Y

TUŞ TAKIMI

Başlatan YK44, 15 Ocak 2012, 16:49:07

YK44

Merhaba ETE Hocam,

Sanırım yine olmadı bi bakabilirseniz.

ete

Baktım her şey çalışıyor. Olmayan nedir?  Muhtemelen ne istediğinizi anlatmakta zorlanıyorsunuz.
Zorlanmayın diye size bir soru sorduk evet öyle dediniz ve sistem şu anda evet öyle dedğiniz şekilde çalışıyor.!!!!!

Sanki içimden bir ses şöyle bir şey yapmayı arzululadığınızı söylüyor;
1 tuşuna bastınız sayı=1
sonra 2 tuşuna bastınız sayı= 12
sonra A tuşuna bastınız Sayı=12A
Sonra C tuşuna bastınız Sayı=12AC
bunumu istiyorsunuz.?
Yoksa yukarıdaki örneği mevcut çalışan programa uygular isek göreceğiniz şunlar olacaktır.
1 tuluna bastınız.....SAYI=1,  ekranda SAYI=1 göreceksiniz.
sonra 2 tuşuna bastınız  SAYI=1*10+2=12  oldu  ama ekranda  Sayı=C göreceksiniz. (hex olarak C ninkarşılığı 12 dir.)
sonra A tuşuna bastınız sayı=12*10+10=130 oldu ama ekranda SAYI=82 göreceksiniz (Hex 82 = decimal 130)
sonra C tuşuna bastınız sayı=130*10+12=1312 oldu ama ekranda hex karşılığı olarak Sayı=520 göreceksiniz.
Şimdi tekrar iyi düşünün ve neyi nasıl görmek istediğinizi doğru dürüst anlatın lütfen.

Ete

YK44

ETE Hocam,

Ben anlatamadım sanırım kusura bakmayın.Tam olarak aşağıdaki yazdığınız gibi yapmak vede sonra ekrana yazdığım sayıları pıc ın epromuna kayıt etmek istiyorum.Sonrada hafızadan çağıracağım ekrana yansıtatağım ve program tam olarak bu kadar.

1 tuşuna bastınız sayı=1
sonra 2 tuşuna bastınız sayı= 12
sonra A tuşuna bastınız Sayı=12A
Sonra C tuşuna bastınız Sayı=12AC

ete

Desimal sayıları normal desimal olarak ama hex sayılarıda hex olarak göstermek istiyorunuz. Böyle bir sayı sistemi yok biliyorsunuz. Bunu yapmak için programa takla attırmak gerekiyor. Üzerinde düşünmek lazım. Düşüneyim.
Bu sistemde sayı denilen değişkenin sayısal olarak hiç bir anlamı olmayacaktır. Bu iş olsa olsa her bir basılan tuşu karekter olarak dizi değişkenine atıp sonra sırası ile ekrana vermek ve gerekirsede eproma aynı sıra ile kayıt etmek şeklinde olacaktır.

Ete

ete

İstediğini aşağıdaki şekilde yaptım. Hemde eproma kayıt ediyorum.
Toplamda 9 karekter kayıt edecek şekilde ayarladım.
Tabiiki işin içinde yine bilinmeyenler var.
Bu sistem standart dışı olunca işlemde herhangi bir formüle bağlı olamıyor.
Bu nedenle dizi değişkeni kullandım. Bu durumda İndex değişkenini  bir şekilde sıfırlamak gerekecek.
Bu sıfırlama işini bir şarta bağlamak gerekir. Bu B tuşuna basmak şeklinde olabilir. Şu anda böyle yaptım.
Artık daha fazlasını kendin halledersin.

Ete

YK44

ETE Hocam,

Teşekkür ederim.