ır alıcı verici

Başlatan bahdiyarusta, 21 Temmuz 2016, 10:38:12

bahdiyarusta

merhaba,

ır alıcı verici ile cisimden yansımalı bir çalışmam var. benim yaptığım sistemde cisimden yansıyan ışık ile tk19 gözden sinyal çıkışı alıyorum. bu şekilde max 10cm den algılama yapıyorum. benim istediğim 3-5 metreden cismi algılamak. bunu yapmak mümkün müdür...
<<<***bahdiyarusta****>>>
                  - 66 -

Burak

Yüksek dalga boylarında teorik olarak mümkündür , ama gün ışığı filtresi konusunda ve tüm yansıtıcı ortam ve yüzeyler konusunda bir handikap mevcut.. Bu nasıl aşılır benimde araştırmalarım doğrultusunda bir cevabım yok ..

Burak
Ω Gens Una Sumus Ω

ete

Reflektör kullanılırsa olabilir. Ancak yinede 3-5 m. iddialı bir mesafe.
Ete

bahdiyarusta

ewet picten hpwm 38000 yazdım 38khz verdim ama malesef algılama 10cm i geçmedi.
burda yapılacak başka bir yöntem var mıdır acabaa
                  - 66 -

ete

Infrared led push pull sürülmeli ve akım açısından da epeyce zorlanmalıdır. Puls verileceği için ledlere pek bir şey olmaz.
Normalde 5V da 330 Oh olan seri direnci 47 Ohm yada biraz daha altına düşürebilirsin. Bu şekildeki bir sistem yaklaşık 50-75 cm mesafeden çalışır. 38Khz üzerine bindirilmiş sinyal ile yapacak isen 38Khz, ledlere bir AND kapısı üzerinden verilmelidir. Kapı iki girişli olmalı bir ucundan 38Khz verilmeli diğer ucundan data sinyali High yada low olarak verilmelidir. Karşı tarafta alıcı bu sinyali IR_Göz vasıtası ile almalı ve 38Khz'i süzerek net data bilgisini Out bacağından varmelidir.
Dediğim gibi bu sistem cisimden yansımalı olarak ancak 50-75 cm aralığında çalışır. Daha uzun mesafeler için verici led sayısı artırılabilir .

Ete

bahdiyarusta

anladım hocam biraz çalışayım bakalım, teşekkyur ederım
                  - 66 -