YANGIN ALARM SİSTEMİ

Başlatan F®T, 08 Kasım 2011, 12:34:00

F®T

Arkadaşlar herkese iyi günler.

kafama takılan bir sistemdi.bu tip işlerin mantığı üzerine çok bir çalışma bulunamıyor buda işin ticari boyutu ile ilgili diye düşünüyorum.her ne ise bu tip bir deneme çalışmam oldu. temel bir çalışma umarım herkese faydalı olur.
bu çalışmanın sadece etepic.com da kalmasını istiyorum.isteyen bu adrese link verebilir.

yangın algılama sistemlerinde benim görmüş olduklarımda adresli sensörler ve analog sensörler kullanılıyor.en yoğun kulanılan analog çalışan optik duman sensörleri ve ısı sensörleri 12 volt dc ve 36 volt dc çalışma voltajı aralığında çalışmaya uygun olmakta.bu sensörlerin genel olarak sükunet akımları 50ua gibi baya düşük.iletime geçtiklerinde çekilen devre akımıda yaklaşık 50ma civarında.bu tip sistemlerde değişik kollardan değişik noktalara hatlar çekilir.bu hatların her birine lop diyoruz.lopların genel besleme voltu  24 volt dc dir.devredede 24 volt üzerinden çalışan 8 adet lopumuz var.bu loplar herhangi bir sabotaj hat kesmesi olur diye hat açık alarmı vermektedir.onun için her hattın en sonuna hat sonu direnci(örnek R32 2k2) bağlanır.hat sonu direnci sistemden küçük bir akım çekilmesine sebep olur.buda işlemci tarafından analog girişlerde 24 volt altı 18 volt üstü bir voltaj değişimi oluşturur. hattın normal olduğu sonucuna ulaşır.hattın kesilmesi ile hat voltajı devre besleme voltajına ulaşır.hat açık alarmı gelir ve buzzer öter.kullanıcıyı uyarır.kullanıcı uyarıyı kabul eder.veya sistem düzeltildikten sonra sistem resetlenir.lop alarm pozisyonunda sensör algılama yaparak loptan 50ma gibi akım akmasına sebep olur buda analog girişte 8 volt veya 18 volt aralığının dışında bir voltaj oluşmasına sebep olur.bunun sonucunda sistem yangın alarm algılaması yapar ve buzzer alarm çıkışı aktif olur.kullanıcı durumu kabul eder ise buzzer ve alarmlar susar.led pozisyonları korunmuş olur.sistem reset ile alarm durumu ortadan kalkmış ise sistem normale döner.

Konu ile ilgili mail atabilirsiniz.

"Hakk" şerleri hayr eyler Zannetme ki gayr eyler Ârif anı seyreyler Mevlâ görelim neyler Neylerse güzel eyler.

dedim

arkadasım sana kolay gelsin.bu convansiyonel alarm panellerinin yapısına benziyor ama sen bunun yazılımını hangi programlama dili ile yazdın.ben pbp ile yapıyorum bu  dile cok benziyor ama bazı komutları farklı anlayamadım yardım edebilirmisin.msn adresim:BuLuT_BeY_DER@hotmail.com

şimdiden işlerinde basarıların devamını diler kolay gelsin diyorum...

est32

F®T

est32 nin dediği gibi proton basic.temelde pbp ile çok ta farklı değil.
"Hakk" şerleri hayr eyler Zannetme ki gayr eyler Ârif anı seyreyler Mevlâ görelim neyler Neylerse güzel eyler.

dedim

iyi ama ben bu  derlemeyi mcs de yapamıyorum.elbette yapan vardır belki ama nasıl neyle yapabiliyor.proton derleyicinin adımı yoksa baska bir derleyicimi yardım edermısınız

F®T

derleyicinin adı proton basic.

ferrohm

ARESİ VARSA PAYLAŞIRMISINIZ.
aslanların olmadığı yerde çakallar kral olurmuş ...

F®T

malesef paylaşamam.projeyi başkasına yapmıştım.şema açık çizebilirsiniz.