Merhaba arkadaşlar proteus ile basicte yazdığımız bir programı çalışma şeklini resimdeki gibi simüle bu özelliğin picbasic te olduğunuda biliyorum ama net bir sonuç edinemedim aslında yazdığımız programların çalışma şeklini göremiyor olmak hiçte iyi değil bu konu çözüme kavuşabilirse pic basicte gelişmemiz açısında çok faydası olacağına inanıyorum bu konuyu sürekli araştırıyorum fakat çözüm yolu hala bulamadım bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlata bilirimi?
İyi akşamlar Kotan04 Hocam,
Hocam,dediğiniz özellik proton basic'te mevcut.Uygulanması ise şöyle;
ISIS'te pic'e .hex kodu yerine .bas dosyasını yüklüyoruz ( pbp'de olsaydı eğer .pbp olacaktı ).Bas dosyasını pic'e yükledikten sonra step tuşuna basarak programın 1 adım çalışmasını sağlıyoruz.Daha sonra Debug menüsünde Cpu source code'u seçiyoruz.Daha sonra da açılan Cpu source code penceresinden step into source line'ı tıklayarak programın adım adım çalışmasını ve kodlarımızın işleyişini görüyoruz.
Bu özellik pbp için de belki vardır ama isiste pic'e hex dosyasını yüklerken diğer dosyalarında(.pbp) görünür olması gerekiyor..Benim pc'mde bu dosyaları göremiyorum.Ondan sadece hex'leri yükleyebiliyorum.Hex kodu yerine pbp kodlarını yükleyebilirsek eğer basicte bu işlemi yapamamak için hiçbir neden kalmıyor..
İyi akşamlar...
Arkadaşlar ya ben yanlış biliyorum yada başka bişey .. pbp ile bas uzantısı arasında fark var biri PIC BASIC PRO bunu proteus kodunu çalıştırmaz hex kodunu çalıştırır .diğeri proton ide dir bunu çalıştırır.
yukarıda ki arkdaşımızın örneği proton ide örneğidir.
İyi geceler Elzemefe Hocam,
Bende,kotan04 hocamızın sorduğunu,protonla çalıştığını ve nasıl yapıldığını anlatmaya çalıştım.
Böyle bir özelliğin pbp ile de sadece .pbp kodunu yükleyebilirsek olabileceğini söyledim.Proteus'un .pbp kodunu çalıştırıp çalıştırmadığını bilmediğimden dolayı böyle bir öneri sunmuştum.Siz de proteus'un .pbp'i çalıştırmadığını belirterek önerimi çürütmüş oldunuz..
İyi geceler...
Yanlış hatırlamıyorsam , .cod uzantılı dosya yüklenirse adım adım simde kodların ilerleyişleri görülebiliyordu.
Uzantı görülmesede , var ise , adres satırına yolun yazılması yeterlidir.
PBP ile kodların satır satır işlemek için
1:Microcode programında derlemeyi PBP nun değil , MPASM programının yapmasını sağlıyoruz
2:ISIS programında Source menüsünden Add/Remove Source File seçeneğini seçiyoruz.
3:"Code Generation Tooll" seçeneklerinden "MPASMWIN" seçiyoruz
4:Source Code Filename bölümünde New ile .asm uzantılı dosyayı seçiyoruz ve OK yapıyoruz
5:Source menüsünden "Build All" seçiyoruz ve MPASMWIN ile derleme yapılmasını sağlıyoruz.
Bu derlemeden sonra dosyaların olduğu dizinde .SDI uzantılı bir dosya oluşturulur ve bu dosya sayesinde kodlar satır satır işlenir. MPASMWIN derleme yaparken bazı dosyalarda hata veriyor ama yinede .SDI dosyasını oluşturuyor.
Yalnız bu şekilde işlenen kodların takibi biraz zor oluyor. Assambly ile yazılan programlarda kod takibi daha düzenli ve anlaşılabilir oluyor