pcb tasarımı hakkında bir kaç soru

Başlatan gevv, 12 Ağustos 2016, 23:54:36

gevv

merhaba,

çift katlı pcb tasarımında  atlama için kullanılan padlerin ölçüleri nasıl olmalıdır?  örneğin SOIC kılıf entegrenin  bacağını alt katmana bağlamak için  dış çapı 0.80mm iç çapı ise 0.60mm  pad ile yapmak uygunmudur

birde bazı malzemelerin  standart dışı delik ölçüleri oluyor pcb firmaları bunları delebiliyormu  mesela   1.05mm 0.75mm vb..

üretim için çift katlı pcb çizimi  yapmamıştım sadece alıştırmalar..  genelde standart ölçüler kullandığım için pek sorunum olmuyordu ama bu sıralar standart dışına çıkıyorum

not: pcb çizimi için sprint layout kullanıyorum

ete

Profesyonel anlamda pcb pek yaptırdım sayılmaz. Bu konudaki temel veri kanalların akım taşıma kapasitesi dir. Kanal o akımı taşıyabiliyor ise aynı ölçüde pad da taşıyabilir. Sprint layout da kanalların akım taşıma kapasitelerini gösteren bir yer olacaktı.
Özel çaplı delik özel matkap ucu gerektirir. Varmıdır bilemiyorum. Bunun için bir veya bir kaç firma ile görüşmek gerekebilir.

Ete

gevv

bilgiler için teşekkürler @ete hocam

gogoce

0,8mm altında pad yapabilen firma Türkiyede yok diye bir arkadaşım söylemişti bu yüzden Çinden pcb yaptırıyordu
Ne ukalayı affederim nede yapılan haksızlığı ...
Ya sus adam sansınlar , yada adam gibi kouş ilham alsınlar

karacan451

Gevv hocam sitenizi 8 yıldır takip ediyorum. son 2-3 aydır belki daha fazla paylaşım yapmıyorsunuz.Acaba nedeni nedir?

kartal_0689

Arkadaşlar,
Projelerimde ODAK ve BASKI Devre Firmalarından aldığım bilgiler doğrultusunda PCB çizimi yapıyorum bilgiler aşağıdadır.
Bu bilgileri yine firmaları arayarak güncelleyebilirsiniz.

TURKEY/ANK

gevv

teşekkür ederim @kartal_0689   hocam 

@karacan451 hocam şuan bazı sorumlarım var yakında paylaşımlara devam edeceğim