Rf iletişimde bağlantı kopmasını algılama

Başlatan Evren Kılıç, 28 Ocak 2012, 14:14:18

est32

arkadaş bunu diyor sanırım INCLUDE "modedefs.bas"
bunu da denedim ama olmadı.

benim sorun da akla gelmeyecek yerden çıktı;
IF YUKARI=0 OR TMM=0 OR ASAGI=0 THEN CLS:GOTO VERICI
Proton bunu görünce mallaşıyo,oysa başka programlarda çok kullandım benzerlerini...

Evren Kılıç

???     :o     

ete

Boşuna denemeyin. SERIN komutları hem Proton da hemde PBP da karşıdan bilgi gelmez ise programı orada bloke ederler. Her ne kadar komutun kullanımında bir Timeout (zamanaşım) değeri ve etiketi verilmiş ise de komut bu sisteme uygun çalışmamaktadır. Bu işin tek çaresi Usart kullanmaktadır. Aynı Timeout süresi ve etiket sistemi HESERIN komutunda 1m s süre verseniz bile mükemmel çalışmaktadır.

Ete

Evren Kılıç

teşekkürler arkadaşlar, demekki bu durumda rf haberleşmede bu kontrolü yapamıyoruz.

est32

neden yapılmasın?
16f84 kullanmaktansa 16f628 kullanmak hem daha ucuz hem de daha sağlıklı. ben de bir devrede 16f628'in donanımsal seri portunu kullandım ve ete hocanın da dediği gibi bir sorun yaşamadım,benim devremde de yaklaşık 1 dk bekledikten sonra program hata etiketine yöneliyordu.
Bence kartta basit bir değişiklikle program 16f628'e göre yapılabilir,istersen öyle yapalım devam edelim projeye, basit bi hata yüzünden bırakacak değiliz :)

Evren Kılıç

benim yapmak istediğimde bu nasıl yapacagız peki bunu?

est32

arkadaşım istediğin bu şekilde mi,yalznı ben bunu proton ile yaptım istersen basit değişikliklerle pbpde de çalışır hale gelir.
bir bak bakalım

Evren Kılıç

evet çalışıyor