Hangi pic kullanılabilir?

Başlatan enginkanat, 08 Eylül 2012, 01:04:22

enginkanat

Merhaba sayın hocalarım, arkadaşlarım. ufak bir devre tasarlamam gerekiyor ancak bu devre için 16f84 dahi lüks olacak gibi. 24 V "A" ve "B" girişlerim var. "A" ve "B" high olduğunda 24 V bir röle devreye girecek, "A" high "B" low olduğunda bu röle devreden çıkacak, "A" bir manyetik sensör, uzun bir lineer piston üzerinde bir anlık geçişte high oluyor. "B" ise bu lineer pistona yol veren ventil
Değerli önerilerinizi bekliyorum

halilgaliç

12f675,629,683,615.. kullanabilirsin

wanted0035

ve kapısı kullanarakta aynı devreyi yapabilirsin

enginkanat

Ben hiç lojik kullanmadım
A=1 ve B=1 de Çıkış 1 olacak
fakat sadece A=1 ve B=0 olduğunda çıkış 0 olacak

wanted0035

ete

Bu iş bir AND kapısı ile yapılabilir. İki girişli bir kapıkullanacaksın. Girişlere A ve B dersek her ikiside high olunca çıkış high olur. Girişlerden birisi low olursa çıkış low olacaktır.
Ete

enginkanat

Halilgaliç arkadaşın önerisi ile 12f625 kullanarak devreyi yaptım. çalıştırdım. Ancak bu işi kapılarla nasıl yapabilirim diye aklıma takılmadı da değil. piston üzerindeki "A" sensörü hem ileriye gidişte, hem geriye gelişte görüyor. "B" ise bu pistona yol veren valfin enerjisi. yani PLC LOGO nun çıkışı. benim istediğim özellik piston ileriye giderken yani valf enerjiliyken sensör gördüğünde başka bir valfin çalışmasını sağlamak ve aynı işlemin tersi ile yani piston dönerken ve valfin enerjisi kesikken sensör tekrar gördüğünde devreye alınan 2. valfi devreden çıkarmak. Bu işlem PIC ile gözüme çok basit geliyorken sanki kapılar ile yapmaya kalksam çok karmaşıkmış gibi duruyor.
Bir AND kapısı kullansam A ve B 1 ise Çıkış 1 olsun diyebilirim ama A bir anlık görüyor. Çıkış hemen 0 olacak. röledeki gibi köprüleme işi kapılarda nasıl oluyor hiç bir bilgim yok?