pickit3 18f452 görmüyor. No device found.

Başlatan transistor, 22 Kasım 2018, 19:07:13

transistor

expkits'den aldığım zif soketli pickit3 18f452'yi görmüyor. Yazılım versiyonu v3.10 ve Picler sağlam. 16F de problem yok.

check commination...



Manuel de görmüyor...



Sorun ne olabilir?

furkan41

16F serisinde kac bacaklı olanı denediniz ?

programlayıcı üzerinde jumper olabilir 40/28 PİN VE DİĞERLERİ GİBİ böyle bir jumper var mı devre üstünde ? eğer varsa 40/28 pin kısmına alıp tekrardan oku dediğinizde veya algıla dediğinizde görecektir lakin sıkıntı yok ise.

transistor

#2
Öyle bir pin seçme için jumper yok. Tek jumper var. 3.3V çipler için, PK3(kendi beslemesi), birde +5V var. Zaten Pk3 seçili daha önce programlıyordum. Seri port programlayıcılar kadar sağlamı yok.



furkan41

başka bir programlayıcı ile 452 programlamayı yada tanıtmayı deneme bazen chiplerde sorun olabilir. eğer yok ise firmayı arayıp görüşebilirsin. bende baktım aldığın programlayıcı gözden kacırdım mı bilmiyorum ama gerçekten soket secimi yok yani tam otomatik ilginç acaba 452 tam oturturamıyormusun zift sokete

F®T

Mplab modunamı geçtin acaba.başka bir 40 ayak işlemci takınca sorun varmı.
"Hakk" şerleri hayr eyler Zannetme ki gayr eyler Ârif anı seyreyler Mevlâ görelim neyler Neylerse güzel eyler.

leflau42

Pickit 3'den gerilim vererek okutmayı dener misin ? Spi ile mi yoksa direk üzerine işlemciyi koyarak mı okutmayı deniyorsun ?

transistor

Ürünü aldığım firma ile görüştüm durumu anlattım sorun programlama voltajı ile ilgili. Kartın arkasında ki R55 2K2 direncinin yerine, min 2K7 ila max 3K3'e yakın bir değer takmam gerekti ancak bulamadığımdan ve de, seri direnç takmak istemediğimden ben aynı kılıfta ki 4K7 direncini taktım şimdilik problem düzeldi. Ancak her ne kadar olsa da dikkatli olmak gerekiyor bu şekilde de ya karta ya da pic'e zarar verebilir diye düşünüyorum. Tekopic'in programlayıcılarından şaşmamak gerekir bence.

Neredeyse piclerin çoğunu programlayabilen, (10F,12F,16F,18F,24F, Dspic)Önereceğiniz programlayıcılar hangileridir?

ete

Yaptığın değişiklik bir zarar vermez. Olayın temelinde aslında bilgisayarların voltajlarının hepsinde aynı (güçte) olmamasından kaynaklanıyor. Ufak bir düşüklük programlama voltajının daha düşük seviyede üretilmesine sebep oluyor. Tabiiki bu kusur kartın kendisinden de kaynaklanabilir. Önemli olan nasıl giderilebileceğidir ki bunuda yapabilmişsin zaten.
Malum, programlama voltajı yaklaşık 13,0V-13,6V dolayında olması gerekiyor. Bu voltaj 5V dan anahtarlama metodu ile kart üzerinde üretiliyor. Bu işte malzeme toleransları bile zaman zaman etkili olabiliyor. Üreten firma bir masaüstü PC ile bu kartı deniyorsa hiç sorun çıkmayabilir. Ama laptoplarda zaman zaman voltaj seviyesi farklılıkları ortaya çıkabiliyor. Firmasıda sanırım bütün laptopları satın alıp bu denemeyi yapamayacaktır. Bu nedenle sorunun nasıl giderildiğini bilmek önemlidir.

Biliyorsunuz, bu şemanın orjinali Mikrochip firmasının ürünüdür ve gerek Pickit2 ve gerekse Pickit3 piyasanın en iyi programlayıcı kartlarıdır. Tabiiki kolon olarak üretilince malzeme kullanımında ister istemez farklılıklar olabiliyor. Bunuda kabullenmek gerekiyor. Şunuda unutmayın benzer kusurlar orjinal kartlarda da çıkabiliyor.

Ete

F®T

Dediğiniz programlayıcıyı uzun süre sorunsuz kullandım.Çok memnundum.Ama illa bozulacak .Bozuldu.Yenisini aldım.Yeni pickit3 bunun kadar kullanışlı değil.
"Hakk" şerleri hayr eyler Zannetme ki gayr eyler Ârif anı seyreyler Mevlâ görelim neyler Neylerse güzel eyler.

Powered by EzPortal