K

Baskı devre

Başlatan kamil, 15 Eylül 2011, 12:30:32

kamil

Arkadaşlar baskı devrede yapımında ütüleme yöntemimi yoksa pozitiv 20 mi iyi sonuç veriyor
iki yöntem arasında kararsız kaldım.

ali

ikiside iyi sonuç alabilirsin arkadaşım.ütü yöntemi daha kolay ve daha az masraflı.asetat yada ince kuşe kağıt ile yapabilirsin.kolay gelsin.

ete

Pozitif 20 yöntemi en kaliteli çıktı veren sistem ama diğer yandanda tatbikatı en zor sistemlerden birisidir.
Zorluğu sprey şeklinde olan pozitif20 nin PCXB üzerine homojen bir şekilde atılma zorluğu ve ardından ışık görmeden kurumasının beklenmesi . Bunları aşarsan yöntem en kaliteli çıktıları veriyor.
Ütü yöntemide artık epeyce kaliteli sonuçlar vermeye başladı. Bir takım kriterleri var. LAzer baskısı en yüksek çözünürlükte olacak. Toner kaliteli olacak ütüleme işi dikkatli ve eşit basınç (ütü baskısı) altında yapılmalı ve yeterince ütüleme yapılmalıdır. Ardından dikkatlice su altında baskı kağıdı pcb den ayrılmalıdır. Hızlı ve kolay bir sistem.
Artık tercih senin.

Ete

kamil

Ete Hocam   Pozitif 20 de karar kıldım. bir  kaç küçük plaket te deneme yolu ile spreyleme ve pozlama olayını
aşabilirim diye düşünüyorum.yarın karaköyden malzemeleri alıp sonucu bir kaç gün sonra burada  belirtirim.
Ali bey ilgin için sağol

yfa

Pozitif20 gerçekten zahmetli bir yöntem (spreyi eşit şekilde serpiştirmek, kuruma zamanı birde biz halojen lamba ile kuruttuk tabi  içerisinde tungsten olmayan halojen lambadan bahsediyorum ama pekiyi sonuç alamadık)

Lazer yazıcı ile asetat kağıda çıktı alıp ütülemek çok daha kolay geldi ( asetat ütüye nasıl yapışmadı diyebilirsiniz bende şaşırdım ama bakır daha iyi iletken olduğu için ve ütü son ayarda olmadığı için gerçekten çok güzel bir baskı oldu). Üstelik daha ucuz.

kamil

Yfa
asetat kağıt olayınıda deneceğim.poz 20 pahalı olduğunu biliyorum. saygılar

yfa

Yazıcı ayarlarınızı koyu yapın kağıt ayarı olarak asetat değil normal kağıt seçin (samsung ML-1160 ile aldım ben diğerlerinde farklı olabilir ama asetat seçince iyi çıkarmadı normal seçince gayet iyi sonuç aldım) ve mümkün olduğu kadar yüksek ayarda alın çıktıyı.

3mZ

Arkadaşım bence tamamıyla tecrübe isteyen bir iş pozitif20 de olsa serigrafide olsa ütüde olsa tecrübe yapa yapa elin alışıyor. Bana kalırsa ütü ile başla derim kuşe kağıdını iyi seç tonerini yüksek çözürlükle al olumlu sonuçlar verir.

Yapmak isteyen arkadaşlara başka bir önerim var. Genelde çarşıda tabla tezgahlar pvc kimlik kaplayanlar görürsünüz bu makinenin adı laminasyon makinesidir ben bundan bir tane aldım lazer yazıcıdan aresdeki çizimimi etiket kağıdının kullanmadığım yani çöpe atılan kısmına ele kayganlık hissi verecek yüzeyine lazer yazıcıdan baskımı alıyorum sonra plaketin üzerine doğru kapatıp hizalayıp laminasyon makinesine veriyorum 195 dercede birbirine bakarak dönen silindirden geçiriyorum karşıdan çıkınca tekrar aynı işlemi uyguluyorum 3 sefer uyguladıktan sonra sanki etiket kağıdı kaldırır gibi kağıdı üzerinden yavaşça alıyorum baskım hazır 0,3 mm hassasiyete kadar hassas baskılarımı çok rahat hallediyorum.

yfa

bu yöntemi de duymuştum. Ama seçilen pvc kaplama makinesinin yüksek ısılı olması gerekiyor. Tabi buda maliyeti artırıyor tahminimce.

3mZ

Rezistansın ısısını yükseltmek senin elinde ben komple içindeki sistemi söküp termostat bağladım 210 derceye kadar ısıtıyor ama en idealini 195 derecede yapıyorum

zoptrik

hocam laminasyon makinesi ile baskı devre çok mantıklı geldi acaba ne kadar aldığınızı sorabilir miyim?
bir de çıktıyı sanırım lazer yazıcı ile alıyorsunuz bahsettiğiniz kağıdın parlak yüzeyi oldukça kaygan baskı dağılmıyor mu?
şimdiden teşekkürler
iyi forumlar...
DEHA; İMKANSIZDA MÜMKÜNÜ GÖREBİLMEK DEMEKTİR.GEMİLERİN KARADA DA YÜZEBİLECEĞİNİ SEZMEK, MEHMETLERDEN BIRINI "FATİH" YAPAR...!

3mZ

zoptrik

Ben laminasyona para vermedim sayılır yazıcı ve faks tamiri yapanlarda genelde hurda oluyor onun içini dağıttım bir tek bitane termostat taktım eğer bugüne kadarki yakaladığım en güzel sonuçlar 195 derecedir hassasiyet 0,3 mm yapacak arkadaşlara teknik desteği sağlarım

aytekin

merhaba bende vinil kağıdı ve laminasyon makinesi kullanıyorum.

ancak küçük bir laminasyon makinesi aldım ve başarılı sonuç alamadım sizin termostat dediğiniz sistemin bir örneği linki varmıdır?

3mZ

Aytekin

Termostat dediğim tamamı ile bir ısı kontrol cihazından ibarettir örnek istersen googleye ATC9311 die arattır görürsün. Burada laminasyon sistemindeki komple kartı söküp yeni aldığımız termostatı takıyoruz bunun amacı ise normalde lamine makinalarının genelindeki  rezistanslar max 268 derecedir kendi orjinal kartı sana onu max 150 derece yapar veya 120 veya 95 bu derceler makinadan makinaya değişir çünkü hepsinin kullanıldığı alan farklıdır. Ama genelinin rezistans değerleri aynıdır. Burda karşılaşacağın başka bi sorun ise silindir yatakları eğer aldığın laminenin slindir yatakları ince ise sen plaketi verdiğinde akım sınırlayıcısı devreyi girip sana plaketi geri atar çok zorlarsanda silindir yatağını kırarsın. Benimki çok inceydi yeni silindir yatağı yaptırdım cnc de 1 gün kadar sürdü ve 0,3 mm yi 1,3 mm ye kadar açtırdım şimdi çok güzel sonuçlar alıyorum ama genelde epoksi plaket çalıştığım müddetçe çünkü epoksi plaket fr4 plaketlere göre daha kalındır fr4 ü takınca altına destek gerekiyor .

Eğer ben illede yapıcam diyorsan ve cnc yönünden zorluk çekeceksen sana başka önerim var önce bana plaketi lamineye verdiğinde rahat bir şekilde karşıya geçiyormu onu söyle eğer geçiyorsa geriye sana bir tek termostat takmak kalıyor

saygılar
3mZ

zoptrik

memlekette eskiden çalıştığım yerde bir ton atıl faks makinesi vardır. onların içinden termal kafalar çıkıyordu bahsettiğiniz o mu? bu laminasyon makinesinin çalışma mantığı nedir? merdanenin kendisi mi doğrudan ısınıyor? yoksa merdaneden hemen önce mi ısıtılıyor? biraz teknik bilgi verirseniz yapabilirsem kendi makinemi kendim yapmak istiyorum.
şimdiden çok teşekkür ederim
iyi forumlar...
DEHA; İMKANSIZDA MÜMKÜNÜ GÖREBİLMEK DEMEKTİR.GEMİLERİN KARADA DA YÜZEBİLECEĞİNİ SEZMEK, MEHMETLERDEN BIRINI "FATİH" YAPAR...!

Powered by EzPortal