Rf veri yollama yardım

Başlatan erdogan2734, 02 Nisan 2015, 11:50:05

erdogan2734

Merhaba arkadaşlar.Sorunumu kısaca size anlatmaya çalışayım. Elimde bir kumanda var. Butona basışımda bir veri yolluyorum. Elimi çektiğimde ise kumanda da enerji kesiliyor. Butondan elimi çektikten sonra bir işlemi mikro işlemciye yaptırmam mümkün değil. karşı taraftaki mikro işlemci ise ben kumanda dan veri  yolladığım sürece bir çıkışı aktif etmesi lazım. döngüyü kurabilmem için bir fikriniz var mı acaba. ben belli bir süre sonra veri gelmezse çıkışı sıfır yap dedim ama bu seferde süreden dolayı kapanma geç oluyor. her türlü fikre açığım teşekkürler şimdiden.
Erdoğan
İmkansızın zaman aldığı bir dünya'da bana zorluktan bahsetme!

ete

Aşağıdaki şekilde önce RF den bilgi alacaksın. Gelen bilgi beklenen bilgi ise Mesel Çıkış=1 yapacaksın.
Orada başka bir yere ayrılmadan tekrar RF'e bakacaksın Hala aynı bilgi geliyor ise bakmaya devam edeceksin.
Bilgi beklenen değil ise çıkış=0 yapıp if-endif döngüsünden çıkacaksın
GOSUB RF_BAK

IF RF=BEKLENEN THEN
  CIKIS=1
BIR:
    GOSUB RF_BAK
    IF RF=BEKLENEN THEN BIR
     CIKIS=0
ENDIF

Ete

erdogan2734

veriyi kesme ile alıyorum. başka bir veride yolluyamıyorum kumandanın enerjisi kesildiği için. acaba veriyi okumadan önce veriyi sıfırlasam ilk sonra rf den okuma işlemi yapsam. istediğim bilgi ise dediğiniz gibi çıkısı aktif etsem. sonra gene dediğiniz gibi gelip gelmedigini kontrol etsem. acaba arada veri kaçırıp çıkışı kapayıp geri açma ihtimali nedir?   
Erdoğan

ete

Veri kesme ile alınıyorsa istediğin zaman okuma yapamazsın demektir. Yaparsında uygun olmaz demek daha doğru olur.
Bu durumda alıcı kısımda sen komut vermedikten sonra çıkış kapanmaz. O halde en doğrusu bir sayac çalıştırmak olur.
Alıcıda çıkış aktif olduktan sonra sayac çalışmaya başlasın ve belirlenen bir süre içinde tekrar aynı veri gelirse sayac sıfırlansın. Gelmez ve sayac belirlediğin sınır noktasını aşarsa çıkış kapatılsın. Ancak böyle olur.

Ete

erdogan2734

Sayaç mantığını bende düşündüm ama sayaçtan dolayı bir gecikme oluyor. Çok fazlada kontrol etmek istemiyorum okumadan dolayı kilitlenmesin diye mikroişlemci. Genede teşekkür ederim ilginize.
Erdoğan