Glcd data hatti güçlendirme

Başlatan ~ENES~, 10 Şubat 2016, 20:39:47

~ENES~

Arkadaslar glcd nin data girişlerini biraz uzun bir kablo ile uzatmam gerek onerebileceginiz denenmis bir buffer devresi var midir ?
ALLAH'a teslim olmuş bir insan ! Ne sultan tanir , ne sadrazam !

~ENES~

yokmu tecrübesi olan bu konuda arkadaşlar ?

Maxim

benim denemem olmadı fakat biraz uzunun cm karşılığı nedir?
belki normal şekilde çalışabilir ekran

~ENES~

Hocam devreyi anlatayim uzundan maksat pcb deki yol uzunlugu idi.. Şoyle ki grafik lcdlerde sadece bu sorun 128*64A modelinde oluyor işlemci smd kullaniyorum pcb de yollari uzun yaptigimda (genelde iki katli header ile birbirine bağlanan) yol yaklasik 10 cm uzuyor ve ekranda sacma sapan sekiller cikiyor .. İnceledigim benzer kartlarda adamlar transistor ile güçlendirmis hatlari bende bu sekilde  benzer bir guclendirme sekli ariyorum ... 74hc245 düsundum ama onda da yetki ucu var her print komutundan sonra o pini high ve low yapmak gerekli .. Bunun elbette bir kolay yolu vardir .. Protonda yaziyorum programi lcd nin b ve c modellerinde bu sorun olmuyor genelde sadece a modelinde sorun yasiyorum .. Ozetle mantik bu sekilde

Maxim

peki protondaki glcd için ek tanımlamalar var onları denedinizmi bu sorun için?
mesela Declare GLCD_STROBE_DELAY = 10

~ENES~

Evet ustam 50 ms yaptim butun tanimlamalar var devre kisa yol olunca calisiyor

Mucit23

Beslemede de sıkıntı olabilir. Beslemeyi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum. Eğer yoksa LCD'nin besleme pinlerinin hemen yanına 100nF kondansatör ekleyin.

Diğer bir yandan kullandığınız kablonun resmi varmı? Nasıl bir kablo kullandınız. Kabloda metal örgü vs varmı? Eğer aynı kart üzerinde bu sorun yaşanıyorsa devrenizde ciddi problemler var diyebiliriz.

Bir ulusu yok etmenin En iyi yolu o ulusun dilini yok etmektir.

www.arectron.com/

~ENES~

Mucit hocam mesajdada yazmistim kablodan kastim pcb uzerindeki bakir yolun uzunluğu idi .. Smd islemci kullandigimda yollar cok ince ve yol uzun oldugu icin datalarda bozulma olma ihtimali var mi sizce ? Beslemede sorun yok dediklerinizi uyguladim zaten ama besleme ile ilgili bir sorun yok osilaskoptada inceledim .. Şöyle bisey var hocam benzer bir kartta adamlar glcd nin data pinlerine 74ht245 kullanmislar sanirim bu buffer gorevi icra ediyor ama bir turlu nasil kullanacagimi bulamadim .. Devre smd oldugundan kolayina lehimde tutmuyor şaştim kaldim valla :)