lm2577 adj direnç hesaplama

Başlatan kadir17, 25 Temmuz 2016, 14:57:37

kadir17

hocam bilgin ve tecruben için allah razı olsun cok saol dediklerini aynen uyguladım peki birsey daha 14.4 cıkıs voltajım direk 12volt 9 amper jel akuye baglı lm2577 den direk olarak 2.0 amper gibi cekiyor akü 12volt 2 amper olan giristen ise devre 2.80 amper çekiyor adaptor cok ısınıyor devrede cok ısınıyor akuye gecen akımı nasıl bir devre yada ne ile sabitlerim yada boyle kalıcakmı normalmidir hocam

ete

Akımı sınırlandırmanın iki yolu var. Ya seri akım sınırlama direnci bağlayacaksın yada akım ayarlı bir geriim regülatörü yapacak yada kullanacaksın. Akım sınırlama direnci olarak 0,47 Ohm 5 watt veya 1 Ohm 5 watt direnç kullanabilirsin.
Direnç değeri küçüldükçe akım artar büyüdükçe azalır.

Ete

kadir17

regulatör tavsiyeniz varmı peki hocam lm317 uygunmudur bu iş için

ete

LM317 den uzak durun. Dünyanın en çok ısınan regilatörüdür. Onun yerine LM2576 daha uygun bence.
Ete

Burak

Keşke forumumuzda bir "beğenme" butonu olsaydı .. LM317 konusundaki fikirlere tüm benliğimle katılıyorum .. :)

Burak
Ω Gens Una Sumus Ω

kadir17

Ama benim voltajla sorumum yok akımı sabitlemem lazım belli bir amperde  :-\

kadir17

L200 otomatik kesen şarj devreleri buldum acaba bu ise yararmı lm2577 yükselttiğini bu devreye verip cıkısonı aküye versem sonuc ne olur acaba akımı 1a gibi sabitleyebilirmiyim adaptör ısınmasını önleyebilirmiyim.

ete

Yapman gereken şey yalnızca seri bir direnç kullanman. Başka her türlü alternatif senin akım ve gerilim kaybına sebep olur ve boşu boşuna LM2577 yi zorlarsın.

Ete

kadir17

direnç alıp test edicem bugun hocam

0,47 ohm 5 watt
0,47 ohm 3 watt
1ohm       5 watt
1ohm       3 watt

hepsini denicem hocam bakalım en iyi verim nasıl alıcam.

kadir17

Direnç denedim hocam adaptor akü şarj yükselmesi hersey iyi suan için 45 dk sarjda simdi tek asırı ısanan lm2577 baglı 100uh bobin 100uh 3a smd bobin var üstünde baya ısınıyor

ete

O bobin bence 3 amperlik değil. Daha büyük bir bobin temin etmeye çalış.
Ete

kadir17

tamam hocam denicem 4a bobin buldum alıcam bakalım sonuc ne cıkacak

kadir17

hocam hersseyi yaptım 2 paralel 5watt direnç bağladım sonuc cok iyi dolduruyor dolunca akım cok azalıyor hic fisden cekmeden 2 gün beklettim hersey cok iyi ama akü tam boş iken dirençler baya ısınıyor elimi yakıyor normalmidir 2.2 ohm 5 watt direnç için bu ısınma acaba banamı cok geldi ısınması

ete

Akü boş iken 2,2 ohmdirenç üzerinden şarj ederken çekilen akıma da bakman gerek. Bana göre 2,2 ohm büyük bir direnç ve sınırladığı akımı sana ısı olarak geri veriyor. Daha küçük dirençler daha az ısınacaktır. 0,47 ohm 5 watt ideal olmalı idi.

Ete