iki tane 16f877 ile seri haberleşme

Başlatan devreci22, 13 Nisan 2016, 18:46:27

devreci22

seri haberleşmeyi
3 adet pin. ile mi seri haberleşmede daha hızlı bilgi alabilirim örnek: yolla nan veriler (000-001-011- 100-101-110-111) bu sistemi timer ile nasıl okutabilirim pic e sırası ile ilgili işlemleri çift yönlü yapmak istiyorum iki picin bilgilerini birbirinde işlemek istiyorum.
yoksa
serin ve serout komutları ile mi

daha hızlı yollayabilirim 4 mhz kristal kullanıyorum
3 pin seri haberleşmede örnek döküman pek bulamadım ?

ete

3 pin haberleşme SPI olarak adlandırılır. Aslında haberleşme 2 pinden yapılır. Pek çok cihazda Alma pini ile verme pini ayrı olduğu için 3 pin olarak adlandırılıyor. Pic de bu 2 pinden yapılabiliyor.
Hız olarak, aradaki algılayacağını sanmıyorum. Çok kısa zaman dilimi içerisinde işlem yerine getirilir. Asıl önemli olan kullanım kolaylığıdır.
İki üniteyi en kolay RS232 (serin-hserin ve Serout - heserout) ile haberleştirebilirsin. Bilgi 8 bit üzerinden yollanır. Verdiğin sayı örnekleri binary mi belli değil. Sanki 4 er bitlik binary değerler gibi duruyor. Şayet öyle ise 8 bitlik değişkene 2 adet 4 bitlik değeri yerleştirip yollayabilirsin.

Kullanım kolaylığından bahsettim ve RS232 seri haberleşmesini tavsiye ettim. Sebebi bir taraf veri yollayınca diğer taraf beklemede olursa yollanan bilgiyi alır. Ama gerekirse kesme kullanılarak bilgi gelecek diye beklemek zorunda kalmaz başka işlerle uğraşır bilgi geldiğinde otomatik olarak kesmeye gidip gelen bilgiyi alabilirsin.
İşaretçi denilen ve bilgi paketi başına yerleştirilen bir kaç karekterlik bir işaret paketin doğru alınması sağlar. SPI haberleşmede bu avantajlar yoktur.

Ete

devreci22

hocam teşekkür edirm;başlangıç için  RS232 ve kesme ile ilgili ufak bir örnek  yazabilir misiniz
bizde ondan örnek alıp geliştirelim

ete

Sitede bir sürü örnek var. Önce araştır. Mesela master slave ilişkisi yaz çıkan projeyi incele.
Rf termometre yaz çıkan projeyi incele.
Ete

devreci22