7812 giriş ve çıkışını birleştirmek?

Başlatan gevv, 25 Ağustos 2016, 14:04:44

gevv

merhaba,

12v ile beslenen bazı devrelerimde 7812, 78L12 regülatör kullanıyorum kullanıcının sabit 12v güç kaynağı olması durumunda  devrede herhangi bir değişiklik yapmadan kolayca 12v adaptörünü kullanması için devreye jumper ekleyip 7812 giriş ve çıkışını kısa devre etmesini sağlamayı düşündüm

bu konuyla ilgili 1 örnek görmüştüm (sanırım transistörlü bir regülatrdü emin değilim)  fakat başka örneğe rastlamadım sizce 7812 giriş çıkışını kısa devre etmek uzun sürede bir sorun yaratırmı

İlyas KAYA

Regülatör entegresinin eksisini ayırdığınızda giren gerilim ile çıkan gerilim eşit oluyor. Ancak akım size yeterli gelir mi denemeniz gerekir.
Göz odur ki dağ ardını görsün,
Akıl odur ki başa geleceği bilsin.!

onurinci

çok basit bir devrede şahit olmuştum, 78xx gnd ayağını bir switch ile boşa alıyorlar 0.6 volt kayıp ile gelen aynen çıkıyordu...

umitco

Kullanıcının adaptörüde çok muhtemel karta giriyor aynı yoldan devam ediyor , gnd yi iptal ederse o adaptörüde kullanamayacak o zaman. 2.bir jumper ile olabilir.

gevv

merhaba,

bilgiler için teşekkürler. 0.6v kayıp olasada  sanırım gndyi ayırmak daha sağlıklı çözüm olacak