 shottky diyot kullanılmış.Ne işe yarıyor bu devrede anlamadım.

Dediğiniz gibi birde picproje sitesinde bu konuyu açmayı deneyeyim.İlginiz için çok teşekkürler.
Mastercodex® 3D Teknoloji
----------------------------------
http://www.mastercodex.com
info@mastercodex.com

Mastercodex

Merhaba Bahdiyarusta,

Öncelikle devrede kullanılan D2 diyodu bir fotodiyot , D1 ve D3 diyotları ise Schottky diyottur. Devre gelen sinyalleri algılayıp opamp katları ile yükseltip pic işlemciye iletmektedir.Yinede ilgin için çok teşekkür ederim.
Mastercodex® 3D Teknoloji
----------------------------------
http://www.mastercodex.com
info@mastercodex.com

veli dayı

hareket sensörüde olabilir gibime geliyor

gsmshow

#6
Akadaşım resmi eksik yayımlamışın,
Resmi şemayı  tam görmeyince yorumlarda haliyle tuhaf ve eksik kalıyor..
Ete hocam ve diğer arkadaşlar şimdi daha güzel yorumlar yapabilirler.



onurinci

eskiden 3 boyutlu tv'ler yok iken böyle gözleri kandırarak derinlik sağlanabiliyordu baş ağrısı

problemleriyle birlikte bu devreler ortadan silindi gözlük camlarına takılı iki adet polarize LCD

positive gerilimle (Blanking) karartılır negative gerilimle (visible) görünür hale gelir.monitorden gelen 60hz dikey tarama ve 31650hz yatay tarama senkron darbelerini foto transistörle okuyup lcd gözlükle işleme tabi tutmaya yarıyor devre .Q1 mosfeti negatif gerilim üretmeye yarıyor ,U1 U2 voltajı çok hızlı anahtarlıyor, U6 bataryanın bittiğini haber veriyor.
MCP opamp'ın bir kapısı yükseltici diğer kapısı bant geçiren filtre. pic'in programı mevcut ise ne ala yok ise monitorların ekrana bastığı sinyalleri çözebilien yazılım yazman lazım dünya parametre mevcut.benden bu kadar kolay gelsin...

Mastercodex

Merhaba ,

onurinci ve gsmshow arkadaşlarım.Öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. Bu devre zaten benim elimde mevcut.Bu devrenin tümünü yayınlamadım çünkü bana sadece opamp ve band pass filter kısmı lazım.Geri kısmını zaten kendim oluşturdum ve tüm kodlarını yazdım ama aynı devreyi oluşturmaktansa kendime has aynı işi gören yeni bir devre tasarladım.Bu devre Xpand firmasına ait (x101/x102) patentli bir ürüne ait 3 boyutlu gözlüğün devre şemasıdır. Benim bu devreyi olduğu gibi yapıp kullanmama zaten imkan yoktur.Çünkü benim kendime ait Türkiyedeki ürün patentimde daha farklı bir 3D sistemi kullanılmaktadır.Bu devrede onurinci arkadaşımın anlattığı gibi elektronik liquid crystal camların tetikenmesi sağlanarak izleyiciye 3D hissi verilmiştir.Dünya sağlık örgütü ise elektronik 3D gözlükler yerine Pasif 3D gözlük sistemini öngörmektedir.Bu yüzden bu hazır devreyi yapmıyor ve kendi devremi tasarlıyorum.Yinede bu konuda yorum yaptığınız için tekrar teşekkür ederim. 

Saygılarımla
Mastercodex® 3D Teknoloji
----------------------------------
http://www.mastercodex.com
info@mastercodex.com

Powered by EzPortal