pbp 3 lisans hakkında

Başlatan ~ENES~, 25 Nisan 2015, 17:02:56

~ENES~

değerli arkadaşlar ...

bir proje gereği 18f87k22 işlemcisini kullanmam gerekiyor ve araştırdığım kadarı ile pıc basıc son versiyon program bu işlemciler gibi yüksek hafızalı işlemcilerin hafızasının tümünü kullanmaya izin vermiyor daha doğrusu derlemek için lisans gerkiyor ..

lisansını almak istiyorum fiyatı 270 usd civarında ...

almadan önce fikiirlerinizi alayım bu işlemci ile daha önce çalışan veya pbp son versiyonu bu şıkilde  deneyen var mı tecrübelerini almak istedim  ... yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim..

Enes
ALLAH'a teslim olmuş bir insan ! Ne sultan tanir , ne sadrazam !

magic_gun

#1
tabiki lisans alman en iyi cözümdür ama ,

denermisin ?


Declare ACCESS_UPPER_64k = on


hayal etemeden basaramazsınız
u cnt achieve w/out dreamin

~ENES~

ne işe yarıyor bu komut ? proton basıc sanırım bu ben pic basıc alacağım ?
ALLAH'a teslim olmuş bir insan ! Ne sultan tanir , ne sadrazam !

rodyum

Arkadaşım, lisans alacaksan pic pasic ile boşuna zaman kaybetme. CCS C lisansını al. bunun kullanımı basic'den çok daha kolay.
eğer para vermek istemiyorsan ücretsiz derleyicilerde mevcut. örneğin JAL gibi. şimdi lib kütüphanesine baktım 18f87k22'yi destekliyor.

~ENES~

Basic kullandigim için mecburen pbp alman lazim dostum
ALLAH'a teslim olmuş bir insan ! Ne sultan tanir , ne sadrazam !

ete

Derleyici kullanımı tamamen kişiye mahsus bir şey. Sana kolay gelen bana zordur. Bir başkasınada zor gelebilir. Bu nedenle kolaylık zorluk bazında değerlendirme yapıp yönlendirme yapmamak lazım.
Herkes için kullandığı dil en kolayıdır. Bana basic en kolay ve en esnek dil olarak geliyor. Bu  yüzden bir türlü bırakamıyorum. Her iki dilide bilenlere balıyorumda konu biraz komplike olunca herkes Basice geri dönüp onunla yazıyor programı ama standrt işlerde ve özellikle kütüphanesi olan konularda c dilini kullanıyorlar. Buda gösteriyorki Kolaylık açısından Basic in eline hiç bir dil su dökemez.

Ete

~ENES~

Hocam siz duydunuzmu boyle bisey yani söylediğim işlemci icin lisans almak gerekirmiş bilginiz varmi ?
ALLAH'a teslim olmuş bir insan ! Ne sultan tanir , ne sadrazam !

rodyum

CCS kolay derken C dili kolay demedim buna dikkat edin. C nin çok sayıda derleyicisi mevcut ve hiç biri birbirine benzemiyor. herşeyden önce 32bit tabanlı mikrodenetleyiciler için basic kullanan biri görmedim. kolay kolayda göremezsiniz. nedeni ortada. basic yeterli gelmiyor.
evet CCS çok çok kolay. peki neden?
öncelikle, CCS derleyicisinde register diye bişey kullanmıyorsunuz. basicde ise bir PIC'den diğerine geçerken sürekli datasheeti açıp ilgili registerleri kontrol etmelisiniz. yani kullanmak istediğiniz ürünün bütün mimarisini ezbere bilmelisiniz. CCS kodları ise tamamen globaldir. aynı kodu tüm PIC türlerine kullanabilirsiniz. bilmediğiniz PIC'in datasheetine bile bakmadan ona tamamen hakim olabiliyorsunuz.
dahası, CCS'in picwizard uygulaması ile kullanmak istediğiniz PIC türünün tüm ön ayarlarını kolayca oluşturabiliyorsunuz. basic için epey bir datasheet ve örnek kod karıştırmanız gerekecek.
birde, CCS C de fonksiyonlar son derece kısa yazılıyor. incelemesi zorluk çıkarmıyor ama basic ile çok uzun kodlar yazdıysanız onun içinden zor çıkarsınız.
ayrıca, C dili herzaman globaldir. PIC harici başka mikrodenetleyiciler için yazılmış kodları alıp ufak bir kaç uyarlamayla PIC için kullanabilirsiniz. kendim yapmıştım.
bu konu böyle uzar gider ama bana göre C nin en kötü sıkıntılarından biri GOTO komutu sakıncalı olduğundan kullanılmaması. herşeyi döngülerle yapmak zorunda kaldığımız için bir çok alanda kısıtlıyor. basiccilerin sıkıntı yaşadığı konuda bu GOTO komutu olmalı. C komutlarında bu mevcut ama heryere yazamazsınız.
CCS'in en beğenilmeyen yönü ise bazen fazla bug vermesi oluyor. bunun çözümü ise sorun çıkaran hazır fonksiyonu bulup bunun yerine kendi fonksiyonunu oluşturarak onu kullanmaktır. basicde bunu yapmaya kalkarsanız epey kod yazmanız gerekecek.
neyse, fazla uzatmayayım ve tavsiyem en kısa sürede CCS ile tanışın. öğrenmek isteyenlere yardımcı olabilirim.

ete

Sadece register kullanınımına bakıp da bir dili kolay olarak nitelemek yanlış.
Kolaylık benim için uygulamadadır. Bir basit program yazabilmek için bir sürü protokol aşmanız gerekiyor basic de öyle bir şey yok esneklik diyorum ben buna . En komplike programı en fazla yarım saatte yazarım ben bu kullandığım dile hakim olmakla ilgili sen de CCSC ye hakimsen sende belki yapabiliyorsundur. Burada amacımız dilleri yarıştırmak değil ama bir şey hakkında hüküm vermek için her açıdan değerlendirmek gerekir. En önemli açılardan birisidie BUG meselesidir. Her dilin Bug ları vardır en az olanı benim için en iyisidir. Bana görede basic az bug barındırması açısından önde gelir.

C dili kötüdür demiyorum elbette globaldir. Bütün işlemcilere uygulanabilir tabiiki derleyici değiştirerek bunu yapmak mümkün. Sonuçta bir taban dil öğrenmiş oluyorsun ufak tefek farklılıklarla her yerde bu dili kullanabiliyorsunuz.
Sonuçta tavsiyem şu olur, ilk başlayanlar CCSC dilini öğrenmeye başlayabilirler ama basic e başlamış birinin CCSC ye geçmesini hiç önermiyorum. Önermiyorum derken arayış içinde olanlara önermem. Kişi kendi kararını kendi vermeli. Bu konuda kriter şudur, bu işi ticari anlamda geliştirecek ve piyasaya program yazacak ise, çoklukla grafik ekran kullanacak ise hiç durmadan CCSC ye geçsinler ama amatör olarak çalışacaklar için böyle bir şart yok.

Enes,
Lisans denilen şey kullandığın hizmetin bedelidir. Elbette bütün derleyiciler paralı satılıyor ve ticari anlamda kullanabilmen için parasını ödeyip satın alman gerekir. Gönül isterdiki firmalar amatörleri düşünüp özel paketler çıkarsınlar yada işin sürümünden kazanmak için ücretleri çok aşağıya çeksinler ama olmuyor işte. Bu nedenlede programlar kırılıyor ve böylece yaygın bir kitle tarafından kullanılıyor.
Ete

Powered by EzPortal