Foto transistör ve Tk19 hakkında yardım

Başlatan zeus48, 27 Şubat 2014, 14:09:27

zeus48

Arkadaşlar mrb.  Ete hocam yardımlarınıza ihtiyacım var.  Hocam şekil olarak ve büyüklük olarak birebir  yumurtanın  aynısı olan cisimleri ve şeklinde bir kanaldan geçerken saymak istiyordum  ve foto transistörle yaptım 5m aralklarla 8 alıcı (foto tr) 8 verici ır diyot (38 khz modülasyonla gönderdim dataları)  sistem gayet güzel çalışıyor ve saniyede 35 cisim sayıyor bu hız bana fazlasıyle yetiyor ama kapalı alanda.  Gelelim sorunuma  bu çihaz açık alanda çalışacak güneş sorununu halledemedim alıcıda hiçbir  filtre yok bu konuda bilgili değilim.  Bu sistemi tk19 ile yapmaya düşünüyorum çünki entegrede hem opamp hemde filtreler mevcut. ama tk 19 ile saniyede 35 sayıma ulaşabilirmiyim. Yada sizin önereceğiniz başka bir yöntem varmı .Tşk

zeus48

Düzeltme yapayım 5m  değil 5 mm   olacaktı  --- v  --şeklinde kanal olacaktı

İlyas KAYA

Bu tarz sayım ve nesne okumalar için söylediğiniz sistem yanlış olur. İç mekan dahi olsa tozdan çarçabuk etkilenir.

Bu nedenle hem ucuz hemde profesyonel çözümlere yönelin. Mesela ben telemecanic yada schineider ürünlerini kullanırım.

1000hz olanlarından tutun, NPN, PNP , 0-2mt arasında renk, ısı , metal vs. bir çok sensörü var

Eğer nesneden yansımalı kullanacaksanız
xub5apanl2 0-1 mt civarında ayarlanabilen bir yapıya sahip. 500hz lik okuma frekansı var.

Ben otomasyon sistemlerimde kullanıyorum. Aynı ürünün birde metali var. Plastikten 20 TL daha pahalı.
Eğer schineider bayisine gidip ihtiyacınız olanı söylerseniz size uygun bir ürün vereceklerdir.

Hangi nesneyi okuyacaksanız, PNP çıkış,NPN çıkış , NO,NC gibi..

İlla schineider olacak diye bir kaide yok. Ben kullandığım ve yıllardır memnum kaldığım için ve fiyatlarıda uygun olduğu için tavsiye ediyorum.

XUB5APANL2 yi en son 1 ay önce 65 TL+kdv ye almıştım. Yapmaya uğraştığınıza değmez yani.

Göz odur ki dağ ardını görsün,
Akıl odur ki başa geleceği bilsin.!

zeus48

Arkadaşım yanıtın için tşk. Bu sistem sulu ortamda çalışacak . ve  açık alanda olacak. Bu önerdiğin ürünler çevre koşullarından yada güneşten etkilenme olasılığı nedir.

İlyas KAYA

Güneşten etkilenme görmedim. IR Uzaktan kumandaya bastığımda sadece tam karşısından etkileniyor. Yanlardan hiç etkilenmiyor.

Güneşten etkilenme sizin tk19 dan çok çok daha az olacaktır. Bu da sadece mesafeyi etkileyecektir.

Eğer ürün özelliklerini incelersen göreceksin ki ; (IP65 ve IP67)

Product certifications CE
CSA
UL
Ambient air temperature for operation -13...131 °F (-25...55 °C)
Ambient air temperature for storage -40...158 °F (-40...70 °C)
Vibration resistance 7 gn, amplitude = +/- 1.5 mm (f = 10...55 Hz) conforming to IEC 60068-2-6
Shock resistance 30 gn (duration = 11 ms) conforming to IEC 60068-2-27
IP degree of protection

IP65 double insulation conforming to IEC 60529
IP67 double insulation conforming to IEC 60529

zeus48

Üstad bu ürün  ır alıcı değilmi  yani ben verici olarak ır ledmi kullanacağım

İlyas KAYA

Hayır ikisi de içinde. Sen sadece bir tane takacaksın ayalarnanan mesafede nesne yaklaştığında çıkış verecek.

Aynı ürünün istersen karşılıklı olanları da mevcud. Onlarda mesafe 40 mt ve dediğin gibi alıcı ayrı verici ayrıdır.

Fakat bu üründe tek başına yaklaşım sensörüdür.

İlyas KAYA