avatar_ete

Alarmlı Saat Uygulaması

Başlatan ete, 04 Eylül 2011, 19:39:24

ete

Programı düzelttim yerine yeniden kayıt ettim. Tekrar yükleyip dene lütfen.
Ete

emrah67

#31
Ders için alarmlı saat devresi yapacaktım bu sayfadaki devreyi gördüm. bozoklu01 adlı arkadaşın gösterdiği devrenin çalışıp çalışmadığı hakkında bilgi verebilir mi?

efehurkan

Merhaba, elimde bol miktarda aşağıdaki saat sürücü pcb si mevcut, bu pcb leri alarmlı saat olarak kullanabilmem için 16f628a nın 6 7 8 bacak bağlantılarını değiştirip kullanabilirmiyim? başka bir işlem yapmam gerekir mi?

slayizm

İyi günler,

Şunu merak ediyorum da, forumda arama yaptım ancak bulamadım, rtc entegresi kullanmadan gerçek zamanlı saat yapmak için 32.768Hz'lik osilatörü mcu'nun timer'ına bağlıyıp pulse'leri sayabiliriz. 32.768 pulse sonra kesme oluşturacak şekilde timer'ı ayarlarsak her saniye bir kesme üretmiş oluruz. Eğer kesme fonksiyonunda sadece birkaç cycle'lık işlem yaparsak oldukça tutarlı bir saat elde edebiliriz. (20 MHz'de 1 instruction cycle = 200 ns)

Benim sorum şu: 32.768Hz'lik osilatörü 2. osilatör olarak kullanmayıp da bir ucunu timer pinine bağlayacak şekilde nasıl tasarlarız. Ya da ekteki gibi bir bağlantı düzgün çalışabilir mi?

İyi çalışmalar.

yusufatbas

Hocam merhaba..

Bu devrenin çıkışına röle bağlayıp bu röleye de lamba bağlasak, her alarm çaldığında lamba yanabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim..

Kolay gelsin.

ete

#35
Devre çıkışında bir şey gösterilmemesine rağmen çıkışlardan birisine 1K seri direnç ve peşine BC547 transistör bağlayarak istediğini yapabilirsin elbette. Transistör röleyi sürecek röle kontaklarıda lambayı açıp kapatacaktır.
Bunu sormaya bile gerek yok.

Ete

bahacan07

Hurcan  arkadaşım kolay gelsin.Verdiğin devre zaten saat ve derece devresi .İşlemcinde b4-b5-b6-ve b7 pinleri zaten boş .Yazılım bilgin varsa ilave küçük bir devre yap ,bir pine alarmı susturabilmek için bir buton diğer bir pine örneğin 556 ile yapılmış bir siren sesini açacak transistör ilave edebilirsin.Gerisi yazılım bilgine  kalıyor.Hatta daha 2 pinin boş.Yazılım bilgin iyiyse belli bir ısıya çıkınca  da alarm verdirebilirsin. Saygılar...

e1ektronick


efehurkan

Hocam bu alarmlı saat projenizi bir günde 100 farklı alarm kurulabilen haftalık saate döndürebilirmiyiz acaba? yani ayarlanan alarmlar her hafta tekrarlayacak şekilde, ayrıca size özel mail gönderemiyorum engellenmiş olarak hata vermekte.

ete

Bir günde 100 farklı alarm demek 7 günde 700 alarm demektir. Bu ise dakika ve saat olarak 1400 kayıt gerektirir. Bu ise 2k lık harici eprom demektir.
Birde bu alarm saatlerinin ayarlanmasını düşünün ne zor bir iş!!!!.
Tamamen farklı bir proje gerek bunun için.
Ancak ücretli uğraşılacak bir iş üstelik üzerinde epeyce kafa yormak gerek. Zira günün her saati 700 alarmın birine uyabilir. Elbette her dakika 700 alarmı kontrol etmek gerekmiyor. Alarmları vün bazına indirgemek ve yalnızca o güne ait olanları test etmek gerekirki bu da her dakiika 100 Her dakika 100 alarmı kontrol etmek anlamına geliyor. Bu işin iyi ve güvenilir bir yolunu bulmak gerek.

Bir ara çok sık özel mesaj almaya başladım. Her kes sorularını özel mesajla sormaya başlamıştı bende kapattım mesaj alma işini. Pek açma niyetinee değilim. Beni bulacak olan buluyor. Yada buradan mesajını yine yolluyor. Sende aynısını yap istersen.

Ete

efehurkan

#40
Hocam 16F877 ile okullarda zil saati olarak yapılmış bir proje var fakat çalışıp çalışmayacağından emin değilim, pcb sini yaptım umarım çalışır, 7 segment kullanılmış, 2x16 LCD kullanılarak daha kullanışlı hale gelebilirdi, aşağıdaki özellikleri varmış, kendim yapabilecek kadar yazılım bilgimde yok zaten.

1. Haftanın her gün için ayrı ayrı 100 farklı alarm zamanı
2. Bir günün alarmlarını diğer günlere kopyalama
3. Alarm süresi seçimi (1sn...45sn)
4. Tatil günü belirleme ve belirlenen bu günde alarmın devre dışı bırakılması
5. Üzerindeki pili ile elektrik kesintilerinden etkilenmez

alugator

Merhabalar
Konuyu hortlatmış olacağım ama ilk verilen isis şemasında  logicstate haline getirilmiş pinler arese aktarılırken nasıl bağlanacak? boştamı kalacak yoksa bir buton yardımıyla groundmu yapacağız. Birde rtc entegresinin osc bacağına kristal bağlayacağızmı?

ete

Logic state leri genellikle bir pine sabit bir değer vermek için kullanırım. Dolayısıyla sen çalışma anındaki değerine bakmalısın. Low ise direk gnd ye bağla. High ise direk 5v ta bağla.
Rtc ye 32768 hz yada 32,768 khz lik kristal bağlayacaksın. Yalnızca kristal bağlanacak kondansatör gerekmiyor.

Ete

Elzemefe

hurcan kardeş dosyayı  tekrar  upload edermisin

ete

Hurcan da istediğini alıp gidenlerden olsa gerek. Geçtiğimiz Mayıs ayından beri hiç siteye girmemiş. Kayıplarda yani. Bakalım sesimizi duyacakmı.?
Normlade 6 ay siteye giriş yapmamış üyeleri siliyorum. Bu sefer uzun zamandır silme yapmadım.
Ancak hiç giriş yapmayanların da üye olarak kalmasınıda istemiyorum.
Yakında bir temizlik gerekecek yine.

Ete

Powered by EzPortal