micro basic ?

Başlatan fatihbaysu, 27 Aralık 2012, 22:51:26

fatihbaysu

Sayın Hocam,

Ben temel analog ve digital elektronik bilgisi olan bilgisayar ağ yönetmenliği ve lisede bir dönem eğitmenliği yapmış gençlik yıllarında qbasic ile bir miktar uğraşmış birisi olarak halen kısmen hobi bir miktar da emeklilik ek getirisi olarak logic devreler tasarlamaya çalışmaktayım. Pic ile logic devrelerden daha stabil ve kolay devreler tasarlayabilceğimi düşündüğüm vede sizin derslerinizden aldığım bilgilerle kolayca öğreneceğimi tahmin ettiğim pic basic ile çalışmak isterim. Fakat emeğe saygı vede sorun yaşamamak için kırık, kopya Pic Basic Pro yerine internette gezinirken rastlayıp indirdiğim ve 2k word lük çalışmaları free yapabileceğim ilerleyen dönemde145 $ a alableceğim micro basic pro sizce Pic Basic Pro ya göre dez avantaşlı mı yoksa beni tatmin edecek işler çıkarta bileceğim bir programmıdır. Selam ve saylılarımla.

Fatih Bayşu

ete

Piyasa da pek çok derleyici var. Basic konusunda neredeyse benim bildiğim 4-5 tane derleyici mevcut.
Bunların hepsinin ufak tefek BUG denilen sorunları var. Bir kısmı göz ardı ediliyor bir kısmıda bilerek düzeltilmiyor.
Benim için derleyicinin tutarlı çalışması sorunsuz derleme yapması ve zaman zaman abuk subuk işler yapmamasıdır.
Yoksa komut zenginiliği benim için ikinci planda kalıyor. Bu nedenle tercihimi BPB dan yana kullandım. Diğerlerinin hemen hepsini kullandım diyebilirim. Bir kısmını yalnızca bir program yazarak denedim bir kısmında uzun çalıştım. Sonuçta gördümki kısmen yeni sayılabilecek derleyicilerin sorunları daha büyük. Bakınız Windows işletim sistemi sürekli güncelleme çıkartıyor. Yıllardır bir sistemi oturtamadılar. Oturtamazlarda. Kusursuza yakın hale getirilir ama kusursuz olamaz. Buna benzer mantıkla bizim derleyicilerimizinde kusurlarının olacağını düşünmek yersiz olmaz. Bu nedenle tercihi kendiniz yapınız.
Hangisi size yakın geliyor ise onu seçin ve çalışın. Ama dediğim gibi komut zenginliğine aldanmayın ne kadar çok komut okadar çok sorunu yanında getirir.  Her neyse umarım anlaşılmıştır tercihin nasıl ve neye göre yapılacağı. Bu benim düşüncem elbette siz farklı davranabilirsiniz. Kriterler kişiye göre değişir değişmelidirde.
Ete

pwm.c

değerli abicim, demo kullandığın programlarla hiç bişey yapamassın. ya lisansını satın alacaksın yada diğer yollara başvuracaksın. eğer bunuda yapmak istemiyorsan ozaman ASM dilinde yaz.
mikro basic en gelişmiş basic derleyicisi diyebilirim. ayrıca DsPIC desteği bulunmasıda büyük avantaj. bunu kullanırsan elbette seni yolda bıramaz ama kaynak bulma sıkıntısı yaşayabilirsin.
PBP ise biraz taş devri aracı gibi kalmış durumda. ayrıca 64bit windows sorunu çıkardığınıda özellikle belirteyim.
Benim ve bir çok kişinin tercihi PROTON. en iyi yapılmış basic derleyicilerinden biri. GLCD desteği bulunması, 32 bit dword değişkeni ve ondalıklı float sayıları desteklemesi, proteus ile debug yapılabilinmesi, kod yazımı ve kullanımının çok pratik olması en iyi özelliklerinden bazıları. ayrıca, 64bit windowsda sorunsuz çalışıyor. proton biliyorsan PBP yu da çok rahat kullanabilirsin. bazı kullanıcılar protonun yeni versiyonlarında birtakım sıkıntılar yaşadığını söylüyor. bunlar genelde versiyon değişikliğinde yaşanan temel sorunlardır. her programda olabilir. elbette kusursuz bir derleyici yoktur. kütübhaneye sahip her derleyicide sorun yaşarsın. o nedenle seçim yaparken işini yeteri kadar görmesine dikkat etmelisin. kullanmayacağın özellikler yüzünden farklı derleyiciyle uğraşmana gerek yok bence.
_/\/\/\_ -[ı- -ı>|- -|ı|ı|ı- -ı< -||- -l[]l-

Powered by EzPortal