Mosfet li selenoid kartı tasarımı

Başlatan İsmail sinaplı, 22 Ekim 2019, 04:16:02

İsmail sinaplı

Merhaba değerli forum üyeleri 5 kanal çıkış lı,mosfetli selenoid kartı devresi yapmaya çalışıyorum bir sıkıntım var bu kart hem npn hemde pnp giriş sinyali ile çalışmasını istiyorum şartımız bu, her kanalın çıkış akımınını mosfet le ayarlayabiliyorum zaten ufak bir devre tasarladım olur mu olmaz mı size danışmak istedim, her türlü bilgi ve paylaşıma açığım.

https://ibb.co/nzB0dcz

İsmail sinaplı

çizmiş olduğum devrenin fotoğrafı, giriş sinyalini sorarsanız plc çıkışına bağlıyıcam +24v dur

İsmail sinaplı

:)

İlyas KAYA

Şu durumda mosfet 10k üzerinden pullup ce 10k üzerinden pull-down yapıl mis gerilim bölücü ile gate de yaklaşık 12volt uygulanmış görünüyor. Yani mosfet direk olarak iletimde kalması demek oluyor. Ben bu devreden birşey anlamadım.
Hem npn hem pnp ile çalışsın derseniz optonun girişinden diyot ile çıkışına verirseniz istediğiniz olur.
Ancak asıl problem bence o değil.
Tlp250 ile mosfet sürücücü devrelerini kontrol edin. Sizin devreniz ile karşılaştırın hataların nerede olduğunu göreceksiniz.
Göz odur ki dağ ardını görsün,
Akıl odur ki başa geleceği bilsin.!

otansev

Devre girişine seçici olarak iki adet jumper koyarsanız olur.Hem NPN hem PNP çalıştırabilirsiniz.Ama arkadaşımın dediği gibi devre selenoid valfi sürekli çektirecek şekilde tasarlanmış ilginç.( Ters çalışıyor NC gibi:)
TA1MK