HMI ile Pic haberleşme - KISMEN ÇÖZÜLDÜ -

Başlatan bahdiyarusta, 20 Haziran 2016, 10:36:56

bahdiyarusta

arkadaşlar merhaba,

delta marka dop b serisi hmı ile pici haberleştirmeye çalışıyorum, konuyla ilgili daha önce tecrübe eden arkadaşlar var mı ?
hmı modbus haberleşiyor rs232 8n1 9600
<<<***bahdiyarusta****>>>
                  - 66 -

Elzemefe

http://www.deltaotomasyon.com/viewtopic.php?f=6&t=3311
Bahdiyar hocam burda yapılmış  çalışma örneği var
Bende  uğraştım ama iş yoğunluğu  dolayısı ile yarıda kaldı
Birde arduino ile yapılmış  var ama linkini  bulumadım evdeki
bilgisayarımda  olması lazım.
linkteki örnek  protonda yapılmış ama kolaylıkla basıc e
çevrilebilinir

bahdiyarusta

aslnda pic ile bir modbus yazmadan bu işim usart üzerinden direk bilgi alması lazım bu kodlar çok karmaşık basicde nasıl çalışırmı bılemıyorum,
hmıden butona basınca direk olacak ascıı gönderse mesela " A " değerini yollasa ben bunu picde rx den alır işlerim ama hmıden bu ayarları yapamadımç varmı onuda bilmiyorum ama olması lazım diye düşünüyorum.
                  - 66 -

Elzemefe

Macro yazarsanız  olur  hocam
Arada  max232 kullanmanız gerekiyor

bahdiyarusta

Arkadaşlar
pic ile hmi arasında modbus vs. bir yöntem ile haberleşmek oldukça zor görünüyor, bunu yapmak benim için imkansız ama yapacak arkadaşlar vardır.
ben kendi işime yarayacak kadar haberleşmeyi çözdüm dop serisi hmı ekran tasarım programında buton on makrosunda putchars komutu ile deltanın sitesindeki örneklerdeki gibi bilgi gönderince pic ile gelen bilgiyi okuyabiliyorum yalnız orda 18byte bilgi göndermişler onu 1 byte yapmak yalım 18 yerine 1 yazıyorsunuz, bir olumsuzluk var o da şu ben hmı den A karakterini gönderince pic tarafında 65 bekliyorum ama bana 95 geliyor. bi kararsızlık var ama sonuç olarak hiç sapıtmadan hep aynı datayı göndermesi işime yaradı,  gelen bilgilere göre programımı yazdım işimi çözdüm. Uğraşan arkadaşlara kolaylıklar dilerim...
                  - 66 -

Burak

Kısıtlanmış diğer 17 adet ASCII bilgiyide analiz etmek gerek , eğer decimal 65 yerine 95 geliyorsa bit<4,1> bloğu revert edilmiş şekilde geliyor demektir .. Bu da bir nevi data formatını çözmeye yardımcı olacak belkide 8D 1S NP değildir .. Belkide parity kullanıyordur .. Diğer karakterleride görmek gerek ..

ASCII "A"  =  DEC "65"    =  BIN = "1000001"
ASCII "_"  =  DEC "95"    =  BIN = "1011111"

Burak
Ω Gens Una Sumus Ω