Kaynak Timer'ında Röle Resetlemesi

Başlatan osem, 30 Temmuz 2015, 13:58:42

EMKE

Ya çalarsan ? Kopyalar satarsan ? :)   bu cümle benim içinmiydi ?

osem

estağfurullah ne çalması bu kartı çalacağınıza kendiniz yapın daha iyi olur zaten  :D

ben bugün iyi bir yol katettim resetlenme ve kapanma olayı kalktı. çıkıştaki kondansatörü seramik takınca düzeldi. tek bir sorun kaldı kaynağı tetikleyince lcd üstündeki yazılar gidiyor ama devre çalışmaya devam ediyor. şimdi ne yapılması gerekiyor hiç bir fikrim yok  :D

EMKE

İnsanların düşünceleri ne kadar kötü biz burda hiç bir beklentimiz olmadan yaşadığımız tecrübelerden bahsediyoruz anlatıyoruz açıklıyoruz ama karşı tarafın sorunu daha iyi analiz edebilmek için bir döküman rica ettiğimizde HIRSIZ yada KOPYACI oluyoruz bravo eğer bir espriyse bile bu böyle yapılmamalı .Osem senin içinde bir çözüm önersinde bulunmayacağım artık forumdaki diğer arkadaşlardan çözüm önerileri bekleyeceksin sana iyi çalışmalar kolay gelsin.

osem

Alıntı yapılan: EMKE - 01 Ağustos 2015, 17:12:05
İnsanların düşünceleri ne kadar kötü biz burda hiç bir beklentimiz olmadan yaşadığımız tecrübelerden bahsediyoruz anlatıyoruz açıklıyoruz ama karşı tarafın sorunu daha iyi analiz edebilmek için bir döküman rica ettiğimizde HIRSIZ yada KOPYACI oluyoruz bravo eğer bir espriyse bile bu böyle yapılmamalı .Osem senin içinde bir çözüm önersinde bulunmayacağım artık forumdaki diğer arkadaşlardan çözüm önerileri bekleyeceksin sana iyi çalışmalar kolay gelsin.

çalarsan diye ben demedim ki ilyas bey demiş. canın sağolsun.

İlyas KAYA

Ben size çalarsınız demedim hocam amma alıngansınız.

Siz de isteyince sanki öyle bir algı mı var da neden bu şemalar yayınlanmıyor diye sitem ettim ama sizin ile alakası yok.
Biraz kinaye var anlayacağınız.

Görüyürum ki halen daha vermemekte ısrarcı...

Üstüne bir de benim devrem takır takır çalışıyor diyor ama ben yaptım hata şuradan diyor.

Süper bilmişlik yapıp bir roleyi bir direnç ve transistör ile sürmek yerine devasa devreler ortaya koyuyor.
Hal bu ki biz ona kısa yolu göstereceğiz ama yok.

Sanki şema ve programı ilk defa icat etmiş gibi davranıyorlar.

Ya burada yardım istemeyecek yahut ben yaptım dediklerinizi ama bu olmadı demeyecek.
Biz şunu yap diyoruz amcam başka şeyler ortaya atıyor. Yahu tamam sen onu gene yap ama ne yaptığını bir görelim diyoruz o da yok.

Her ne ise bu konuya son post'umdur...

Şahıslara değil genele hitabımdır.

İyi günler. Saygılar.
Göz odur ki dağ ardını görsün,
Akıl odur ki başa geleceği bilsin.!

EMKE

Yanlış anlamışım özür dilerim ilyas kaya , bu konuda haklısın arkadaş devlet sırrı gibi sakladı neyse kendisi bilir artık biz balık tutmasını göstericektik ama illa ben kendim deneyeceğim öğreneceğim diyor kendisi bilicek o kadarını , bunlar ızdıraplı süreçlerdir donanım kısmı özellikle.

osem

yahu devrenin şu anki halini yeniden simülasyonda çizecek kadar vaktim olmadı malum yarın pazar. geceleyin yeniden çizip atarım.

osem

Selamlar, istediğiniz tüm argümanları yükledim. Rar dosyanın içinde simülasyon, pcb çizimi hexi ve kodlar bulunuyor. Baskısı alınmış pcbnin alt ve üstünün de fotolarını ekledim. Alt taraf bulanık çıkmış aceleyle çekmiştim atölyedeyken. Bir de video yüklüyorum youtube a  devrenin çalışan şeklini göstermek için 2 saat kaldı 2 saat sonra linki atıcam.

Hiçbir elemanda izolasyon yok şu anda. Jig kaynak makinasının tetiği dc imiş 30 volt civarında bir gerilim var. Devrenin resetlenmesi RC filtre ile halloldu. Aslında filtre en başından beri vardı da kondansatör 100 nf 250 v idi. onu 100 nF seramik ile değiştirince oldu.

L298n ye bağlı motorda devir problemi vardı ordaki 100 nf kondansatörü 10 nf ile değiştirdim o da çözüldü. l298n nin ısınma problemini fanla çözdüm.

Şu anda çözemediğim tek sorun röle tetik aldığında LCD parazit yüzünden saçmalıyor. Garip harfler çıkıyor ve geri gelmiyor ama devre çalışmaya devam ediyor. Her seferde de yapmıyor bunu bazen ilk röle tetiklemesinde yapıyor bazen 10. tetiklemede yapıyor. Önce lcd ide kablosuyla bağlıydı o zaman her tetiklemede lcd saçmalıyordu kabloyu kaldırıp direk takınca lcd yi sorun azaldı ama tam geçmedi. Acaba pcb çiziminin kötü olduğundan mıdır sorun? lcd yollarını iyice  yaklaştırsam çözüm alabilir miyiz?

osem

fotolar büyük olduğu için upload edemedim.

Devre fotoları:

osem