4x20 lcd ye butonlarla harf ataması yapmak.

Başlatan F®T, 13 Mart 2015, 23:44:14

ete

Verdiğin dosyayı denemeye kalktım ama çalışmadığını görüyorum. Sen nasıl çalıştırdın?
Bildiğim kadarı ile 64Mhz de LCD ya çalışmıyor yada sorunlu çalışıyor. Ben daha önce bunu denemedim ama okuduğum bazı mesajlarda sorun yaşadıklarını biliyorum.

LCD ye bir şey yazdırmadan önce ;
LCDOUT $FE,1 komutunu verip LCD registerlerinin ayarlanmasını sağlamalısın. Komuttan sonra da en azından 150-200 ms gecikme verip bu işlemin yapıldığından emin olmak gerekiyor. Yoksa LCD çalışsa bile abuk subuk çalışır.

Programda bir çok eksiklik olduğunu görüyorum. En başta sigorta ayarı diye bir şey yok. Osilatör ayarlaması yok. Portların ayarlamaları yok. Yalnızca bir iki tanesini yapmışsın. BU işlemciyi tanımıyorum ama mutlaka özel registerleri vardır. Onlardan kullanılmayanların iptali veya kullanılanların ayarlanması diye bir şey yok. Direk programa dalmışsın ama LCD sürekli hata veriyor . Komutlar işlenmeden yeniden komut verildi gibi bir hata veriyor.

Neyse çalıştırdım sonunda. Define OSC 64 yazdım. ve initalisation yapınca çalıştı.
Sorunu aslında anlamış idim ama gözümle de göreyim istedim.
Sorunun sebebi önce kursörü flash yapacağı yere getirmen sonra kursörü aktif etmen ve biraz bekledikten sonra kursörü kapatman ve yine biraz bekledikten sonra oraya yazılacak bilgiyi yazman gerekirken sen tersini yapmışsın.
Doğru şekli veriyorum.
LCDOUT $FE,$C0+konum
LCDOUT $FE,$0E:PAUSE 50:LCDOUT $FE,$0C :pause 50
lcdout $fe,$c0+konum,HARF

Ete

F®T

Hocam teşekkür ediyorum.Şu an istediğim gibi çalıştı.ben lcdout satırını kursör satırlarının arasına almışım dediğiniz gibi.
"Hakk" şerleri hayr eyler Zannetme ki gayr eyler Ârif anı seyreyler Mevlâ görelim neyler Neylerse güzel eyler.