RGB saat

Başlatan efor, 18 Mart 2012, 18:55:58

efor

#120
hocam merhaba,

boş zaman buldukça projeye el atabılıyorum ancak :) . 6 adet PWM için iki adet 16f777 kullanacagız demıstık. şimdi pi ile mosfetlerın baglantısını yapacagım hocam.  16f777 donanımsal pwm pinleri

36. pin  PORTC.2  ccp1
35. pin  PORTC.1  ccp2

15. pin PORTB.5  ccp3

şeklindemidir hocam ?

bu çıkışlar ile mosfetlerın gate ucları arasına kac ohmluk direnç kullanayım hocam ?

ete

16F777 40 pin bir işlemcidir. Buna göre HPWM çıkı pinleri şunlardır.

CCP1= 17 nolu pin yani PortC.2
CCP2= 16 (PortC.1) veya 36 (POrtB.3) seçim sigorta ayarlarında CCPMX=on ise PortC.1 de Off ise PORTB.3 de.
CCP3=38 PortB.5
pinlerindedir. Sen nerden çıkardın o pin numaralarını bilemiyorum. Aslında data sheete bakmak yeterli olacak idi bunlarıda sormaman gerekir. Bacaklar kullandığın işlemci kılıfına görede değişebilr. Hangisini kullanacak isen data sheete bakmak gerekir.

Ete

efor

hocam smd kılıf olanına göre yazdım ondan farklı oldu . kartta yer sıkıntısı olunca smd cazıp oluyor.  datasheetten baktım da soyledım zaten hocam.

bu sigorta ayarını anlamadım? daha önce bu işi yapmadıgım için yabancıyım bu donanımsal pwm olayına  portc! mi kullanalım yoksa  portb3 mü ?  sigorta ayarlarınıda bılmıyorum hocam. yazılımsal konuda yardımlarınız olacak bıraz . bu işlemcılerı sadece pwm için kullanacagız ve birde saat işlemci olan 16f88 ile seri haberleşeceklerıdı pwm ayarları için!  bunu hangı pinden saglayacagız? tx mi ? rx mi ?

ete

Sigorta ayarlarını hallederiz sorun değil. Sen kendin karar ver. Hangi pini kullanacağına. Karar verirkende PCB yerleşimini dikkate al hangisi daha kolaylık sunuyorsa onu kullan. Gerisi ayar zaten.

Bilgi verecek olan TX den verir. Alacak olan ise RX den alır.

Ete

efor

#124
anladım hocam peki bu haberleşme işini biraz daha acayım,

16f88 den tek serı cıkış olacagı için bu çıkışı iki adet  16f777 ye nasıl baglayacagız?  16f777 rx pinlerinin birbirine baglyayıptamı 16f88 tx pinine girecegim ?

mosfetin Gate ucu ile picin pini arasına kaç ohm kullanayım hocam ?

ete

1 adet TX çıkışı 16F88 den çıkacak 2 adet 877 nin RX girişine girecek. Şu aşamada bunu yapabilirmiyiz tam emin değilim. Genelde bu tür bağlantılarda bir empedans uyuşmazlığı yada sinyal seviyesi bozulması meydana geliyor.
Çalıştıranlar var bu nedenle önce deneyeceğiz çalışmaz ise birer Max485 entegresi kullanarak bu sorunu aşabiliriz.

Pic ile Mosfet arasında 22 Ohm olsun.

Ete

efor

çalısıpta hasar görmesin daha sonra hocam. ben bunu 16f628 şle denesem olurmu aynı mantık sonucta . donanımsal olmayacak ama bir picten iki ayrı pice sinyal göndercegim. seri data basına şifre koyacagım ıkı pic için ayrı olacak demı hocam? yoksa baska türlümü

ete

Efor ,
Olay heniz kafamda netleşmedi. Netleşmesi için her şeyi elime alıp üzerinde konsantre olmam gerekiyor. Bu nedenle bana kısmi sorular sorma lütfen. Bize 6 adet PWM sinyalilazım ise hepside aynı olacaktor muhtemelen. Ama kesin karar program yazılırken otaya çıkar.

Mosfet ve direnç konusunu önceden dene istersen. Daha önceden 100 Ohm *10 Ohm arası değerler kullandım.
Öyle standart bir değer olmasa gerek olsa da mosfet tiğine göre değişmesi gerek sanırım. Ama ortalama bir değerki bu yaklaşık 22 Ohm bana göre hespi için yeterli olmalıdır diye düşünüyorum.

Ete

kotan04

arkadaşlar bence proje yanlış bir fikirle yürüyor eğer resimdeki ledleri araştırırsanız bunları tek bir pic ile kontrol edip yüzlerce lede istediğimiz pwm sinyalini uygulaya biliriz
bunlar dizgi pixel led olarak adlandırılmakta

efor

#129
kotan04, daha basıt bi işin içinden çıakamadım , resimdeki için tamamen ayrı bi olay diye düşünüyorum. yinede tavsiyeniz için sagolun.

Powered by EzPortal