I2C LCD kullanımı

Başlatan alien876, 18 Temmuz 2017, 21:17:15

ete

Cemilsivas,
Bu programın çalışacağını sanmıyorum.
Bir çok neden var ama bunların başında LCD ye verilen bilgilerin 4+4 formatında yazılması ve senin kod'un bu kurala uymaması.
Dikkat edersen, LCD_WRITE komutunu icra eden kod içinde iki adet IF komut satırı ve altında bunlara ait kodlar yer alıyor. Bunlardan ilki yazılacak bilginin ilk 4 bitini yazdırıyor. Sonraki if satırı ise aynı bilginin sonraki 4 bitini yazdırıyor. Sen gosub lcd_write_ komutunu bir kere veriyorsun ve bu durumda yazılacak bilginin yalnızca bir kereliğine ilk 4 bitini LCD ye vermiş oluyorsun. Peki ikinci 4 biti kim verecek? bunu veremediğin içinde çizgiden başka bir şey göremiyorsundur muhtemelen.

Orjinal kod direk LCD_WRITE komutunu hiç kullanmıyor. Bu işi LCD_WriteBuff komutuna yaptırıyor. Bu komut nibble (4 er bitlik parçaları) ayarlayıp yazdırıyor.
LCD_WriteBuff komutunda pek çok işlev var. Yazdırılacak bilgi boyutundan tut da yazdırma modlarına kadar her şey burada ayarlanıyor. Belki üzerinde çalışırsan bir sonuç alabilirsin ama bana kalırsa derleyici 3.x sürümünü edinmeye çalışsan daha uygun olacak. Sonsivri bu işin kaynağı orayı araştır.

Ete

cemilsivas

Teşekkür ediyorum hocam. En kısa zamanda pickit 3'e geçeceğim. Artık kendimizi yenilememizin zamanı geldi.:-)

onurinci

Pickit 3 ile alakalı değil derleyiciyi (Compiler) PBPX 3.1.6.4 versiyonuna yükselteceksin.. buda gıcık

64 bit makina istiyor.

cemilsivas

Onur İnci;

Hocam ben de onu diyecektim aslında. Sanırım benim pbp derleyicim(doğru mu kullanıyorum ifadeyi bilmiyorum.) eski. Bilgisayarım x64 tabanlı. Link konusunda yardımcı olabilir misiniz?

onurinci

arkadaşım Sonsivri.com dan indirip makinama kurmuştu. çalışabilmesi için 1Way diye bir program daha kurmuştu. onu nerden indirdi bilmiyorum. benim Sonsivri üyeliğim iptal edilmiş , yoksa seve seve yardım ederdim..

ei

Bir ekleme: Sonsivri'nin adresi https://www.sonsivri.to/

cemilsivas

Malesef üyelik referans istiyor. Ben de üye olamadım. Sitede bir arkadaş bazı dosyalar paylaşmış. Onları deneyim. Yoksa eski sistem devam edeceğim.