16F84 den 16F628'e dönüşüm

Başlatan onurinci, 12 Ekim 2024, 01:46:24

onurinci

selam Forum ,
16F84A 'dan 16F628A 'ya dönüşüm ihtiyacım oldu , SFR GPR gibi değişkenleri adres değiştirerek kolayca hallettim ve program çalıştı, fakat iki anahtar kapalı iken tuş takımından yeni 4 hane şifre girmek istediğimde girdiklerimi örnek 1234 başka bir adrese yolluyor , ne yaptımsa bulamadım, eğer düzgünce girildiğinde iki switch'i kaldırarak butona basıp bıraktığımızda bir ses verecek ben ses yerine geçici LED ilave ettim , gözlem amaçlı, debug modunda pause yaparak EEPROM'u gözlüyorum 3C,3D,3E,3F adresine şifreyi girmiş olmalı. Bank Makroları ve Banksel ile baya boğuştum ,neler oluyor görebileyim diye Errorlevel -302 message Suppresyonu kaldırdım ve pes ettim meraklılarına duyurulur, malum ASM'den anlayan çok küçük bir zümre..şimdiden kolay gelsin..

Simulasyon dosyaları ektedir, 16F84A olan kusursuz çalışmaktadır.

mehmet

Bana istediğiniz kadar kızabilirsiniz. Ancak; bu kodunuzu, BASIC, C, vs. bir dil ile yazsaydınız aynı kod ile derleyebilirdiz.
Belki zevk için yapıyor olabilirsiniz, saç-baş yolmamak için bile ASM'den vazgeçilebilinir.
Olan olmuştur,
olacak olan da olmuştur.
Olacak bir şey yoktur.
http://www.mehmetbilgi.net.tr
CC BY

onurinci

%% haklısın , bu güne kadar 50'ye yakın dönüşüm yaptım, bunuda hallederim gibi geldi ,ASM çok sevdiğim kısmen hakim olduğum, hatta Basic yada Proton ile beceremediklerimi ASM ile halledebiliyordum, taaki , 21 gün sonra 65 yaş kartı alacağım korkuyorum....... ;D sevgiler , iyi çalışmalar..

onurinci

gözler oldu şaşı ama oldu..
        cblock  70      ; 16 bytes from 70 to 7f are shared.
   epradr         ; eeprom address in low memory
   eprdata         ; eeprom data in low memory.
        endc
eklemek gerekti...