avatar_efeworld

74hc245 ve 74hc573 hakkında temel bilgi

Başlatan efeworld, 09 Mayıs 2015, 18:25:18

efeworld

74hc245,74hc573    bu entegreler hakkında detaylı bilgi almak için interneti karştırdım ama pek bişey bulamadım.bu entegrelerin çalışma mantığını anlayabilmem için yardımcı olursanız çok memnun olurum.saygılarımla...

EMKE

isis şeması yolluyorum 74hc573 için incelersin kolay gelsin.

efeworld

çokteşekkür ederim EMKE keşke 74hc245 hakkındada bilgi alabilseydim

EMKE

Rica ederim yardımcı olduysa gönderdiğim dosya sıkıntı yok buda 74hc245 dosyası yalnız datasheet okumaya gayret edin arama motoruna entegre isimlerini yazarsanız üretici firmaların ürünleriyle ilgili gayet detaylı açıklamaları olan datasheeti'ne ulaşırsınız ingilizcedir ama teknik terimler aynıdır anlamadığınız yerleride translate  ile kopyala yapıştır ile çevirebildiğiniz kadar çevirebilirsiniz iyi akşamlar.

efeworld

anladım dediklerinizi çok teşekkür edrim size ALLAH razı olsun

EMKE

Allah hepimizden razı olsun özellikle böyle bir bilgi platformu yaratmakta emeği geçenlerden çünkü piyasada genelde bilgilerini paylaşmaktan kaçınır insanlar ticari menfaatler işin içine girince neyse herkes bir noktada haklıdır belki. Bu attığım son dosyada ise kontrol pinleri vasıtası ile aynı veri hattından hem input hem output kontrolünü bildiğim kadarı ile anlatmaya çalıştım çok detaya girmedim yazılım örneğide vermedim kontrol için artık biraz uğraşmanı ve kendini biraz zorlayıp mevzuyu anlamını isterim bu attığım isis şeması eskiden çalıştıığım bir firmada bire bir kullanılan bir  sistemdir .

efeworld

Orneklerle cok iyi anliyorum konuyu o yuzden sayenizde biseyler daha ogrendim.bu entegreler kullanmis oldugumuz bir kartta mevcuttu.mmerak ediyordum ne ise yaradiklarini o yuzden ogrenmek istedim.tekrar dan cok tesekkur ederim

EMKE

Rica ederim birşeyler öğretebildiysem ne mutlu bana , iyi akşamlar .

efeworld


ete

Bu gibi durumlarda yapılabilecek en akıllıca şey o entegreleri simule etmektir.
Model dosyaları varsaki bu sınıftakilerin hemen hepsi mevcut, koyarsın ekrana birde logicstate koyarsın kontrol veya giriş pinlerine. Başlarsın 1-0 vermeye. Pinlerin giriş mi çıkışmı olduklarını bile anlamak çok kolay. Entegreye bir şey bağlı değilken devreyi çalıştırın. Çıkış pinleri hemen lojik konum alır ve ya high yada genelde olduğu gibi low konum gösterir. Giriş pinleri ise gri kalırlar. Yani bana lojik giriş ( high yada low) vermedin diye bağırırlar. Gerisi artık kombinasyonlara kalmış bir şey. Biraz da data sheet e bakınca olay kolaylıkla çözülür.

Ete

efeworld

Anladım saygıdeğer ete hocam.cok tesekkur ederim

uzeyirgoregen

#11
 :)

Powered by EzPortal