LM2576HV-ADJ Sınırlanan Akımın Okunması Sorunu

Başlatan Doubt, 13 Şubat 2015, 16:07:35

Doubt

Merhabalar arkadaşlar. Benim bir sorum olacaktı. Bir güç kaynağı yapmayı planlıyordum uzun araştırmalar sonucu ekte verdiğiim LM2576HV-ADJ ile bir güç kaynağını yağmaya karar verdim. Buna bir de akım sınırlama devresi koymak istiyordum ki onu da http://www.picproje.org/index.php?topic=35322.0 linke @ete hocam paylaşmış. Hemen aldım devreme ekledim. Bu devreye birde voltmetre ve ampermetre yapmak istiyordum onu da yine @ete hocam paylaşmış sağ olsun. Şimdi soruma gelmek istiyorum. @ete hocamın paylaşmış olduğu volampermetre devresinde yanlış anlamadıysam eğer yüke aktarılan akım gösteriliyordu. Ben ise sınırladığım akımı görmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar...

cevat

Slm
Akım kontrolü için projem var.Trimpotla akımı ayarlıyosun.
Sınırladın akımı led le göruntülebilirim.Eğer Akım senın sınırladını geçerse cıhaz 25 sanie sonra elektriği kesiyo 10 saniye sonra bağlıyo röleyle.Saniyeleri ayarlaya bilirim istedin gibi.
İstersen LCD ye yazılım yazman gerekiyo

cevat

İstersen elektronik trimpotla proje yaparım.Vardı başladım ama bitirmedim.Akımı lcd menüsünden buttonla  ayarlaya bilecen.

cevat

Selam
Benim yaptım bir elektrik sayacı var.Sayaçtan baska 0-600A akım olçüyor ve gösteriyo artı güç faktörü ölçüyor artı her fazın gerılimini gösteriyo. 3 faz sisteminde arti 3 tarifesi var.Projeden bir parça paylaşıyom buraya.İsinize yararsa daha fazla bilgi vere bilirim.

Kusura bakmayın yanlış yere yayınladım.
Konu: PIC ile 220V AC Gerilimi Ölçmek olacaktı

ete

Akım ve voltajın set edildiği bir digital güç kaynağı projesi vermiştim Ete projelerinde.
http://etepic.com/index.php/topic,401.0.html
Bu proje gerçekten son derece kararlı ve güzel çalışmaktadır. Tavsiye ederim.
Hem pot hemde rotary encoder ile çalışan versiyonları mevcuttur. Tam da istediğin gibi devre set edilen akım değerini geçirir ve bunuda ekranda hem set hemde çekilen akım olarak gösterir. Voltaj da aynı şekilde dir.

Cevat,
Her konuya balıklama atlama. Önce ne istenmiş onu anlamaya çalış. Bak arkadaş akım set değerini ve çekilen akımıda görmek istiyor. Senin bahsini ettiklerin bunları yapacak devreler değil. Arkadaş zaten akım sınırlamasını yapmış sen birdaha aynı şeyi neden öneriyorsun?
Yarım yamalak resimler koyup onu yaparım bunu yaparım da deme lütfen. Bir proje vermek istiyorsan tam teşkilat ver. Ne demek işinize yararsa daha fazla bilgi veririm? Madem şema verdin daha fazla bilgiyide verki işine yarayacak olan alsın. Bu şekilde yarım olmuyor. Ya tam dosya ver ya hiç bahsetme. Ayrıca mesjlarına dikkat et. Birincisi kelimeleri düzgün yaz. Önce oku yazdıklarını sonra yayınla. Sonra işin ucu ticarete dayanmasın!!!!.

Ete

Doubt

@ete hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Kusura bakmayın bitirme projem dolayısıyla konuyu pek takip edemedim. Verdiğiniz şemayı ve programı inceleyip en kısa zamanda dönüş yapacağım. Tekrar çok teşekkür ederim.

cevat

Sayın Ete Hocam,
Söylediklerini not alacam.Amacım ticaret değil.Tabiki bilgi öğrenmeye ve paylaşmaya katıldım aranıza. Ben türkçeyi bildiğim kadar yazmaya calışıyom.Bassetim zaten Bulgaristan doymluyum.Hata yapmamaya calışacam.