rf kumanda

Başlatan bahdiyarusta, 16 Ekim 2014, 09:18:47

ete

Binary derken bit bit kayıt etmeyi mi düşünüyorsun?
Hafızalar byte kabul eder ama içeride o zaten binery çalışır. Ama kullanıcı ile arasındaki ilişki byte cinsindendir.
Bir bilgiyi binary kayıt etmek hiç de akıllıca değil byte kayıt etmek dururken. Şimdiye kadar bir bilgiyi binary mi yoksa desimal mi yoksa Hex mi kayıt etsem diye hiç düşünmedim.Çünki biliyorumki senin bu bahsettiklerin sayı formatıdır ve aslında sayı kayıt işleminde sen neyi seçersen seç tek bir formatta kayıt ediliyor. Bu nedenle yalnızca kayıt etmek üzerine yoğunlaş bence.
Ne söyledim? süre bazında kayıt alman gerek. Çünki seni ilgilendiren her bir bitin süresi ve süre o bitin HIGH mu yoksa LOW mu olduğunu belirliyor.

Bilginin yarıda kesilmesi diye bir şey söz konusu olamaz aslında . Senkron bitinden sonra bilgi paket olarak bir kaç kez tekrarlanır. Data sheet de buna dair açıklama var. Dikkatli bakmak gerek. Kısaca bir kere senkron biti veriliyor ardından aynı data paketi en az 4 kere tekrarlanıyor başında senkron biti olmadan. Dolayısıyla sende senkron bitinden başladığına göre mutlaka tam paketi kayıt etmen gerekir.  Şayet yarıda kesiliyor ise kodlarında kusur var demektir.

Ete

fatih88

Hocam yazarak size kendimi izah edememiş ve size bir sürü cevap yazdırmışım kusura bakmayın ben dataları süreleri kusursuz alıyorum skop süreleri ile hemen hemen eşlesiyor uzun low alıyorum sonra dataları alıyorum eğer datalar alındıysa dizi içindeki bütün süreleri seri veri yollayarak görüyorum kumandamdan gelen sinyallerle dizi degişkenindeki süreler örtüşüyor ara sıra bozulmalar oluyor Hocam devreyi tamamlayım çıkamadığım yer olursa yine size yine danışırım hemde sizi meşgul etmemiş olurum
bilgi paylaştıkça çoğalır!!

www.fayelektronik.com

fatih88

hocam devreyi çalıştırdım gelen 8bitlik şifreyi bir değişkene kaydettim buton bilgilerinide kaydetmem gerekiyormu bana saçma geliyor ama benim elimdeki kumandalar ikili ama kalan iki buton yerini de o butonlara çapraz bağlamışlar bu devreye kumanda tanıtmada yapacağım ama bütün paketi tek değişkene kayıt ettiğimde  16 bitlik değişken tanımlamam gerek bunuda eeproma kaydetmem sıkıntı olacak eeproma 2 byte yazmam gerekiyor  bide hocam 100 kumanda tanıttık diyelim eepromdan direk çekip gelen kumanda bilgisiyle karşılaştırdıgımız zaman sizce kişi elini çekmeden bulabilirmi  100 adet kayıtlı şifreyle gelem şifreyi tek tek arayack sizcede sorun olurmu?
iyi çalışmalar
bilgi paylaştıkça çoğalır!!

www.fayelektronik.com

ete

PT serisi şifreleme entegrelerinde şifre bilgisi 12 bit dir 8 bit olarak kullanmak demek 4 biti ihmal etmek demek oluyor.
Genelde 8 bit sabit şifre oluyor kalan 4 bit ise butonlara bağlı değişen bitler oluyor.
Şayet bir elcikten gelen belirli bir buton bilgisini alıp çözecek isen sonuçta bu buton bilgisi senin programda önceden kayıtlı olması gerekir. Ancak bu şekilde gelen bilgi ile kayıtlı bilgiyi bit bazında karşılaştırıp bu basılan bildiğim A butonudur diyebilir program değilse kodu çözmüş olacaksın ama bir işine yaramayacak değilmi?
Öyle 100 adet butonlardan falan bahsetme zaten. topu topu 12 farklı buton kaydedebilirsin. Zira şifre bitleri 12 bitlik dir.
12 farklı (aynı anda basılan buton kombinasyonlarını saymıyorum) şifren olabilir. Buda zaten aynı elcikte yaratılamaz. En fazla 4 lü buton kullanılıyor zaten 3 farklı elickte 12 adet farkli şifre butonu tanıtabilirsin bu durumda.
Eproma 16 bitlik bilgi kayıt etmek zor değil yalnızca 2 byte halinde kayıt yapacaksın o kadar.

Bana kalırsa bundan sonrası programa biraz akıl katmak olurdu. Zira tek tek çalışacağın butonları programa kayıt etmek yerine onları bir öğrenme butonu yardımı ile alıp eproma kayıt etmek sonra normal kullanımda karşılaştırmaları yapmak daha doğru olur. Bunda akıllı kumanda sistemi diyorlar.

ete

fatih88

ete hocam tanıtma butonum var  her basışta eproma kendini kayt ediyor bunun bana faydası da kaç kumanda tanıttığım kumanda karşılaştırırkende for döngüsü kayıtlı kaç kumanda oldugunu bilerek o kadar kumandayı karşılaştıracak  o zaman ben bilgiyi 12 bit olarak değişkene kayıt ederim epromada 2 byte olarak kayıt edeyim  bunun bana kazancı a butonunu ve b butonunu farklı kaydedebilirim a yı bir alıcıya b yi başka bir alıcıya kaydedebilirim benim korkum kişi elini çekmeden eepromdaki bilgileri karşılaştırabilirmi ?
bilgi paylaştıkça çoğalır!!

www.fayelektronik.com

fatih88

#35
hocam tek kumanda çalışması sizcede hassasiyet düşük mü? olmuşmu
www.youtube.com/watch?v=-UVMhl5UT7M
bilgi paylaştıkça çoğalır!!

www.fayelektronik.com

ete

Hassasiyet ölçmek mümkün değil ve bence hız ölçülmesi gereken şeydir. Kod çözme hızı daha da hızlı olabilir. Hassasiyeti şöyle değerlendiririm. Kodu çözüyorsa hassasdır. Çözemiyorsa değildir.
Ete

fatih88

sanırsam olmuş hocam size çok teşekkür ediyorum allah razı olsun sizin sayenizde sinyal analizini öğrendim tek aşmam gereken artık kumandaları kayıt etmek yine sıkıntım olursa yazabilirim değilmi hocam sizide sıktık sorularla
bilgi paylaştıkça çoğalır!!

www.fayelektronik.com

Powered by EzPortal