role sorunu

Başlatan trilian, 10 Mart 2019, 22:53:22

ete

Bir şey de ben ekleyeyim. İnce çizilen ve sarmaş dolaş gideceği yere götürülen kanallar bobin etkiside yaratır ve bununda ark oluşumunda etkisi olabileceğini unutmayın.
İşin doğrusu olabildiğince kalın ve doğrusal götürülmüş kanal olmalıdır. Kanal çiziminde 90 dercelik dönüşlerden daima kaçının.

Ete

aRci

SOn zamanlarda dc motor yön vermem gerekti röle kontakları buradaki gibi yapışma yada temassızlık oluyordu. bende mosfetli devreler deneme yaptım devre 12v de sürücü entegre olmadan sağlıklı çalışırken 24v de yanmıştı sonradan gate gerilimi kaynaklı olduğunu düşündüm bu zaman da çok ca mosfet yaktım. daha sonrasında röleli devreyi buseferde p kanal mosfeti seri bağlayıp yön vermeden önce hattı kapatıp daha sonra röleyi kontrol edip mosfeti pwm ile çalıştırdım. şimdilik kısa süreli test ettim bir problem yok şimdilik.

bunun röle kontaklarındaki arkı ve dc motora yavaçca yol vermenin motor fırçasına aşınmasın az olacağını düşünüyorum.

mehmet

N-kanal mosfet kullansanız, daha yüksek akımlı ve daha ucuz olur. Basit bir bjt ile kontrol edebilirsiniz.
Ancak, P-kanalı kontrol etmek biraz sıkıntılı olabilir.
Olan olmuştur,
olacak olan da olmuştur.
Olacak bir şey yoktur.
http://www.mehmetbilgi.net.tr
CC BY