internal OSC problemi

Başlatan efsanepoldem, 22 Kasım 2019, 18:28:46

efsanepoldem

Merhabalar. Bir projede pic16f630 kullanıyorum. Program konfıgürasyonu su sekilde;
@ __config _INTRC_OSC_NOCLKOUT & _WDT_OFF & _MCLRE_ON & _BODEN_OFF & _PWRTE_ON dir. Ayrıca programın baına
 DEFINE OSCCAL_1K 1 satırını eklememe rağmen pic çalışmıyor. Eger programın başına bir OSCCAL değeri verirsem program çalışmaya başlıyor. Bu OSCCAL değerini osiloskop yardımıyla ölçerek bulmaya çalışıyorum. (4 mhz için INTRC_OSC_CLKOUT yapıp, 3 nolu uçtan 1 mhz olacak şekilde ayarlıyorum). Bunun daha kolay bir yolu yok mu? Ayrıca pic e program yüklemeden okuma yapıyorum, OSCCAL değerini bazen okuyorum, bazen de okuyamıyorum. Bu durumla ilgili tecrübelerini paylaşan arkadaşlar olursa sevinirim.

mg1980

12F675 ile çalışırken bu konuyla uğraşmıştım. Define Osc...yazma ile sonuç alamamıştım.Kodu yüklemeden önce Oscal değerini okutuyorum.Hex kodunu yükleme programına(MicroPro26) yükledikten sonra  aynı adrese(okumuş olduğum) manuel olarak yazıp sonra pice yüklüyorum.

ete

Fabrikada kalibre edilen ve kalibrasyon değeri Program hafızası son adresine yazılan işlemcilerden birisi bu. Yanlışlıkla programı siler yada işlemciyi sıfırlamaya kalkarsanız kalibrasyon değeride silinmiş olur ve bir daha çalışmaz.
Pickit2 de bu kalibrasyon değerini hesaplayıp yeniden yerine yazdıran bir seçenek mevcut. Onunla bulup yazıdırn bence.
Değilse zor işiniz.
Ete