G

20 Adet 5x7 dot matrix display ve keypad kontrollü kayan yazı projesi

Başlatan golge, 28 Şubat 2012, 17:45:33

golge

Hocam Merhaba,

24 Adet 5x7 dot matrix display ve keypad kontrollü kayan yazı projesini yapmaya çalışıyorum fakat yazılım konusunda daha yeniyim ve bir türlü devreyi kuramıyorum. Bu devrenin orjinal ve çalışır olarak 12 adet 5x7 dot matrix olarak yapılmışı mevcut fakat ben bunu 20 karaktere çıkarmalıyım.

24 adet displaye çıkardığımda ilk olarak aşağıdaki gibi yukarıdan aşağıya 3 ve 4 satırlar siliniyor


Display sayısını 17 adete düşürdüğümde 3 ve 4 satır düzeliyor


24 display yapamadığım: Kayan_Yazi_Keypad_New.zip ve 12 display sorunsuz çalışan dosyalar ekte mevcuttur. Asm ve hex dosyasnı çok karıştırdım ama birtürlü 24 displayli projeyi çalıştıramıyorum. Benim için çok önemli hocam yardımcı olmanızı çok istiyorum.

ELZEMEFE

Sevgili @golge arkadaşım..
8051 mikrodenetleyici uygulamarı kitabının c dsindeki projeyi alıp buraya eklemiş bulunmaktasın
ordaki yazılım keil ile yazılıp C kodarı kullanılmıştır..

formda daha çok PIC BASIC kodları ve PIC uygulamarı bulunmaktadır... ama kayanyazı  konusunda baya bir  örnek bulunmakta ...

kaydırma fonksiyonunda  60 olan yeri yükseltmelisin program biraz karışık  ama mantık hemen hemen aynı
5x7 dotmarix de 12 tan kullanınca 5x12=60  .. sen  N kadar dotmarix kullanıcaksan  NX5=5N olur
ama bi kaç değişiklik dah ayapmanlazım tarama frekansi düşcek tabi kristal i değiştrmen laızm.. yazılım da uğraşacaksın yani ...

kolay gelsin

golge

Hocam ilginize ve desteğiniz çok teşekkür ederim.

8051 mikrodenetleyici uygulamaları kitabını hiç bilmiyorum... Netten buldum bir arkadaşımız projesinde yapmış bende daha öncede yazdıklarımı yapmaya çalışıyorum işte...

Hocam ben bu kodları mikroC ve MPLAB da düzenlemeye çalışıyorum fakat ne hex nede asm olarak kaydedemiyorum error veriyor genelde karakterle alakalı tam olarak hangi programı kullanmalıyım kafam çok karıştı işin içinden çıkamıyorum.

golge

Tam olarak bu kodları ne ile düzenleyip asm ve hex çevirebilirim çok önemli !!!

ete

Golge,
Sorduğun sorunun cevabını biliyorsun ama acabamıdır diye yine soruyorsun anlaşılan.
Dünya üzerinde bir çok firma Mikro İşlemci üretiyor. Bunların kontrol kodlarıda her işlemci için özeldir.
Kullanılan dil ortak dil (C dili gibi) olsada en azından donanım farklılıkları nedeni ile dil bazı noktalarda ortak olmaktan uzaklaşır.

Bu açıklamalardan şu noktaya geliyorum. Bu kodlar 8051 için yazılmış ise ancak ona ait bir derleyici ile derlenmeleri ve hex formatına çevrilmeleri gerekir. Yok ben Mikro C kullanacağım diyor isen 8051 için var ise MikroC derleyicisi onu bulursun onunla derlemeye çalışırsın ama bir sürü uyumsuzluklar çıkacaktır.

Elinde donanım ve birde program olduğuna göre biraz çalışıp kodları mikroC ye adapte etmen çok zor olmamalı. MikroC biliyorsan tabiiki. Bilmiyorsan zaten hiç bu işlerle uğraşma. Ya bir bileni bul yada otur bir an evvel öğrenmeye bak.

Başka türlü bu işin içinden çıkman mümkün değil.

Ete

Powered by EzPortal