Topraklama

Başlatan hpburak, 25 Ağustos 2015, 17:43:50

hpburak

Merhaba,
Elimde iki ayrı sistem var. İki sistemimi de basit bir şekilde anlatmak istiyorum. Birinci sistemde analog sinyal üretiyorum, ikinci sistemimde analog sinyali işliyorum. En başta iki sistemin beslemesi aynı hat üzerindedir,  birinci sistemde simetrik besleme yapmak zorunda olduğum için birinci sistemin topraklama hattı değişiyor. Bu durumda iki sistemin topraklama hattı farklılaştı. İşte burada analog sinyali karşı tarafa yansıtırken sorun yaşıyorum. Sebebi topraklama olduğunu düşünüyorum. ( en basiti sistemim karanlık ortamda olduğu için çıkıştan aldığım gerilimi led ile kontrol edip karşı taraftan ldr ile alayım diyorum.. çok mu basit düşündüm bilmiyorum. ) Yeterince açık olmuştur umarım.
Saygılarımla.

İlyas KAYA

Bir şema var ise yardımcı olmaya çalışalım. Aksi halde anlattıklarınızdan hiçbirşey çıkaramıyorum.
Göz odur ki dağ ardını görsün,
Akıl odur ki başa geleceği bilsin.!

gogoce

Alıntı yapılan: İlyas KAYA - 25 Ağustos 2015, 22:04:48
Bir şema var ise yardımcı olmaya çalışalım. Aksi halde anlattıklarınızdan hiçbirşey çıkaramıyorum.

katılıyorum anlamak çok güç
Ne ukalayı affederim nede yapılan haksızlığı ...
Ya sus adam sansınlar , yada adam gibi kouş ilham alsınlar

hpburak

İlginiz için teşekkürler,
Sorunlarımı çözmüş bulunmaktayım.Sayenizde detaylı bir şema çizmeye kalkıştım ve hatamı buldum. Güç kaynağı sayısını en aza indirecek şekilde tamamlamak istiyorum. Yararlanmak isteyenlere ekdeki şema yeterli olacaktır :)